Koemaste Cool Nature Hellendoorn
Kasteelstraat 24, 7447AX Hellendoorn

Koemaste Cool Nature

Koemaste is een prachtige natuurspeelplaats in Hellendoorn, waar kinderen tot 14 jaar heerlijk struinen, bouwen, rennen, ontdekken, verstoppen, kliederen, spelen, vies en nat (kunnen) worden. Wil jij dat ook? Ook (groot)ouders mogen meedoen of genieten van het groen en de blije kids.

Kinderen ontworpen speelnatuur 

Er zijn poelen, een eilandje, een vrijliggende hondenuitlaatplek, fruitbomen, bankjes en vooral ook veel speelaanleidingen. Enkele koeien of pony's gaan af en toe helpen bij het (graas)beheer. Ook de jaarlijkse mudrun kan dwars door het terrein georganiseerd worden. Zo, vanuit het dorp, via duikers, poelen en paadjes naar het Reggedal of naar het mooie uitkijkpunt. IVN gidsen en kinderen uit alle groepen 7 uit het dorp zijn nauw betrokken bij ontwerp van dit stukje Cool Nature. Natuurlijk komen zij terug voor de natuurlessen, heerlijk buiten! maar alle andere, kleine én grote kinderen zijn welkom!

Waar vind je Cool Nature Koemaste?

De aanleg van een nieuwe randweg aan de rand van het dorp Hellendoorn was de directe aanleiding voor de ontwikkeling van dit Cool Nature terrein. Het natuurspeelterrein ligt dus aan weerszijden van de nieuwe weg, direct naast het sportcomplex ter hoogte van Kasteelstraat 24. Via twee grote speel- en survival duikers onder de weg door kom je in het andere deel. En nog mooier. Het terrein sluit ook aan op het prachtige natuurlijk ingerichte Reggedalgebied. 

In het aangrenzend groen

Jong en oud genieten wandelend of fietsend van de nieuwe natuurgebieden grenzend aan Cool Nature. Konijnen, hazen en reeën hebben het nieuwe natuurgebied ook al in gebruik genomen. Zelfs de eerste kieviten hebben hun legsel succesvol uitgebroed en patrijzen, eenden, scholeksters en oeverlopers hebben een prachtplek gevonden om te nestelen. 

Waterschap Regge en Dinkel, gemeente Hellendoorn en Landschap Overijssel hebben de routes  en paden aangelegd, dwars door de natuurgebieden. Natuurlijk houdt iedereen zich aan de ‘huisregels’ op de toegangsborden.

Wist jij dat…

er een kasteel heeft gestaan aan de rand van het dorp en dat er een middeleeuwse boot is opgegraven? Cool he?! 

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Indoor
  • Outdoor