Oyfo Houtwerkplaats. 8+

Esrein 9-11, 7553 CX Hengelo

De lessen

Timmeren, zagen, maar ook gutsen, figuurzagen, brandschilderen... Aan de Oyfo-cursus Houtwerkplaats kan je al meedoen vanaf 8 jaar. Geweldig voor alle kinderen die graag creatief bezig zijn!

Laat je fantasie prikkelen door latjes, planken, zaagsel en splinters! Wat wil je maken? Eerst maak je een werktekening. Samen met de docent zoek je het juiste gereedschap uit en leer je ermee omgaan. Je werkt je eigen ideeën uit, en maakt ook dingen samen met de andere kinderen.

Met hout kan je ontzettend veel! Je kunt vormen maken met een guts, mens- en dierfiguren vormen, maar ook totempalen of auto’s. Wat dacht je van een abstract kunstwerk? Een zelfbedachte vorm, die niet op iets anders lijkt. Houd je van een beetje brandlucht? Dan kan je pyrograferen: brandschilderen op hout. Ook leer je verf mengen om werkstukken te beschilderen.

Resultaat

Als je de cursus Houtwerkplaats hebt gevolgd, dan heb je verschillende manieren geleerd om je eigen werkstukken te maken. Je ontdekt vooral hoe leuk het is om te werken met al die verschillende technieken en je creatief helemaal uit te leven. Aan het einde van het jaar is er een tentoonstelling waar iedereen jouw kunstwerk kan komen bewonderen!

Praktisch

Voor deze cursus hoef je alleen maar heel veel goede zin mee te brengen! Alles wat je verder nodig hebt, dus het gereedschap, het hout en de andere materialen, krijg je in de lessen.