Schouwburg Hengelo 

Welk kind droomt daar nou niet van? Een grote zaal, mooie rooie zachte stoelen, een podium, een glaasje drinken.....een wel heel speciaal uitje! En dan is de voorstelling nog niet eens begonnen!

Schouwburg Hengelo is hét theater van deze stad. Het theater biedt een aantrekkelijke programmering van voorstellingen en concerten in de genres: cabaret, dans, jeugd/familie, klassiek, musical, muziek, opera, show en toneel.

Er is een ruim aanbod aan kinder/ jeugd en familievoorstellingen. Voor kinderen vanaf 2 jaar is het theater al een geschikt uitje. Maar ook voor de oudere kids is het super gaaf! Bekijk de agendavoor een overzicht van alle voorstellingen.

Kaarten zijn te bestellen aan de kassa van maandag t/m zaterdag, via een telefonische bestelling of via hun eigen website.

Een uur voor de voorstelling is de kassa ook geopend. Het is mogelijk om dan kaarten te kopen voor de betreffende voorsteling.

Rondje Theater

Bij een aantal voorstellingen kunnen kids vooraf meedoen aan de workshop: Rondje Theater. Er is een rondje theater voor kleuters en een rondje theater voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en een rondje theater voor kids van 10 t/m 12 jaar. In de kleuter theaterworkshop word je voor even iemand anders in een wonderlijke wereld waarin alles kan gebeuren. Kids van 6 t/m 9 jaar kruipen in de huid van acteur en gaan op ontdekkingsreis naar de emoties. Voor de oudste kids bestaat de workshop uit het spelen met tekst. Op de kop een tekst brengen of vanaf het balkon. In de werkshop kan het allemaal! 

Aan het rondje theater kun je ook apart deelnemen zonder een voorstelling te bezoeken. Ook zijn deze workshops te boeken als kinderfeestje.