Een dagje zwemmen bij Marveld Recreatie. Het stond al een hele tijd op ons lijstje want we al hadden al heel veel positieve geluiden gehoord over dit subtropische zwembad in Groenlo. Via de N18 vanaf Twente naar de Achterhoek en dan ben je er al!

Het subtropische zwembad van Marveld Recreatie

Veel vrienden en bekenden hadden al kennis gemaakt met dit zwembad. Onder andere tijdens een weekendje weg met de familie of het gezin in de Achterhoek. Maar het zwembad is dus ook te reserveren als dagje uit! Je kunt de dag tickets maximaal 7 dagen vooraf reserveren. Deze dagtickets zijn beperkt beschikbaar dus wacht niet te lang. Je rijdt vanuit Twente in zo'n 40 minuten naar Groenlo toe en je kunt je bij dit zwembad uren vermaken! Dikke eropuit tip met kinderen in de Achterhoek.

Polsbandje en entree

Ik moest even kijken waar ik naar binnen moest want Marveld Recreatie heeft een hotel, een vakantiepark en camping met vele faciliteiten. Maar vanaf de (gratis) parkeerplaats ben je eigenlijk binnen 2 minuten binnen. Voor het zwembad gebruik je de entree van de horeca en de bowlingbanen. Bij de entree balie van het zwembad ontvang je vervolgens jouw polsbandje. Met dit bandje kun je de ruimtes van de grotere glijbanen betreden en de poortjes openen. De hele dag door! En een grote plus vind ik dat je met dit bandje ook de kluisjes bedient. Het gebruik van de kluisjes is dan ook inclusief. Zo kun je met een gerust hart gaan zwemmen. Wel zo prettig en geen 'geklooi' met muntjes of extra polsbandjes. 

Marveld Recreatie zwembad met glijbanen

Het zwembad

Het zwembad van Marveld Recreatie is eigenlijk uit 3 delen opgebouwd. Het subtropische deel, het deel met het grote wedstrijdbad  (waar je heerlijk rustig je baantjes kunt trekken) en een ondiep bad voor de kleinsten en het derde deel met de grote glijbanen en onze favoriet: de wild waterbaan!! Hieronder zie je eerst een afbeelding van de hal met het wedstrijd bad en daarna van het subtropische zwembad. 

Marveld Recreatie zwembad met glijbanen

Het water is er schoon (ik zag ze tussendoor ook testen doen) maar onze kinderen hadden na een dag zwemmen géén rode ogen dus de hoeveelheid chloor die in dit zwembad gebruikt wordt lijkt minder dan gemiddeld. 

Marveld Recreatie zwembad met glijbanen

Openingstijden van de glijbanen 

Niet alle glijbanen zijn doordeweeks en in de winterperiode de hele dag door geopend. Maar dat maakt het misschien juist wel extra leuk. Je hebt dan even een pauze momentje want ze openen om het uur. Alhoewel dat pauze momentje voor mij meestal in rook opging. In het deel van het subtropische zwembad zijn namelijk ook 3 super leuke glijbanen te vinden.

Een lange lichtblauwe, een hele leuke bandenglijbaan én een spiksplinternieuwe glijbaan. De Twister. 

Marveld Recreatie zwembad met glijbanen

Deze glijbanen heb ik zelf uiteraard ook allemaal getest. Ik was bij de nieuwe Twister even bang dat ik vast zou blijven zitten in de buis, maar mijn kinderen wisten me te overtuigen. Leuke toevoeging! 

Marveld Recreatie zwembad met glijbanen

Glijbanen voor jong en oud

Ik was persoonlijk vooral heel blij dat ook Sten (5) álle glijbanen kon pakken! Hij heeft zijn zwemdiploma al een tijdje maar ook kinderen met bandjes gingen onder begeleiding van een volwassene van de glijbanen in het 'grote deel'. Wel zo fijn dat je tijdens je dagje uit niemand teleur hoeft te stellen!

