De blokhut van AvaTarz Klimbos
Hengelosestraat 230, 7562 PK Deurningen

Blokhut

we kennen Avatarz van het klimbos, maar wist je dat ze er ook een geweldige plek gecreëerd hebben voor een hapje en drankje tijdens je fietstocht of wandeling. Het klimbos is gebouwd van Douglas hout. Ook veel van de stoere challenges zijn van deze houtsoort gemaakt. Je ziet dit ook terug in de aankleding van de in 2023 volledig vernieuwde blokhut.

Een geweldige sfeervolle ruimte met grote veranda en terras waar je heerlijk plaats kunt nemen. Midden in de natuur. Je kunt hier heerlijk zitten nadat je hebt geklommen of deelgenomen hebt aan een expeditie.

Maar ook als je er gewoon even op het Hulsbeek op uit bent. De fiets- en wandelroutes voeren je 'door de achtertuin' van Avatarz. Je vindt de menukaart hier.

Geweldig detail in de blokhut is de tekening van Avatar en Tarzan. De grondleggers van Avatarz.

Terras

Het zonovergoten terras is 2020 volledig vernieuwd en opnieuw ingericht. Het terras is gelegen achter de receptie en biedt veel ruimte. De inrichting is met stoere tafels en praktische stoelen en banken. Dicht bij de grote weg beleef je een hele andere wereld omringt door natuur. Mocht het te warm worden, is er mogelijkheid om de schaduw op te zoeken. Er is een leuke menukaart en er zijn ook gerechten to-go beschikbaar voor de wandelaar of fietser. 

Klimbos

Avatarz is natuurlijk groot geworden door zijn geweldige klimbos. Voor kinderen vanaf ongeveer 1.20 en 6 jaar oud staat hier een geweldig klimavontuur tot je beschikking.

In het ecologische klimbos zijn meer dan 100 hindernissen uitgezet, verdeeld over 9 parcoursen. AvaTarZ is hiermee het grootste klimbos van Nederland. Voor kinderen vanaf 6 jaar wacht er op 2 tot 4 meter hoogte een speciaal kidz parcours met 30 hindernissen. Het KidZ Parcours heeft een speciaal veiligheidssysteem. Heel handig, want zo hebben de kidz beide handen vrij voor het spannende, 2 uur durende avontuur.

laag parcours Avatarz

Vanaf 10 jaar mogen kinderen alleen op het hoge parcours. Heel stoer, hoog in de bomen. Avontuurlijk en veilig. En denk je alles te hebben gehad dan wacht je nog een 200 meter lange kabelbaan. Onvergetelijk en supergaaf.

Peuterpad

Ook voor de jongste helden is er een stoere plek om te klimmen en te klauteren. Het PeuterPad is speciaal voor de kleinsten tot 6 jaar welke nog niet kunnen klimmen in het Klimbos. Samen met het coole SpringkuZZen , het speelhuisje en de kabelbaan een gave plek om lekker actief bezig te zijn. Deze speeltuin en peuterpad liggen trouwens naast het gezellige terras. Op deze manier kun je er een leuk uitje van maken voor het hele gezin. Een ouder met de grotere kinderen in het klimbos, de andere bij de speeltuin en terras. 

peuters Avatarz

Dus gaat je oudere broer of zus klimmen bij Avatarz kom dan lekker mee. Of wil je gewoon even spelen, je ben van harte welkom. Entree is gratis en voor de ouders of opa's en oma's is het terras dichtbij voor een lekker kopje koffie met iets lekkers.  

W-tjes route

AvaTarZ is gericht op de natuur. AvaTarZ heeft een aantal leuke weetjes uitgezocht en een ‘W-tjes route’ bedacht. Rondom haar terrein zijn hiervoor
een 20-tal bordjes uitgezet met iets interessants over dieren, natuur en AvaTarZ zelf. Aan de kinderen de taak om aan de hand van een vragenlijst de juiste bordjes te zoeken en zo het juiste antwoord te begrijpen en misschien daarna wel te weten.

Naar website

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor