Zwemmen voor alle leeftijden

Ik zal eerlijk zijn, ik ben geen moeder die heel graag zwemt. Ik vind het namelijk nogal een gedoe. Eerst thuis de spullen pakken, vervolgens in het zwembad weer uitpakken, kids aankleden en dan na afloop begint het riedeltje zo weer. Best vermoeiend. Maar mijn  kinderen doe ik er geen groter plezier mee! Dus toen mijn zus appte of ik mee ging zwemmen, vond ik dat het maar eens moest gebeuren. Samen met 5 kids, in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar, met allemaal een zwemdiploma gingen we naar Recreatiebad de Wilder in Haaksbergen.

Glijbaan, golven en een touw!

Zwembad de Wilder in Haaksbergen is een subtropisch zwemparadijs. En een zwemparadijs is het. Er is van alles te doen en te beleven. Een 80 meter lange glijbaan met licht effecten, een golfslagbad, een stroomversnelling, bubbelbad en een heel leuk touw. Onze kids hebben er heel wat Tarzan en Jane zwaaien meegemaakt. Het touw hangt boven het diepe bad en als ouder is het de bedoeling dat je deze naar de kant gooit/ zwaait. Het kind moet het dan vangen,  en dan net-als- aan een liaan, ermee zwaaien, om  je vervolgens in het water te laten plonzen. Super leuk! 

Ook lag er een opblaasattractie in het water. Een haai met leuke glijbaan en klim opstakels.Deze ligt op de grens van het diepe en het ondiepe en daardoor kunnen ook de kids zonder zwemdiploma,  onder begeleiding van ouders erop.

Zeemeermin zwemmen

Mijn dochter heeft een zeemeermin staart en hiermee mag je in recreatiebad de Wilder zwemmen. Behalve als de golven aan staan. Het leuke van het zwemmen met een zeemeermin staart in Recreatiebad de Wilder is dat je hier ook echt als een zeemeermin het water in kunt glijden. Je hoeft niet via een trappetje  het water in, of van de kant te springen. Vooraan in het ondiepe, doe je de staart aan en je hupt zo als een zeemeermin het water in. Lekker ondiep, dus ideaal om hiet te oefenen. 

Maak het jezelf makkelijk

Ik moet toegeven, nu mijn kids groter zijn, zichzelf kunnen aankleden en de diploma's hebben, wordt het zwemmen een stuk relaxter. Ik heb zelfs nog een aantal banen kunnen zwemmen. Ik had het mezelf ook wel makkelijk gemaakt. Ze zijn er in de pyama/ onesie naar toe gegaan (TIP) dus de zwemkleding was zo aan! In de zwembar is eigenlijk van alles te verkrijgen. En zo kun je je uitje dus ook heel makkelijk afsluiten met een patatje.

Liz & Wes spetterles

De Liz & Wes spetterles is voor verzorger en kind onder de  4. Samen zwemmen, spelen en watervrij worden. Mijn collega Anneleen volgde een les met haar dochter. Je leest haar ervaring hieronder: 

Nu mijn twee oudste dochters naar school zijn is er wat meer tijd om op mijn vrije ochtenden wat leuks te gaan ondernemen met mijn jongste dochter. Aangezien ze gek is op water zijn we een Liz & Wes Spetterles gaan volgen. Dit concept is net nieuw bij Optisport en is geschikt voor kinderen van nul tot vier jaar. 

De Liz & Wes Spetterles die we gaan volgen is voor kinderen van twee t/m vier jaar oud. Nu is mijn dochter nog net geen twee jaar oud maar dat is geen probleem. We beginnen met een liedje. De liedjes kun je op YouTube vinden en thuis alvast oefenen. Ze moet even ontdooien maar al heel snel spettert en klapt ze er flink op los. 

We doen verschillende spelletjes met de kinderen. Ze krijgen een bal en mogen die weggooien en er dan achteraan 'zwemmen', ze springen van de kant in het water, drijven op de rug en de buik, staan op de mat en springen dan het water in en zelfs door het gat zwemmen komt voorbij. Dat laatste vindt mijn dochter toch wel heel erg spannend. Maar vanaf de juf naar mij toe onder water, dat is geen probleem. Niks moet en alles mag. 

Het laatste kwartier mogen we samen met de kinderen nog even lekker spelen. De kleine glijbaan is hier favoriet en deze gaat goed hard dus dat is dolle pret. Dat ze elke keer onder water komt vindt ze geen probleem. Lachend komt ze boven en ze wil meteen nog een keer. Moe maar voldaan gaan we ons aankleden. Ik gok zomaar eens dat het middagslaapje van vandaag een hele lange gaat worden... Volgende week gaan we weer! 

Het is mogelijk om een Liz & Wes muziekdoos aan te schaffen. Tijdens het programma krijg je boekjes met informatie, spelletjes en voorleesverhaaltjes. Er kunnen certificaten en washandjes worden verdiend en aan het einde van het programma kunnen de kinderen, als ze oud genoeg zijn, met een voorsprong doorstromen naar de reguliere zwemles. 


De Liz & Wes spetterles is elke woensdag en zondagochtend. 

- 0 jaar - lopend Recreatiebad

- lopend - 2 jaar Recreatiebad

- -3 jaar Recreatiebad

- 3-4 jaar Recreatiebad

Prijs:  Je kunt deelnemen aan een losse les voor €7,50.  Een maandkaart kost €30,00 

Voor meer informatie over recreatiebad de Wilder kijk jehier.