Herfstvakantie in Oyfo techniekmseum Hengelo

Doemiddagen in Oyfo Techniekmuseum

In de herfstvakantie kun je in het Techniekmuseum weer je technische hercencellen laten kraken en Doepakketjes maken! Je kunt met het door jou uitgezochte pakketje aan de slag in één van de Doelokalen op de 2e verdieping. Hier kun je het pakketje onder deskundige begeleiding in elkaar zetten. Je maakt kennis met allerlei leuke technieken zoals solderen, je ontdekt hoe zonne-energie werkt, of hoe je jouw robotje laat bewegen.

Er is keuze uit maar liefst 35 Doepakketjes! In de museumshop kun je zien wat je allemaal kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een borstelrobot, een spookslot, een vlinder die rondvliegt op zonne-energie. Of wat dacht je van een lichtbloem in verschillende kleuren. Er is altijd wel iets bij dat je leuk vindt. Bij elk pakketje staat voor welke leeftijd het geschikt is en hoe lang je er ongeveer mee bezig bent. Bij de receptie koop je het Doepakketje.

Kosten doemiddagen:

De reguliere toegangsprijs van het museum plus de kosten van je Doepakketje(s).
De prijzen van de Doepakketjes variëren van € 0,50 tot en met € 15,00.

Data doemiddagen in Oyfo Techniekmuseum Hengelo

Dinsdag 16 oktober en donderdag 18 oktober van 13:30 uur tot 15:30 uur.

Maandag 22 t/m vrijdag 26 oktober  elke dag van 12.30 tot 15.30 uur.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Heb je wel eens een haar bekeken onder een microscoop? Of een suikerklontje? Of een warme sjaal? Alles wat je om je heen ziet, bestaat uit kleine deeltjes. Daar sta je normaalgesproken niet bij stil, maar dat is superleuk om te ontdekken! En je kunt er ook iets mee.

Als je weet waar kleding van gemaakt is, weet je hoe heet je verschillende kledingstukken kunt wassen. En als je weet waaruit een metaal als uranium is opgebouwd, kun je de verschillende deeltjes ook sorteren en apart behandelen. Dat doet Urenco in haar fabriek in Almelo.

Wil je meer weten over deeltjes en vezels? Kom dan in de herfstvakantie naar Oyfo Techniekmuseum, trek een onderzoeksjas aan en ga met een vergrootglas op zoek naar de Ontdek-kisten in het museum. Met filmpjes en leuke opdrachten ontdek je wat je op het eerste oog allemaal niet kon zien.

Data Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Van maandag 22 t/m vrijdag 26 oktober van 11:00 uur  tot 16:00 uur. 

 www.oyfo.nl/1108/techniekmuseum

Herfstvakantie in de Museumfabriek Enschede

Museumkidsweek in het teken van vriendschap

In de herfstvakantie vieren ze in de Museumfabriek, de Museumkidsweek. Deze staat dit jaar in het teken van Vriendschap! Kom met je beste vriendje of vriendinnetje naar de Museumfabriek voor een bijzondere vriendschapsmiddag. 

Vriendschapsmiddag
De middag start om 13.30 uur in Museumcafé Meneer Rozendaal waar je  wat drinken en iets lekkers krijgt. Daarna krijgen jullie een rondleiding door de Tijdelijke Textieldrukkerij en wordt van alles verteld over het verven en bedrukken van textiel. 

Aan de slag in de Makerspace
Heb je alle mooie bedrukte stoffen bekeken en heel veel geleerd over hoe je textiel kunt bedrukken dan gaan jullie zelf aan de slag. Je maakt samen met je vriendje of vriendinnetje een vriendschaps t-shirt voor elkaar die mee naar huis mag. 

Informatie
Prijs: € 12,50 p.p.
Data: alle dagen in de herfstvakantie van 13 t/m 27 oktober
Tijd: 13.30 - 16.30 uur

Voor wie: 6 t/m 12 jaar, maar is je opa, oma, papa of mama je beste vriend, dan mag dat natuurlijk ook!

