Spoorfietsen in Hengelo

Waar vroeger de stoomtreinen van de GOLS en de goederentreinen van de AKZO reden kunt u nu zelf spoorfietsen over echte treinrails. Rij langs overwegen, bruggen en sluis en proef de sfeer van vroeger. Het ene moment rijdt u nog in de stad langs de Kuipersdijk om het volgende moment al een brug te passeren over een weg of rijdt u ruim 8 meter boven het water van het Twentekanaal!

Een rit op een spoorfiets is meer dan alleen de beleving van het spoor. In de directe omgeving van het tracé zijn diverse leuke en interessante dingen te bekijken. Dat begint al met het Fanny Blankers-Koen Stadion bij het vertrekpunt. Op weg naar Twekkelo passeert u het sluizencomplex in het Twentekanaal welke een Rijksmonument is. Wie langs de weg over de sluis 200 meter doorloopt treft een zijn linker hand een van de grootste attracties van Twente, het Familiepretpark “De Waarbeek". Ook aan het eindpunt van de lijn, nabij het buurtschap Twekkelo, liggen diverse interessante bezienswaardigheden zoals de Zuivelhoeve en een pluktuin.

Dienstregeling

De spoorfietsen maken net als echte treinen gebruik van een dienstregeling. 's Ochtends kunt u vanaf 10:00 richting Twekkelo fietsen en vanaf 13:00 weer terug. Een enkele reis boeken kan natuurlijk ook. 's Middags rijden we nog een keer van 14:00 – 17:00. U heeft dus een uur om er te komen. In overleg met de mensen van het spoorfietsbedrijf kan, als de drukte het toelaat, worden afgeweken van de dienstregeling.

Er zijn verschillende soorten spoorfietsen. Kinderen kunnen altijd mee. Zelfs in een kinderwagen.

Gezinsspoorfiets:

Deze gezinsspoorfiets is zeer geschikt om met 1 tot 6 personen te gebruiken. De zadels zijn eenvoudig in hoogte aan te passen voor tieners en volwassenen. Kleinere kinderen nemen plaats op het bankje, waar plaats is voor 3 kinderen of volwassenen. Op het ruime platform tussen de fietsers is tevens genoeg ruimte om ook een rolstoel of buggy mee te nemen. Om rolstoel of buggy goed vast te kunnen zetten kunt u bij ons gratis een paar spanbanden lenen.

Groepslorrie: Met deze groeplorrie geeft u extra accent aan een kinderfeestje, familiedag of personeelsuitje. Ook zakelijk kan deze groepsspoorfiets dus een unieke extra bijdrage leveren aan uw dag. Wie liever met een groep familieleden, collega's of vrienden een ritje maakt, kiest voor deze groepsfiets. Terwijl 4 personen trappen, kunnen 8 - 12 personen zich lekker later vervoeren. De lorrie beschikt over een tafel, wat voor extra gezelligheid en sfeer zorgt. Indien gewenst kan tegen geringe meerkosten een afdak op de lorrie worden geplaatst als schaduwparasol of regendakje!

Hybride Spoorfiets: Met deze hybride spoorfiets kunt u zo de weg op! Behalve op rails mag met deze 'Spoorfiets' namelijk ook gewoon over de openbare weg gereden worden. Dat maakt van uw uitstapje een wel heel bijzondere belevenis. (Niet geschikt voor kinderwagens)

Klassieke Pomplorrie: Veel mensen denken bij het begrip spoorfiets aan deze pomplorrie. Met dit spoorwagentje werd in vroeger tijden het spoor geïnspecteerd en gereedschap mee vervoerd. Waan u een heuse spoorweginspecteur met deze replica van een oude pomplorrie en inspecteer zelf het zoutspoor tussen Hengelo en Twekkelo. (Niet geschikt voor kinderwagens)

Reserveer direct je fiets.