UP Kindercoaching Hengelo

Gastblog door Nancy Oude Engberink van UP Kindercoaching

Mijn naam is Nancy Oude Engberink en sinds eind oktober 2019 ben ik gestart met mijn eigen kindercoachpraktijk ‘UP Kindercoaching’.

Ik wil jullie graag wat meer vertellen over mijzelf en wat kindercoaching precies inhoudt.

Wie ben ik?

In het dagelijks leven ben ik naast kindercoach ook leerkracht in het basisonderwijs. Inmiddels ben ik meer dan 20 jaar werkzaam in het onderwijs en heb ik ervaring met zowel jonge als oudere basisschoolkinderen. Ik vind het heel belangrijk om een kind echt te leren kennen! Elk kind is anders en ieder kind heeft zijn eigen sterke en zwakke kanten.

Ik woon samen met mijn gezin in het centrum van Hengelo.

Voor wie is kindercoaching?

Kindercoaching is voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar die op zoek willen gaan naar oplossingen voor sociale en/of emotionele problemen. Ieder mens en dus ook elk kind kan tegen problemen aanlopen. Als het probleem langer aanhoudt kan het heel fijn zijn om daar met een kindercoach over in gesprek te gaan. Samen gaan we op zoek naar oplossingen en handvatten om anders met de situatie om te gaan. 

Wat zijn sociale en/of emotionele problemen?

Allerlei angsten bv. faalangst, verlegenheid, boosheid, moeite met scheiding, niet voor jezelf opkomen, moeilijk vrienden maken, last hebben van perfectionisme, pesten, weinig zelfvertrouwen, ergens veel verdriet om hebben enzovoort…..

Hoe doe ik dat?

Als kindercoach ben ik actief bezig met uw kind. Door middel van allerlei spelvormen ga ik met uw kind in gesprek. Ik kijk dan ook goed wat bij uw kind past. 

Voorbeelden van spelvormen:

Creatief (dmv tekenen, schilderen)

‘Teken je gesprek’ (samen een situatie uittekenen)

Toneelspel

Houding/bewegingsspel

Mindfulness

Opstellingen/spel met Playmobil/lego

Spel rondom boeken

Gevoelsthermometer

Coachspellen (eigenschappen, denkvragen)

Enzovoort…

Ouder(s)/opvoeder(s):

Als ouder(s)/opvoeder(s) bent u natuurlijk heel erg belangrijk voor uw kind. Ik zal u dan ook zeker betrekken in het hele coachgebeuren door steeds te laten weten waar we mee bezig zijn. Geregeld vraag ik ouders om deel te nemen aan een sessie. Alles gaat in overleg uiteraard!

Site

Op mijn site www.upkindercoaching.nl kunt u precies lezen hoe ik te werk ga in mijn praktijk.

Mocht u geïnteresseerd zijn dan mag u mij altijd bellen of mailen voor een vrijblijvend gesprek

06-25380847 (mail: nancyoe@gmail.com).

Misschien tot ziens!

Groetjes Nancy