Vriendschap is samen ontdekken.
Tikkit is de mascotte van alle kidsproof musea in Nederland. Tikkti heeft zich in de herfstvakantie verstopt in de Museumfabriek op een bijzondere plek. Ga jij met je vriendje of vriendinnetje op zoek? Heb je Tikkit gevonden? Maak dan samen een selfie met Tikkit op de achtergrond en plaats deze op museumkidsweek.nl en maak de volgender zin af: ‘Vriendschap is samen……’. Je maakt dan samen kans op een vriendenfeest voor max 10 personen.

De Tijdelijke Textieldrukkerij
In De Tijdelijke Textieldrukkerij smelten oude textielambachten en de allernieuwste technieken voor het bedrukken en verven van textiel samen in De Tijdelijke Textieldrukkerij, een tentoonstelling en een textielwerkplaats in één.
In de Makerspace, die geheel is ingericht als textielwerkplaats, kan iedereen - jong en oud, ervaren en onervaren - aan de slag met bijzondere verf- en druktechnieken.Er kan geëxperimenteerd worden met de modernste mogelijkheden (met 3D-printers, 3D-pennen, lasercutters, foamcutters en folie- en vinylsnijders) maar ook met eeuwenoude technieken zoals stempelen, blokdruk, batik, Staphorster stipwerk en historische verf maken. Hier mag je zelf mee aan de slag. 

 www.demuseumfabriek.nl/content/2395/nl/nu-te-zien-de-tijdelijke-textieldrukkerij

Herfstvakantie in Museum Buurtspoorweg 

Ga je mee op reis?

Heb je wel eens in een echte Stroomtrein gezeten? Lekker hobbelend door een mooi stukje Twente. Heb je het geluid van een fluitende stoomtrein al eens in het echt gehoord? Benieuwd naar de sfeer van vroeger? En geïnteresseerd in oude locomotieven en wagons? Maak dan een ritje met een ouderwetse stoomtrein. En neem meteen een kijkje in het museum. Op de verschillende perrons is veel te beleven, te leren en te zien.

In oktober rijden de treinen op zondag vanaf 10:00 uur.

Extra rijdag in de herfstvakantie

In de herfstvakantie rijdt de stoomtrein ook! Woensdag 24 oktober is Museum Buurtspoorweg vanaf 10:00 uur geopend en vertrekt de trein om 10:30 uur, 12:45 uur en 15:00 uur naar Boekelo.
Ook kun je deze dag  meedoen aan een leuke speurtocht in het centrum van Haaksbergen. Op de markt kun je je aanmelden bij de MBS-kraam, waarna je op zoek gaat naar letters die verstopt zijn door het centrum. Heb je alle letters gevonden en heb je het woord geraden? Dan maak je kans op treinkaartjes voor Museum Buurtspoorweg. De eerste 50 kinderen die meedoen krijgen in elk geval alvast een surprisebox vol met leuke verrassingen. Je kunt je vanaf 09:00 aanmelden op de markt in het centrum van Haaksbergen.   

Najaarsstoomdag

Deze dag worden er tal van extra activiteiten georgansieerd op en rondom de musea in Haaksbergen en Boekelo. In Haaksbergen vindt je o.a. vele stoommachines, stoomwalsen, een mini-stoomtrein voor de kinderen, diverse demonstraties en maak je kennis met een groep reizigers uit de vorige eeuw.

In Boekelo staan diverse modelspoorbanen opgesteld, zoals de unieke modelbaan van station Enschede Zuiderspoor. Let vooral ook op de details! Voor de kinderen is er een geweldige Thomas de trein modelbaan. Daarnaast is er in Boekelo zelf Oude Voertuigendag. Vanaf het perron loop je zo het centrum in, een bezoekje is zeker de moeite waard.

Deze dag hebben is er een extra uitgebreide dienstregeling. Ale locomotieven komen uit de loods en ook diverse gastlocomotieven zullen voor de treinen te bewonderen zijn. Kortom; een eersteklas dagje uit voor het hele gezin!

Via deze link kun je de extra rijtijden bekijken.


Log In