Kinderfeestjes blog door gastblogger Maureen Eissing.

Alle apen verzamelen bij Monkeytown in Enschede

Wat gaat een jaar snel voorbij. Nog maar net afgekickt van de kalmeringsmiddelen na het kinderfeestje van vorig jaar werd de tweeling met een zucht en een kuch alweer 9. En dat betekent partytime. Vanaf oktober kwam het woord kinderfeestje minstens één keer per week ter sprake. En hoe ik ook mijn best deed het onderwerp hardnekkig te negeren, we kwamen er niet onderuit.  Waar ik normaal geniet van kinderen om mij heen, bezorgen kinderfeestjes mij nachtmerries en zenuwinzinkingen. Tot dit jaar. Dit keer hebben we alles anders gedaan, wil je weten wat? Lees dan snel verder.

Vanaf dat de kinderen op school zaten vierden we de kinderfeestjes thuis, maar dit jaar hebben we Rubens kinderfeestje buiten de deur gevierd. Geen gillende kinderen in huis, geen ik vind het saai, geen zwarte voetvegen op onze witte muur en al helemaal geen wij hebben een groter huis en trampoline dan jullie. Nee dit jaar hebben wij onze wagen vol geladen met lieve, ondeugende aapjes op weg naar het Go Planet terrein (naast de Grolsch Veste). Onze aapjes hebben we losgelaten bij Monkeytown Enschede. En wat was het een verademing.  

Slingeren en klimmen

Bij binnenkomst werd de jarige echt in het zonnetje gezet. Bij de ingang hing een groot krijtbord met de jarigen van de dag, er stond een grote picknicktafel gedekt en voor de jarige was er een super toffe Oehlie (mascotte van Monkeytown) feeststoel. Er werd gezongen voor het feestvarken en de kannen ranja kwamen op tafel. De kinderen konden nog net 3 minuten geduld opbrengen om door te geven wat ze wilden eten bij de frietjes, om daarna als slingerende apen los te gaan. Ze wisten gewoon niet waar ze moesten beginnen. De heren kozen als eerste voor de klim vulkaan en de meiden gingen los op de Tijger glijbaan. Daarna werden de trampolines getest en het apenparcour beklommen. Zo mooi te zien hoe vrij de kinderen waren om alles te proberen en wanneer één soms iets spannend vond de andere de helpende hand bood.

 

Eén van de leukste feestjes ooit.

En daar zaten wij als vader en moeder gewoon aan een kopje koffie. Waar ik normaal al kapot was voor het feestje begon, omdat ik het hele huis had veranderd in een onderwaterwereld vol vissen en blauwe crêpepapier en een heel draaiboek in elkaar had geflanst, had ik nu gewoon mijn e-reader mee. De kinderen kwamen af en toe om wat te drinken of voor een snoepje om daarna weer snel te gaan klimmen en klauteren. Soms moesten we even mee lopen omdat ze zoiets tofs hadden ontdekt of omdat we echt even een foto moesten maken. En één aapje kwam even langs om te vertellen dat dit echt één van de leukste feestjes was wat hij ooit had gehad. Dan smelt je toch.

Eerlijk is eerlijk er was ook ontzettend veel te ontdekken. Er zijn veel verborgen plekjes waar je bijvoorbeeld kan voetballen, springen of bouwen met grote blokken. Maar ook de niet verborgen plekken werden druk bezocht door Ruben en zijn matties. Tijdens mijn rondje werd ik dan ook geroepen door twee jongens die druk waren in de ballenbak, alle ballen gingen in de ballenstofzuiger. Een kwartier zijn ze bezig geweest om daarna de vrije val te maken in de apenklimboom.

De verjaardagsarrangementen bij Monkeytown

Wanneer je een kinderfeestje viert bij Monkeytown kun je kiezen uit drie arrangementen. Het  aap Arrangement, met onbeperkt limonade, friet en saus en een cadeautje voor de jarige. De Gorilla party onbeperkt limonade, friet, saus en een ruime keuze aan een snack en een snoepzakje voor alle partypeoples en een cadeautje voor de jarige. En dan is er ook nog het verwenfeest. Je kan dan kiezen uit een feestelijk gedekte tafel in het thema piraten, prinsessen of Oehlie. Bij dit arrangement zit ook weer onbeperkt ranja, een smulbox vol lekkers, een cadeautje voor de jarige, een snoepzakje voor alle feestgangers en een slushpuppy. Natuurlijk zit bij elk arrangement de entree en een vrolijk ontvangst. En dat die vrolijk is dat kunnen wij beamen.   Daarnaast zit er bij elk arrangement een  rondje lasergamen voor alle kinderen. Als ouder/verzorger krijg je hier muntjes voor en zo kan elk kind van het kinderfeestje mee doen aan een potje lasergamen. Hartstikke stoer en met rode konen en enthousiaste verhalen kwamen ze uit de lasergame arena. Echt een leuke toevoeging aan het kinderfeestje.

Zelf hebben wij gekozen voor het Gorilla arrangement. Alles was perfect geregeld. Was de ranja op, dan konden we een nieuwe kan ophalen, het eten stond op de afgesproken tijd klaar en iedereen was vrolijk en kindgericht. De speelhal was overzichtelijk en alle verjaardagsfeestjes zaten bij elkaar. Wel zo fijn ook voor de andere gasten. Als ouder kun je kiezen om in de speelhal te zitten, maar er is zijn ook gezellige zitjes achter glazen wanden. Ideaal want zo heb je nog wel zicht op de spelende kinderen. Maar om eerlijk te zijn was het geluid prima en niet mega overweldigend.

Enthousiaste kinderen en papa en mama

Niet alleen de kinderen waren onmeunig enthousiast over het Monkeytown kinderfeestje. Ook deze papa en mama waren razend enthousiast. Toen we alle kinderen veilig thuis hadden afgezet verzuchten we tegen elkaar. Dit hadden we veel eerder moeten doen. Voor ons dus zeker volgend jaar weer een feestje buitens huis. En op verzoek van onze tweeling gaan we binnenkort zeker nog terug naar Monkeytown Enschede want ze waren nog lang niet uitgespeeld.