De Theatermakerij Enschede. Theater en musicallessen

Hoge Bothofstraat 39-i, 7511 ZA Enschede

De Theatermakerij Enschede

De theatermakerij is een professionele jeugdtheater school in Enschede. Een gevarieerd en divers aanbod voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Een enthousiaste, gedreven en gepassioneerde groep gediplomeerde docenten streven ernaar kinderen het plezier van het theater te laten ervaren. Ze maken prachtige voorstellingen en producties, maar het proces is net zo belangrijk. Ze werken met een leerlijn vanuit de vaste spelprincipes.

Acteren

Belangrijk is vertrouwen, spelplezier en samenwerking. De motivatie van het kind, van de groepsdynamiek en de professionele lessen zorgen samen voor een uiteindelijke productie, waar de kinderen trots op zijn en zelf aan meegewerkt hebben. Hierbij komt bewegen, zelf vertrouwen, performance en samenwerking veelvuldig aan bod.

Vanaf 6 jaar kunnen kids beginnen met het volgen van lessen. En als ze willen kunnen ze zich blijven ontwikkelen tot ze eventueel voor een theateropleiding kiezen. Maar ook in andere vervolgopleidingen geldt de opgedane theaterervaring als winst.

Het lesaanbod

Theaterklas 1: 8-11 jaar. Maandag 16:00 uur- 17:30 uur

In Theaterklas 1 leren de leerlingen vooral om hun fantasie te ontwikkelen en vorm te geven op de spelvloer, de nadruk ligt op improviseren, jezelf presenteren, samenspelen, speldurf ontwikkelen en spelplezier.

Theater: 7-8 jaar. Woensdag 14:40 uur- 15:30 uur 

 Voor kinderen die fantasie hebben en willen ontdekken wat er allemaal kan op de spelvloer!
De spelvoorwaarden: spelplezier, speldurf en samenspelen vormen het uitgangspunt voor de theaterlessen. Er wordt gewerkt vanuit spel, beweging en stem. Rollen spelen, improviseren, verhalen vertellen en verkleden. Dat doen we allemaal.

In deze groep worden ook zang en danslessen gegeven 

Productieklas: 9-12 jaar. Woensdag 15:45 uur- 17:15 uur 

In de productiegroep gaan de deelnemers aan de slag met het zelf bedenken van een thema voor hun theatervoorstelling. Vanuit het gekozen thema wordt de voorstelling gemaakt. Het seizoen begint met speltrainingen: improviseren, transformeren, presenteren, beweging, stem en ontwerpend spel. Vanaf januari werkt de groep aan de voorstelling. 

In deze groep worden ook zang en danslessen gegeven 

Theater 9-11 jaar. vrijdag 16:00 uur tot 17:30 uur 

In deze theaterklas leren de deelnemers om hun fantasie te ontwikkelen en vorm te geven op de spelvloer, de nadruk ligt op improviseren, jezelf presenteren, stem, beweging, samenspelen, speldurf en spelplezier.

In deze groep worden ook zang- en danslessen gegeven

Muziektheater: 8-12 jaar. Zaterdag 11:15 uur - 12:45 uur. 

In deze cursus is toneel het hoofdvak. De cursus start met speltrainingen. De spelvoorwaarden: spelplezier, speldurf en samenspelen vormen het uitgangspunt voor de trainingen. Het uitgangspunt voor de voorstelling is een boek of een film, gekozen door de groep.  Tijdens het maken van de voorstelling wordt er op verschillende manieren gewerkt met tekst, zang, muziek en beweging.