Marveld Recreatie zwembad met glijbanen

Zoals ik eerder zei betreed je dit gedeelte middels aparte poortjes. Je komt dan ook in een andere omgeving waar alles heel nieuw en modern oogt. 

Subtropisch zwembad marveld met glijbanen

Ik was echt bijna mét mobiel in onderstaande wildwaterbaan de Wild River gegaan om jullie te laten zien hoe tof deze is maar die moet je dus echt zelf gaan ontdekken. De wildwaterbaan gaat lekker snel, met leuke glijbanen, maar is niet diep. Aan het einde kom je uit in een bad met flinke stroming. Daar zit echter continu een badmeester de wacht houdt. Dat valt sowieso op in dit kindvriendelijke zwembad. Er is overal voldoende toezicht en het personeel is vriendelijk!

Subtropisch zwembad Marveld met glijbanen

Wat ik ook ideaal vond is dat de 3 speed glijbanen in het nieuwe gedeelte in een ondiepe bak uitkomen. Lekker veilig en ook prettig om te weten als je zelf nog boven staat! Het systeem met het stoplicht werkt ook goed en is duidelijk.

Marveld Recreatie zwembad met glijbanen

Als ik dan een klein minpuntje zou moeten noemen dan is het dat de trap naar de banden glijbaan de Crazy Cone wat glad wordt doordat deze van metaal is. En dan roep je natuurlijk 100 keer dat ze niet moeten rennen in een zwembad en voorzichtig moeten lopen. Maar ja, ga dat enthousiaste kinderen maar eens uitleggen....Het grote voordeel is dat ze hier wél met een heel mooi systeem werken. Je hoeft niet zelf de trappen op met de band! Deze glijbaan is trouwens echt de moeite waard. Je kiest voordat je gaat glijden voor een lichtbeleving via een touchscreen. Vooral even voor de variant 'black hole' kiezen. ;) De Crazy Cone bevindt zich trouwens in het gedeelte van het subtropische zwembad en is de hele dag door geopend!

Marveld Recreatie zwembad met glijbanen

Kortom: Je kunt gerust een goed boek meenemen naar dit zwembad, maar de glijbanen zijn ook voor volwassenen erg leuk!

Horeca

In het zwembad vind je ook een bar met horeca. Hier bestel je friet, snacks, koffie/thee snoepzakjes, ijs en ik heb hem zelf getest; heerlijke cappuccino!

Marveld Recreatie zwembad met glijbanen

Prima prijzen vond ik ook. De horeca van waaruit eten en drinken in het zwembad geserveerd worden, is trouwens ook de horeca van het vakantiepark van Marveld. 

Marveld Recreatie zwembad met glijbanen

De tops volgens onze kids

+ Veel glijbanen

+ Niet vies, alles schoon

+ Leuke sfeer 

+ Mooi hoe ze het hebben gemaakt met de planning van de glijbanen 

+ De wildwaterbaan is súper leuk en die vind je maar op weinig plekken!

Wij komen terug bij Marveld!

Wij komen zeker nog eens terug en dan als het mooi weer is en het buitenbad ook open is want ook dat terrein ziet er erg mooi uit! Hier vind je onder andere een grote ligweide, een spraypark en een leuke glijbaan. Wie weet blijven we dan wel overnachten op het vakantiepark van Marveld Recratie zodat we er een extra dagje kunnen genieten. En als je gaat overnachten bij Marveld Recreatie, zijn gebruik van de zwembaden en glijbanen inclusief!

Marveld Recreatie zwembad met glijbanen

Bonus tip

Ik sprak ook een paar dames die er met hun kinderen waren voor een kinderfeestje! Hoe leuk is dat!? Je reserveert je kaartjes voor het feestje op dezelfde manier, 7 dagen voordat je van plan bent te gaan. Misschien wel handig om daar een vrije dag of studiedag voor te gebruiken! Zij maakten gebruik van de horeca van Marveld Recreatie maar hadden zelf aanvullend ook lekkernijen meegebracht. Ik zag er in ieder geval heel veel blije koppies.

>> Naar de zwembaden