Zwemmen als een zeemeermin. Het kan in zwembad de Wilder in Haaksbergen. 

Bij Optisport recreatiebad de Wilder in Haaksbergen kun je clinics van 4 lessen volgen om te leren zwemmen als een zeemeermin. Om een indruk te krijgen van deze clinic, ging ik een les meekijken. En natuurlijk nam ik mijn dochter (10) mee. Ze is dol op zeemeermin zwemmen, ze heeft een eigen staart, maar ze heeft er nog nooit les in gehad. Een perfect proefpersoon dus!

Zeemeermin staart en monovin

Het belangrijkste van het zeemeermin zwemmen is natuurlijk de staart met passende monovin. En voor die meiden is het wel net zo belangrijk dat deze er mooi uitziet, en het liefst ook nog passend bij het bikini topje. Mijn dochter nam haar eigen staart en monovin mee. Maar bij zwembad de Wilder kun je tijdens de lessen ook de zeemeermin staarten van hen gebruiken. Ze hebben prachtige gekleurde staarten en goede monovinnen. Er is niks irritanter dan dat de monovin steeds van de voeten afglijdt. Hier hebben ze bij zwembad de Wilder een handig foefje voor, door er sokken bij in aan te doen. Slim!

8 meiden zaten klaar op de zwembad rand om de clinic te gaan volgen. Eerst kreeg iedereen alleen een monovin aan. Want ze gaan eerst leren hoe je deze uitkrijgt in het water, als je in paniek raakt. De voeten zitten beide in de "houder"van de vin. Als je moe bent, kracht verliest of in paniek raakt, wil je zo snel mogelijk de voeten eruit hebben. Dit is het eerste wat de meiden leren. Veilig staat voorop!

Om de beurt zwemmen ze een rondje door het ondiepe water. De badjuf kijkt bij elk kind of het lukt, of het op de juiste wijze gaat en geeft tips! Dit geeft een vertrouwd gevoel.

Vervolgens leren ze hoe ze staart op een juiste manier zelf aan kunnen trekken. Ze leren dit in het ondiepe water. Wel zo handig want dan heb je af en toe nog een beetje steun van de grond.

Zwemmen als een zeemeermin

En dan begint het echte werk. De meiden hebben allemaal de staart aan en ze veranderen meteen in een zeemeermin. Ze gaan liggen op de rand met de staart omhoog en de zwieren met de staart. Ze hebben er zin in! Om de beurt mogen ze weer een rondje zwemmen onder begeleiding van de badjuf. Ze leren hoe ze de benen/ voeten moeten bewegen. Hoe je hierdoor vooruit komt, en hoe je de voeten op de juiste plek moet houden. Onderschat niet hoe pittig dit is! Je hebt daar aardig wat kracht voor nodig in de benen.

En vergeet niet, dat het zwemmen als een zeemeermin onder water gebeurd. Een juiste ademhalingstechniek is dan dus ook erg belangrijk.  Maar ook hoe je goed onder water komt, hoe je diep blijft en hoe je je voort beweegt. Dit soort praktische tips leren ze in de 1e les. Op deze manier zijn ze zelfverzekerd en goed vertrouwd met de staart voordat ze echt gaan zwemmen in het diepe bad.

Zwemmen door een ring

Aan het einde van de les mogen ze onder water door een ring zwemmen. Leuk om te doen vinden ze! En op deze manier zwemmen ze goed diep onder water.

Mijn dochter vond het een leerzame 1e les. Ze zwemt al een tijdje met een staart, maar ze heeft veel praktische tips geleerd. Heel fijn! De les duurt 45 minuten tot een uur en dan zijn de benen ook wel moe! De volgende les gaan ze het diepe water in.  Tot teleurstelling van mijn dochter volgen wij maar 1 les, maar een clinic van 4 lessen is zeker de moeite waard! 

Nieuw: Zeemeermin diploma

Leer zwemmen als een echte zeemeermin! Leer tijdens deze lessen als een echte zeemeermin zwemmen. Onze instructeurs leren je alle technieken te beheersen die je nodig hebt om te kunnen zwemmen als een echte zeemeermin.

Na ongeveer 3 a 4 maanden kun je afzwemmen voor de zeemeermin 1, 2, of 3. Behaal jij al je zeemeermin diploma's en zwem sierlijk en snel door het water.

De zeemeerminlessen zullen vanaf januari gegeven worden op zaterdagmorgen van 8.45- 9.30 uur

Voor meer informatie en opgave neem contact op met onze receptie.