Frensdorferweg 22, 7635 NK Lattrop

In het mooie Dinkelland, op een prachtige plek, ligt een uniek uitje! Cosmos Sterrenwacht. Met een planetarium, observatorium, ontdekzalen en een sterrentuin.

Planetarium

Als bezoeker krijg je een rondleiding door de sterrenwacht. Een rondleiding begint met een multimediapresentatie. Dit kan een verhaal zijn verteld door één van de medewerkers, maar ook een fantastische film over de zon, sterren en planeten. Daarna mag je het planetarium bekijken. Je waant je in een echte sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. Je raakt er niet op uitgekeken. Heb jij je favoriet al gevonden? De rondleider vertelt er ook allerlei wetenswaardigheden bij over de sterrenhemel. DAN BEGINT HET ECHTE WERK: de toren in naar de grootste voor publiek opengestelde telescoop in Nederland! Het observatorium. Door de telescoop die ook voor kinderoogjes geschikt is kan o.a. naar de maan en de planeten worden gekeken. Overdag kan er, bij helder weer, met een speciale telescoop naar de zon worden gekeken. Het programma duurt ongeveer 1,5 uur.

Ontdekzalen

De ontdekzalen en de sterrentuin kunnen zelf bekeken worden. Door de sterrentuin wandel je over schelpen paadjes. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen. In de tuin staan planten die voorkomen in het stroomdal van het riviertje de Dinkel, dat langs de sterrenwacht stroomt. In de ontdekzaal kunnen kinderen op gezette tijden knutselen.

Ook is er een terras met uitzicht op de sterrentuin en de educatieve speeltuin voor kinderen.

Wil je een leuke herinnering aan dit unieke, gave, originele en educatieve uitje? Maak dan een selfie op de maan!

Er worden regelmatig leuke extra kinderactiviteiten georganiseerd. Ook is het mogelijk om hier je kinderfeestje te vieren. kinderfeestje bij Cosmos

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor