Kiek in de Kerststal met wandelroute

Normaal gesproken is december altijd een drukke maand voor de Losser Böggelrieders en Daansers. Tal van kerstactiviteiten staan jaarlijks op het programma, waaronder deelname aan het bekende Dickens Festijn in Deventer en de kerstmarkt in het centrum van Losser. Dit jaar is natuurlijk alles anders en zou het ook voor de Böggelrieders en Daansers een stille decembermaand worden.

Toch hebben de Böggels gemeend iets te willen organiseren. Dat dit best een uitdaging is gezien de huidige regelgeving mag duidelijk zijn. Daarom is gekozen voor een “Kiek in de Kerststal”. Dit betekent dat het onderkomen van de Böggelrieders, de Böggelschuur op Erve Kraesgenberg in Losser omgetoverd wordt tot een grote kijkdoos. Achter elk raam of raampje is een kerststal, kerstgroep of kerstdorpje te bewonderen. Vanaf de buitenkant kunnen de diverse kersttaferelen aanschouwd worden om zo ook in deze donkere dagen een vleugje kerst te ervaren.

Om zoveel mogelijk spreiding van bezoekers mogelijk te maken is de Kiek in de Kerststal ruim drie weken te bezoeken. De entree is vanzelfsprekend vrij, wel is een vrije gift mogelijk om hiermee de onkosten te dekken.

De expositie is van zaterdag 12 december t/m zondag 3 januari dagelijks te bewonderen van 10.00-20.00 uur.

 

Route Kiek in de Kerststal

In samenwerking met Tourist info Losser wordt er een wandelroute van ca. 3 km uitgegeven. De route start in het centrum van Losser en gaat door het centrum langs prachtig ingerichte kerstetalages en langs bijzondere plekken zoals Thomas winterkerstdorp, het huis van de Kerstman en de Dorpsbleek. Om vervolgens een bezoek te brengen aan de kerstexpositie. Voor de kinderen is er onderweg een speurtocht. De route is vanaf 12 december verkrijgbaar. De route is rolstoelvriendelijk en geschikt voor kinderwagens.

Vanaf 12 december kun je de route downloaden op visitdeluttelosser.nl en af halen bij Tourist info De Lutte-Losser en bij de volgende ondernemers: Grand Café Smit, Drankenspecialist ’t Raedthuys, Chocolaterie van Zutphen, Lossers Voetcomfort en Primera Marcel.

 

Maatregelen

Breng je een bezoek aan de expositie of ga je de route wandelen, hou je hierbij aan de regels van het RIVM. Geef elkaar de ruimte, vermijd drukte en blijf thuis bij griep- en verkoudheidsklachten.

Zijn de parkeerplaatsen vol kom dan op een ander moment. Ga ook eens op een ander tijdstip bijvoorbeeld 's ochtends op tijd of op een doordeweekse dag.