Cinekid festival en Medialab in Enschede

De herfstvakantie vier je met Cinekid, het leukste filmfestival voor kinderen! Tijdens Cinekid in Concordia in Enschede kijk je de nieuwste en meest bijzondere kinderfilms en kun je ontdekken in het Media lab. Het thema is dit jaar ‘mediajungle’, dus veel films en activiteiten staan in het teken van dieren, de natuur, het bos of de zee. 

Over Cinekid

Cinekid is het grootste kindermediafestival ter wereld, dat tijdens de herfstvakantie in filmtheaters door heel Nederland georganiseerd wordt. Allerlei elementen die kinderen in de huidige mediawereld tegenkomen, krijgen hier een podium. Naast kwalitatieve films zijn er ook workshops en activiteiten voor kinderen. Met als doel de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden.

Met korting naar film en medialab

Een kaartje voor film kost  €6,50 per persoon. Een ticket voor het Medialab kost  €5,00.  Als je een kaartje voor de film tegelijk met een kaartje voor het medialab koopt, ontvang je korting! Samen voor € 10,-. En het leuke is, het hoeft niet op dezelfde dag.  

Medialab

In het medialab kunnen kids aan de slag en op ontdekken door de wereld van Media. Er zijn gave workshops te volgen. Het Medialab is in Enschede gevestigd aan de  Langestraat 56. 

Wandel in je eigen tekening 4+
Jij bent de hoofdrolspeler in je eigen tekening! Jouw tekening wordt op een green screen geprojecteerd. De tekening wordt levensgroot, jij bent verkleed, de camera draait en… actie!

Hemelbios 4+
Lekker liggen op je rug, je hoofd zacht op een kussen, kijk je naar de donkere hemel zonder een zuchtje wind. Dan komen er beelden voorbij en geluiden. De film op het plafond is begonnen.

MonsterWorld 7+        
Creëer je eigen monster en laat hem springen, dansen en kruipen! Hoe? Het monster wordt digitaal tot leven gebracht…

VR Bananza 6+
Neem plaats op de bananenstoel en laat je door middel van Virtual Reality meenemen op reis door een kleurrijke, digitale wereld. 

Workshop camera acteren 8+
Heb je interesse in acteren voor de camera? Doe dan zeker mee! De workshop wordt gegeven door Karine Roldaan van Theatermakerij Enschede. Deze activiteit is enkel te volgen op wo 24 en vr 26 okt.

Mapping 8+

Videomappen lijkt net toveren: door beelden op een gebouw te projecteren is van alles te suggereren. In deze workshop experimenteren kinderen met videomappen.

More Moji 5+
Kinderen leren over de geschiedenis en de toegevoegde waarde van emoji’s. Welke missen er nog? In More Moji worden ze uitgedaagd om een eigen emoji te ontwerpen.

MyMetropolis 7+
Bevolk een nieuwe digitale wereld! De door jou bedachte sculptuur van klei wordt ingescand en meteen geplaatst in de digitale landschappen van het spel.

Pre-U Junior – Kindercollege 6+
Ben jij nieuwsgierig naar nieuwe media en technologie? Dan is aanschuiven bij het kindercollege een aanrader. Met aansluitend een gave workshop! Deze activiteit is enkel te volgen op: ma 22, di 23 en do 25 okt.

Creatieve tafel 4+
Ga los met je fantasie en maak je eigen creatie aan de creatieve tafel! Bijvoorbeeld een tekening in laagjes, een hologrampiramide of een thaumatroop.

Toegang tot het Medialab is €5,00 per persoon. Wil je ook naar de film? Dan kun je een combi ticket kopen.

Bestel je tickets online.  https://www.concordia.nl/film/cinekid-medialab/22-10-2018-10-30

Cinekid films

Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes. 4+

Hartveroverend schattige én spannende avonturenfilm over het politiebureau in het Dierenbos.De superslimme muis Paddy wil dolgraag inspecteur worden. En laat detective Gordon, de pad, nou net met pensioen gaan! Gordon zet Paddy meteen op haar eerste zaak: wie heeft de nootjes van Eekhoorn gestolen?Hartveroverend schattige én spannende bewerking van het jeugdboek van Ulf Nilsson en de Nederlandse illustrator Gitte Spee.

De groteboze vos & Andere verhalen 6+ 

Alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderijdieren: het varkentje probeert samen met het konijn en de vos voor ooievaar te spelen en kippen jagen op vossen, terwijl een vos de kuikentjes bemoedert. Als het kerstfeest nadert verkleedt de eend zich als de Kerstman.Hartverwarmend en doldwaas, deze vrolijke nieuwe animatie film van de makers van het veelgeprezen Ernest & Celestine.

Beestenboel 3+ 

Cinekid heeft dit jaar iets nieuws voor de allerkleinsten! In de filmcompilatie Beestenboel zitten vijf korte fantasievolle animatiefilms over dieren. Van een kikkervisje dat maar geen kikker wordt, tot een tijgertje dat op de keukentafel woont.

