Als je het natuurgebied Arboretum Poort Bulten oploopt kom je langs Schenkerij PoortBulten. Dit Theehuis ziet er enorm gezellig uit. Het is net een plaatje uit een vakantie gids. Ze serveren hier de lekkerste kleine hapjes, maar ook voor een uitgebreide lunch ben je hier aan het juiste adres.

Wie een bezoekje brengt aan Schenkerij PoortBulten kan zich laven aan verwennerijen en gerechtjes van de kleine kaart. Na een stevige wandeling door het park is een stoere brunch of lunch met oerbrood en lokale producten een goed idee. 

Maar ook voor een lekker stuk appelgebak met een flinke dot slagroom kun je hier terecht. Of bestel een  verse munt- of gemberthee vergezeld met een grote punt cheesecake of worteltaart. In de middag kun je onder andere kiezen voor een mooi samengesteld plankje met borrelhapjes. 

In Schenkerij PoortBulten is een  inforuimte van Natuurmonumenten. Hier ligt een folder klaar met  de 10 boomtoppers van het park. Wie kan de 10 meest bijzondere bomen van het park vinden?

Wandel route met opdrachten voor de kids.

Je ontmoet een echte megadikke mammoetboom (sequoia). Wist je dat die ook boksboom wordt genoemd? De schors is net kurk. Maar er is ook een boom met blaadjes die naar pindakaas ruiken. In de vogelkijkhut kun je misschien de knalblauwe ijsvogel spotten en langs de zwerfstenenroute in het nieuwe park liggen grote zwerfstenen. Zo groot, je kunt er bovenop picknicken, echt waar. Langs de route vind je ook speeltoestellen en kunstobjecten.