De leukste jeugdseries van Schouwburg Hengelo

Ken jij de Jeugdseries van Schouwburg Hengelo al?

Geniet met de jeugdserie meerdere keren per jaar samen met je (klein)kind van toptheater tegen een zeer scherpe prijs! Je bezoekt namelijk 3 of 4 voor geselecteerde theatervoorstellingen voor een tarief tussen de € 26,- en € 32,-.

Je reserveert de serie door kaarten te reserveren voor alle genoemde voorstellingen, het systeem berekent automatisch het gereduceerde tarief. Je kunt uiteraard ook voor de losse voorstellingen reserveren. 

Wij verloten een jeugdserie naar keuze! Schrijf je voor 22 september in via onderstaande button.

>> Ja ik doe mee!

De Jeugdseries van seizoen 2023/2024

De jeugdseries zijn onderverdeeld in 4-6 jaar, 6-8 jaar en 8-12 jaar. Via onderstaande linkjes klik je snel door naar de serie van jouw voorkeur!

Jeugdserie 4 - 6 jaar

Je bezoekt voor een bedrag van € 26,-, tussen 5 november 2023 en 10 maart 2024 maar liefst 4 super leuke voorstellingen!

De Grote Gele Graafmachine (4+)

Op 5 november 2023 om 14.30 uur.

Waarom zijn kleuters vaak geobsedeerd door graafmachines en hijskranen? Hoe komen die fascinaties tot stand? Biologisch bepaald of juist bijgebracht? Welke dingen leren we – soms al heel jong – aan? Welke afspraken maken we met elkaar en zijn deze zinvol? Lennart Monaster en Stefan Ernst maken een aanstekelijke mix van dans en theater waarin alle regels en gewoontes vrolijk door de wc worden gespoeld.

>>Reserveer!

Oei Oei Bevolkingsgroei (3+)

Op 28 december om 14.30 uur.

Ouders: je kunt niet mét, maar ook niet zónder ze. Een voorstelling over opvoeding en hardnekkige rolpatronen. Wie leert er nu van wie en wie draagt er hier de broek/rok/broekrok? Een absurdistische peuterperformance over een echtpaar dat in sneltreinvaart zomaar baby’s krijgt en niet goed weet wat ze ermee aan moeten. Maar tegelijkertijd ook niet aan elkaar of zichzelf kunnen toegeven dat ze alle controle hebben verloren.

>> Reserveer

Sticks (4+)

Op zondag 4 februari om 14.30 uur

Sticks is een percussieconcert vol humor van vier oer-nette mannen die misschien wel niet zo beschaafd zijn als ze doen voorkomen! De vier virtuoze slagwerkers van Percossa laat het jonge publiek ontdekken hoe je kunt praten zonder een woord te zeggen, hoe je muziek kunt maken zonder muziekinstrumenten en hoe je je oren kunt openen voor geluiden die je nog nooit hoorde.

>> Reserveer

Beuk! (4+)

Zondag 10 maart om 15.30 uur 

Beuk! is een ontroerend verhaal over echte vriendschap tussen mens en dier én hun gezamenlijke liefde voor de natuur. Het publiek wordt meegesleept in een cartoonachtige wereld vol slapstick.

>> Reserveer

Jeugdserie 6 - 8 jaar

Je bezoekt voor een bedrag van € 32,-, tussen 29 oktober 2023 en 14 april  2024 maar liefst 4 super leuke voorstellingen!

Eerlijk is eerlijk als het ware (6+)

Zondag 29 oktober om 14.30 uur.

Het beroemde dievenduo Bonnie en Klaus is eindelijk gevangen!

Waar ze eerst uitblonken in stelen, liegen en alles voor zichzelf houden, moeten ze nu opeens alles delen in hun cel: het bed, de stoel, de wc. Hoewel ze nooit hebben geleerd om eerlijk te zijn, moeten ze het nu proberen: anders komen ze nooit meer vrij!

>> Reserveer!

Anders is een hele normale Zweedse voornaam (6+)

Zondag 20 januari om 15.00 uur.

Drie figuren komen binnen in een verlaten huis waar de spullen zeggen dat ze iets anders zijn. Dat is grappig, maar best verwarrend. Wat moet je doen als niets meer hetzelfde is, en je niks snapt van de wereld om je heen?

>> Reserveer!

De Vreselijk Vieze Voorstelling (6+)

Zondag 3 maart om 14.30 uur.

Sabrina vraagt zich af hoe het kan dat sommige mensen champignons lékker vinden. Dennie beweert dat mensen aan de andere kant van de wereld kakkerlakken eten. Maar: mogen ze het wel vies vinden als ze het nooit hebben geprobeerd? En kan iets dat vies is, niet tegelijkertijd lekker zijn?

>> Reserveer!

Stuntkont (6+)

Zondag 14 april om 14.30 uur.

Terwijl de dansers van 155 (eenvijfvijf) amper hun eigen veters kunnen strikken, krijgt iedereen om hen heen kinderen. En dan wordt de druk om volwassen te worden opeens heel groot. Je kan niet blijven lachen om poep- en plasgrappen, dingen zomaar kapot maken, doelloos rondhangen en niks doen, toch? 

>> Reserveer!

Jeugdserie 8-12 jaar 

Je bezoekt voor een bedrag van € 27,-, tussen 3 december 2023 en 6 april 2024 maar liefst 3 super leuke voorstellingen!

Gullivers reizen (8+)

Op zondag 3 december om 14.30 uur.

Gul is een zeer succesvol kind. Altijd geweest. Nog geen zes weken oud werd ze uitgeroepen tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde was ze wereldkampioen zeilen voor kleuters. Inmiddels is ze niet alleen klassen-oudste en hoofdredacteur van de schoolkrant: ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen. Gul moet iedereen voortdurend uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. Vermoeiend. Maar ja, dat krijg je, als Slimste Mens. Voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait.

>> Reserveer!

Pech (8+)

Op zaterdag 10 februari om 19.30 uur

Saar woont in een stad die verdeeld is door een brede rivier zonder bruggen. Aan Saars kant van de stad hebben mensen veel pech. Zakken vol met echte tastbare en voelbare pech worden dagelijks langs de deuren gebracht. Iedereen moet ze in huis nemen. Daar valt niet aan te ontkomen.

Waarom hebben Saar en haar vader eigenlijk meer pech dan mensen aan de andere kant van de rivier? Verzet begint met jezelf een vraag stellen en dan die vraag aan een ander stellen. Saar steekt vastberaden de rivier over om antwoorden te vinden op haar vragen. Waar komt die pech vandaan? Is het stom toeval, het lot, een God, een systeem of je eigen schuld? 

>> Reserveer!

Help, Helikopterouders (8+)

Zaterag 6 april om 19.30 uur.

Laten jouw ouders niets aan het toeval over? Hangen ze als helikopters boven je om elk mogelijk gevaar uit de weg te ruimen? Of word jij juist met twee verschillende sokken naar school gestuurd? En controleert niemand of je huiswerk af is?

>> Reserveer!

Log In