raadhuisplein 1, 7581 AG Losser

Speuren naar Sporen met GPS

Voor wie op een leuke en unieke manier kennis wil maken met de mooiste plekjes in Losser heeft de VVV De Lutte-Losser-Beuningen een historische ontdekkingsspeurtocht ontwikkeld voor kids vanaf 8 jaar. Een GPS tocht. 

Met behulp van satellieten bepaalt een GPS-apparaat de positie en wordt de route aangegeven. De speurtocht bevat 25 markante gebouwen of monumenten met meerkeuzevragen. De tocht van 1,5 kilometer gaat onder andere langs de Martinustoren, dorpsbleek, Protestantse kerk, Aleida Leurinkhuis en Maria Geboortekerk. 

Bij de VVV in Losser kun je de GPS tocht ophalen. Hier zal worden uitgelegd hoe het werkt en daarom is het ook voor beginners prima te doen.

Het doel is om de Schat van Losser te vinden. Om deze te vinden zijn er allerlei getallenvragen opgesteld die je moet beantwoorden om de geheime code te kraken. Tot slot ga je op zoek naar Dinkeldaalders, die op een geheime plaats in het centrum zijn verstopt. 

VVV Losser

De speurtocht is geschikt voor jong (vanaf 8 jaar) en oud: gezinnen, kinderfeestjes, inwoners en toeristen en duurt circa 1½ uur. De kosten zijn, voor bijvoorbeeld een gezin (max. 5 personen) € 15,00. Dit is inclusief een speurdersdiploma. 

Het is tevens mogelijk om de tocht als arrangement met horeca en voor een kinderfeestje te boeken de kosten bedragen dan € 10,00 per kind. De activiteit is te reserveren bij de VVV in Losser, telefoon 053-536013.


  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor