Speelpark Hoge Boekel

We waren nog nooit met onze kinderen bij Speelpark Hoge Boekel geweest. Wat een gemiste kans zeg! Dit is echt een super leuke speeltuin. Eigenlijk meer dan een speeltuin en minder prijzig dan een attractiepark. Het beste van 2 werelden. Daarom is de naam Speelpark dan ook precies goed gekozen. We namen de proef op de som en organiseerden het allereerste kinderfeestje voor Sten in dit leuke park.

kinderfeestje speelpark hoge boekel enschede

Sten zit in groep 2 waar de kinderen 5 of 6 jaar oud zijn. Een kinderfeestje is natuurlijk pas echt feest als de kinderen ook (bijna) overal in mogen. En met de bijzondere attracties die je in dit speelpark vindt, is het echt een hele beleving! 

kinderfeestje speelpark hoge boekel Enschede

Entree

Bij de entree krijgt ieder kind een stempel als bewijs voor de betaalde entree.

kinderfeestje speelpark hoge boekel Enschede

En ze krijgen allemaal 2 muntjes voor de speeltoestellen. Die zijn overigens lang niet overal nodig. Er zijn maar enkele apparaten en toestellen waar je de muntjes nodig hebt. Zoals de ronde botsauto's en de spelcomputers met de dino's.

Kinderfeestje speelpark hoge boekel Enschede

Verder vind je hier trampolines, heel veel en hoge glijbanen, unieke speeltoestellen, nostalgische speeltoestellen, bootjes die gelanceerd worden, schommels die bijna over de kop gaan en een elektrische trein. Heel veel toestellen kunnen door de kinderen zelf bediend worden.

kinderfeestje speelpark hoge boekel enschede

Af en toe is er hulp van de ouders nodig óf van een van de vriendelijke medewerkers in het park. 

Kinderfeestje Speelpark Hoge Boekel

kinderfeestje speelpark hoge boekel enschede

Kinderfeestje speelpark hoge boekel Enschede

Kinderfeestje speelpark hoge boekel Enschede

En dat is nog lang niet alles. De kinderen rennen dan ook van links naar rechts en vallen van de ene verbazing in de andere. Heel leuk!

De sterschommel is toch wel favoriet bij Sten en zijn gasten. Die gaat ook echt bijna over de kop en ze kunnen het helemaal zelf bedienen. En het bootje dat op het water landt is natuurlijk ook super spectaculair. Maar ze vermaken zich ook op de glijbanen. Want die gaan allemaal super snel!

Kinderfeestje speelpark hoge boekel Enschede

Wij gingen op een vrijdagmiddag en waren tussen half 3 en 3 uur in het park. We hadden geluk want het was ontzettend lekker weer. Mocht je het iets minder treffen met het weer; er is een deel van het terras overdekt! Er zijn heel veel zitjes en het zat er lekker vol. Maar wij hadden geluk en pikten de prachtig gelegen tafeltjes aan het water in ;)

Kinderfeestje speelpark hoge boekel Enschede

We konden zo heerlijk op het zonneterras zitten terwijl de kinderen, allemaal rondom de 5 en 6 jaar, zich prima redden. Echt ideaal. Er zijn sowieso heel veel speeltoestellen te vinden maar als de kinderen een lengte van 120 centimeter hebben mogen ze ook echt óveral in. Feest compleet!

Kinderfeestje speelpark hoge boekel

Juist daarom vinden wij dit park zo geschikt voor een kinderfeestje. De kinderen kunnen lekker zelf gaan ontdekken. Het mooie is dat ze vanaf het terras via een poort naar het speelpark gaan en ook alleen via dezelfde ingang weer naar buiten kunnen. Ze moeten dus altijd via het terras en kunnen het park niet zomaar verlaten. Perfect.

speelpark hoge boekel kinderfeestje

Op het terras is ook een afhaalpunt voor horeca met lekkere koffie en cappuccino. Van hieruit serveren ze ook de ranja, friet, snacks en ijsje die bij het arrangement inbegrepen zijn.

kinderfeestje speelpark hoge boekel enschede

Maar ook als je iets uitgebreider wilt eten ben je hier aan het goede adres. Dit park past dan ook prima in de categorie kindvriendelijk eten en drinken. Je bestelt er bijvoorbeeld ook pannenkoeken, soepen en diverse belegde broodjes. 

Overkapping

Een deel van de speeltoestellen bevindt zich onder een overkapping. Mocht er onverhoopt een keer een bui vallen. Dan kunnen de kinderen toch nog droog spelen. Zoals bijvoorbeeld de trampolines en diverse klim speeltoestellen. 

kinderfeestje speelpark hoge boekel enschede

kinderfeestje speelpark hoge boekel

Het park sluit om 6 uur. We hadden verwacht dat de kinderen het wel iets eerder zat zouden zijn maar ze raakten echt niet uitgespeeld. Ook Kyan van 10 heeft zich hier de hele middag vermaakt.

kinderfeestje speelpark hoge boekel enschede

Nog even een dikke ijsco, snoepjes grabbelen en toen de deur op sluitingstijd dicht gedaan!

kinderfeestje speelpark hoge boekel

Arrangement kinderfeestje

Een arrangement reserveer je vanaf 7 personen en is niet geldig op zon- en feestdagen. Je reserveert al een arrangement vanaf 12,- euro. Eigenlijk mag je dan zolang blijven als je wilt! Je overlegt ter plekke met de horeca als je ranja wenst of als de friet met snacks bereid mogen worden.

Conclusie

Dit was de eerste maar zeker niet de laatste keer dat we Speelpark Hoge Boekel bezocht hebben. Wij komen zéker terug. Al is het al omdat Lyem de volgende keer ook mee wil na alle enthousiaste verhalen van zijn broers. Je bezoekt dit speelpark heel laagdrempelig. Daarom is het ook erg geschikt voor een (mid)dagje uit.