Beleef een vaderdag om nooit te vergeten.

Zondag is het vaderdag!  Onze kids kwamen gisteren thuis met hun eigen geknutselde vaderdag cadeau. Super leuk natuurlijk. Vol trots lieten ze het alvast aan mij zien. Thuis renden ze meteen naar zolder om het cadeautje zorgvuldig te verstoppen. Cliché maar waar, dit zijn de mooiste cadeaus op vaderdag.

Natuurlijk kun je hier nog iets leuks bij kopen. Een geurtje,een bierpakketje, een gereedschapskist of iets lekkers. Persoonlijk geef ik liever een beleving cadeau. Want hoe leuk is het om een vaderdag samen te beleven?!  Of om een vader-zoon/ vader-dochter dag te geven en te beleven. Maar ook als je liever een cadeautje geeft, is het leuk om met vaderdag op stap te gaan. En helemaal als je dan ook nog een echt "papa"uitje gaat doen. Daarom verzamelde ik een paar echte MANNEN UITJES! Die zeker niet alleen voor mannen zijn, maar wel uitjes die mannen leuk vinden. En moeders en dochters kunnen natuurlijk prima mee!

Waterski Twente

Op recreatiepark 't Rutbeek Enschede  vind je Waterski Twente. Dit Cable waterskicenter is een uitje voor iedereen die van waterskiën houdt. Maar ook als je vader nog nooit op de waterski's heeft gestaan, is  dit een fantastisch en uitdagend uitje.  Je leert het al binnen een uur!

Waterskieën op 't Rutbeek doe je doormiddel van een Cable baan. Hierdoor kun je een lange rit maken, zonder al te moeilijke bochten. Zelfs voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen die het nog nooit gedaan hebben, is deze gave sport te leren in een uur. Voor de gevorderde waterskiër liggen er gave obstakels in het water.  

Zero 55

In dit futuristische landschap ligt er voor iedereen van 8 jaar en ouder een uitdaging. Voor iedereen die van uitdaging, actie en spanning houdt. E- Karten en Lasergamen onder 1 dak.  E-karten is karten op een indoor kartbaan, maar dan zonder herrie en stank. En met een een spectaculaire lichtshow met glow in the dark effecten en lekkere racemuziek. Deze combinatie is uniek in Nederland. Wie is er sneller?! Jij of je vader?

Lasergamen maar dan net iets spectaculairder. Lasertag is actiever, tactischer en geschikt voor jong en oud. Er zijn verschillende spelsituaties en er is veel digitale interactie. 

Avatarz 

Test het doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen van je vader! Ga op avontuur in de bomen. Avatarz is het grootste klimbos van Nederland. Er zijn meer dan 100 hindernissen uitgezet.  
Voor kinderen vanaf 6 jaar wacht er op 2 tot 4 meter hoogte een speciaal kidz parcours met 30 hindernissen. Het KidZ Parcours heeft een speciaal veiligheidssysteem. Heel handig, want zo hebben de kidz beide handen vrij voor het spannende, 2 uur durende avontuur. Vanaf 10 jaar mogen kinderen alleen op het hoge parcours. Heel stoer, hoog in de bomen. Avontuurlijk en veilig. En denk je alles te hebben gehad dan wacht je nog een 200 meter lange kabelbaan. Onvergetelijk en supergaaf. 

Oyfo Techniekmuseum 

Oyfo is een interactief Techniekmuseum. In dit museum kom je allerlei interessante grommende en ronkende machines tegen. Je kunt zelf machines in beweging zetten en coole games spelen. Of leuke dingen bouwen met technische Doe-pakketjes. Wedden dat je vader dat leuk vindt! 

Krazy Kangaroo

Heb je een atletische vader? Of een hele actieve vader? Een vader die nog heel graag laat zien hoe jong hij is? Neem hem dan mee naar Krazy Kangaroo. In dit trampoline park kan hij al z'n energie kwijt en z'n te gekke kunsten laten zien.  Er is een breed aanbod aan jump-area's zoals de Freejumping ruimte met horizontale en diagonale trampolines, een Tricks area met o.a. extra hoge spring mogelijkheden, een Pillow Pit, Foam Pit, Slackline, Bounceboard area, Ninja parcours en een Sports area waar je fantastisch als een basketballer kunt dunken of turnoefeningen kunt doen.

Adventure Twente

Verras papa met een gezellige middag in de natuur. Ga samen Goud en Edelstenen zoeken. Bij Adventure Twente op 't Rutbeek beleef je een middag in de robuuste natuur. Het goud en de edelstenen worden in emmers met zand aangeboden, paydirt. Met een echte goudpan en met behulp van water uit de sluisebox of natuurlijke waterlopen spoel je het water weg zodat Goud & Edelstenen overblijven. Aan de hand van een kaart met foto's kun je kijken welke stenen je gevonden hebt. Natuurlijk mag je alles in een mooi zakje meenemen.

De Museumfabriek

Leren en doen! Dat kan in de Museumfabriek in Enschede. Dit museum gaat over natuur en techniek,  kunst en wetenschap, vroeger, oude en nieuwe dingen en machines. Het museum is voor iedereen. Het is echt een familiemuseum. Voor kids die zich zich verwonderen,over sterren, planeten, de natuur, dieren, techniek en de toekomst. In de Makerspace ga je aan de slag! Een kast vol met materiaal nodigt je uit om creatieve en technische creaties te maken. Papa's vinden het heerlijk om weer eens lekker te prutsen met technische knutsels.

Zwembad de Wilder 

Bij zwembad de Wilder kun je op vaderdag je vader gratis meenemen! Ga samen lekker zwemmen, glijden van de glijbaan en duiken in het diepe. 

IVN Slootjesdag

In de heemtuinpoel in Stadspark 't Weusthag in Hengelo kunnen kinderen vandaag heerlijk gaan vissen en natuurlijk daarna samen met ons uitzoeken wat er in je schepnetje zit. Altijd spannend. Hoe meer je vangt, hoe meer je ziet en geniet. Beleef de natuur. Vaders kunnen zich in het beleefbos onder meer uitleven met boomstammen zagen... met een echte oude trekzaag.

In heel Stadspark 't Weusthag is het vandaag ook de jaarlijkse WeustDag. Niet alleen de heemtuin en het beleefbos kun je bezoeken. Ook de biologische moestuin, de scouting, de ponystal, de kinderboerderij, Buitensplaats de Houtmaat enzovoort. 

En vergeet de opa's niet....

Ook de opa's hebben zondag natuurlijk vaderdag. Die mogen we niet vergeten! Maar wat geef je de opa's? Ik vind dat altijd een hele lastige! Maar voor dit jaar ben ik er snel uit! Ik geef een uitje wat hij leuk vindt, maar wat ook zeker de kids leuk vinden. En belangrijker nog...het is een uitje wat voor een  man die niet meer al te goed te been is, prima te doen! Ik heb het over een rondrit door een natuurgebied van Natuurmonumenten. Met een elektrokar door Arboretum Poort Bulten of door het Buurserzand. Onder leiding van een gids. In deze elektrokar kan ook een rolstoel of kinderwagen mee. Samen een rit van een uur of twee uur maken. Gezellig kletsen, genieten van de natuur en afsluiten met koffie en gebak! Klinkt als een leuk cadeau.

Meer informatie over:

Waterski Twente, Zero55, Krazy Kangaroo en Avatarz vind je via deze link. 

Oyfo en de Museumfabriek via deze link 

Aventure Twente via deze link 

Zwembad de Wilder, Slootjesdag en de Elektrokar via deze link. 

Fijn weekend!