Eten kopen op een boerderij. Dat is een beleving op zeg. En ook nog eens hartstikke gezond voor jezelf  en goed voor de dieren. Een mooie combinatie.

Extra leuk is het als je er een uitje van maakt. Pak de fiets en maak een fietstocht van boer tot boer, waarbij je onderweg biologische producten koopt.

Rondje Bio Boerderij Zenderen- Borne

Je kunt je auto parkeren op de grote parkeerplaats van het Toeristisch Overstap punt aan de Hertmerweg in Zenderen. Tegenover restaurant Seminar in Zenderen. 

Vanaf daar fiets je over de Hertmerweg richting Hertme. Je vervolgt de Hertmerweg tot aan Pleisterplaats Rabo Scheele. Hier is een landgoedwinkel “Op de Delle”. Hier verkopen ze allerlei eigengemaakte streekproducten zoals appelmoes, jam, rabarber, chutney, tutti frutti,  boerenjongens, boerenmeisjes enz.  (let op: deze winkel is alleen in het voorjaar en de zomer geopend)

Melktap Weleveld

Fiets na deze winkel door tot een kruispunt. Hier sla je rechtsaf naar de Hedeveldsweg. In de volgende bocht/ T - splitsing sla je rechtsaf het erf op van Melktap Weleveld. Hier staat een leuk houten huisje waar je zelf je melk kunt tappen,(super leuk om de kids te laten doen) walnoten en eieren kunt kopen en biologische zuivel. Zoals volle vla en volle yoghurt in diverse smaken.

Hedevelds Bio Ei

Fiets het erf weer af, en vervolg de Hedeveldseweg richting Borne. Na een tijdje zie je links de kippen al buiten lopen.  Bij deze bio boerderij koop je biologische eieren. Hedevelds Bio Ei.  Je haalt ze uit een eitomatiek. Maar hier hebben ze ook andere lokale boeren producten. Zoals Baklever, diverse kaassoorten en honing.

Aan de overkant van dit winketje vind je Erve Daggel. Een kleine nostalgische museumboerderij. Leuk om een kijkje te nemen. 

Fiets verder over de Hedeveldseweg tot aan de Stroom Eschlaan. Hier sla je rechtsaf. Vervolg de weg tot de rotonde. Sla rechtsaf, de paralelweg op naar Zenderen.  Dit is de Zendersestraat. Neem de 2e afslag rechts, de Oude Bornseweg. Fiets deze weg helemaal uit. Je komt dan weer op de parkeerplaats uit, waar je bent begonnen.

De route is ongeveer 7.5 km.  Een prachtige route door het buitengebied van Zenderen en Hertme. Rondom landgoed Weleveld. 

Tip: Neem kleingeld mee.