Beßlinghook 57, DE- 48683 Ahaus-Alstatte

De Haarmühle ligt op de grens van Nederland- Duitsland. Zodra je hier bent, heb je het gevoel dat je op vakantie bent. In het prachtige bos van het Witte Veen, met zicht op de nostalgische watermolen ligt het terras van de Haarmühle. Eigenlijk is de Haarmühle al een belevenis op zich.Op het riante terras geniet je van Kaffee mit Kuchen of een heerlijk bord patat met currywurst of lekker schnitzel.

De kids vermaken zich hier uitstekend in de speeltuin. Grote glijbaan, klim en klauter kasteel, motorscooters, fietsjes...hier is van alles!

Bootje huren

De Haarmühle ligt aan het water. Het kleine riviertje, de Ahauser Aa.  Bij de Haarmuhle zijn roeibootjes te huur waar je zo de Aa mee op kunt.  

Wandelen in natuurgebied het Witte Veen

Het Witte Veen waar de Haarmühle in ligt is een natuurgebied van Natuurmonumenten. 

Starten met wandelen kun je vanaf de vanaf de parkeerplaats bij Haarmuhle. Hier staat een informatiebord. Voor een wandeling moet je de grens over. Hoe leuk is dat! Onderweg vind je zelfs de oude grenspalen, markepalen.  Leuk foto momentje!

Je loopt een heel stuk langs de beek, door het bos. Stel je voor dat hier vroeger de smokkelaars ook liepen en op de Markslagweg liepen vroeger de grenswachters. De beek die je oversteekt is de Buurserbeek, in Duitsland heet de beek de Aa. 

Het fijne aan dit prachtige natuurgebied is dat je er ECHT rust ervaart. Hier hoor je geen auto;'s of treinen op de achtergrond. Het is uitgestrekt, mooi en relaxed. Vooral als de heide in bloei staat is het alsof je over een paarse deken loopt.

Je In het Witte Veen vindt je bos, heide, veen en poelen.

Er zijn twee kleine ommetjes vanaf de Haarmuhle die geschikt zijn voor kinderen: de gele route is 1,7 km en de rode route is 2,8 km. 

 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor

Log In