Het Kleine Vogeltje en de Rups
Een schattig vogeltje zorgt goed voor de blaadjes aan de boom waarin hij woont, maar er is een kaper op de kust: een rups, die in dezelfde boom woont, heeft trek en lust wel een lekker groen blaadje. Deze vrolijke 2D-computeranimatie is onderdeel van een serie over het vogeltje. De simpele stijl en heldere kleuren maken de filmpjes zeer geschikt voor jonge kijkers. Onderdeel van de selectie Beste Europese Korte Animatiefilm 2017

Fred en Anabel
Fred de Kat en Anabel de Gans zijn dikke vrienden die samen op een boerderij wonen. Ze spelen in de velden, schommelen en hebben veel plezier samen. Maar als het herfst wordt, vliegt Anabel naar het zuiden samen met haar toom. Fred blijft achter en denkt aan de mooie avonturen die ze samen hebben beleefd. Hij mist Anabel erg, maar gelukkig wordt het altijd weer lente.

Luchtvruchten
Een klein, pluizig beertje woont in het bos met zijn vriendjes. Het beertje en zijn vrienden eten luchtvruchten; zaadjes die veranderen in glanzend fruit als ze de grond raken. Maar achter de bomen ligt een onbekende wereld. Wat zou daar te vinden zijn? Het beertje besluit te gaan kijken en zijn vriendjes volgen hem. Sprookjesachtige 2D computeranimatie die best een beetje spannend is, maar goed afloopt. Winnaar Beste Europese Korte Animatiefilm 2017.

KUAP
Een kikkervisje groeit niet zo hard als zijn broers en zusjes en het lukt hem maar niet om een kikker te worden. Hij blijft alleen achter. Gelukkig is er veel te ontdekken in de vijver en de lente zal zeker volgend jaar weer aanbreken. Een klein verhaal over opgroeien.Onderdeel van de selectie Beste Europese Korte Animatiefilm 2018

Octopus
Vele handen maken licht werk, zo luidt het gezegde. Maar dan moeten alle handen wel een beetje samenwerken. De octopus in deze animatie heeft maar liefst acht armen, dus ieder taakje is zo gedaan, zou je denken. Wanneer de octopus echter een taart probeert te bakken en één arm iets anders wil dan de anderen, wordt het toch best lastig. Deze grappige 2D-animatie toont koken zoals je nog nooit eerder gezien hebt.

Tijgertje
Tijgertje woont op zijn bord op de keukentafel. Maar als hij honger krijgt, is je eten niet meer veilig voor hem. Hij stapt van zijn bordje, loopt rond op de tafel en kijkt wat daar zoal te halen valt. De regisseur combineert in deze grappige film stop- motion en 2D-computeranimatie en heeft een onderwerp gekozen dat zeer herkenbaar is voor de kleinste bezoekers. Onderdeel van de selectie Beste Europese Korte Animatiefilm 2017.

Los Bando 6+

Crazy komische road movie met de rockband 'Los Bando'. De band bestaat uit de tieners Grim en Aksel, en de 8 jarige Thilda, virtuoos op de cello. Ze reizen in een 'geleende' camper van zuid naar noord Noorwegen om daar deel te nemen aan een prestigieus, nationaal muziekconcours. Martin, rallyracer zonder rijbewijs, bestuurt de camper. Ze zijn vol goede moed vertrokken maar gaande weg dient, naast een aantal bijzondere verrassingen, het ene probleem na het andere zich aan. Het wordt een race tegen de klok, waarbij het viertal voortdurend aan ongeruste ouders en de politie probeert te ontsnappen.

De Buurtspion 6+

Fantasierijke animatiefilm over de 10-jarige Agatha Christine, die dol is op mysteries. De tienjarige Agatha Christine is dol op mysteries. Na een verhuizing wil haar moeder dat ze snel nieuwe vrienden maakt, maar zelf heeft ze andere plannen; de kelder van haar nieuwe huis tovert ze om tot een heus detectivebureau. Ze denkt dat ze een diefstal in de buurtwinkel snel heeft opgelost, tot een coole buurjongen met zijn skateboard haar aandacht afleidt. Nu wordt het plotseling erg ingewikkeld in deze fantasierijke animatiefilm.

Vechtmeisje 10+

De twaalfjarige Bo worstelt met de scheiding van haar ouders. met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboks-club. Ze blijkt een natuurtalent te zijn en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar door de scheiding van haar ouders is Bo afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

Koniging van Niedorf 9+

 Lea heeft geen zin om op zomerkamp te gaan met de giechelende meisjes uit haar klas. Liever wil ze mee doen met de jongensbende van het dorp, maar Lea mag er pas bij als ze bewezen heeft niet bang te zijn. Het is niet alleen het begin van spannende belevenissen en onverwachte vriendschap, maar ook van de ontdekking van volwassen geheimen.

Alle films draaien meerdere keren tijdens de herfstvakantie. Voor actuele speeltijden en data kijk je hier. 

https://www.concordia.nl/specials/cinekid-festival


Log In