Coronaproof uitje in de herfstvakantie

Bezoek samen met je kids een leuke theatervoorstelling voor kinderen in de herfstvakantie. Tijdens de herfstvakantie zijn er veel leuke theatervoorstellingen in de theaters in Twente. En dit uitje is prima te doen gezien de corona beperkingen. Er wordt voldoende ruimte tussen de stoelen gehanteerd met gezin of sociale eenheid. Let wel op: de kaarten dienen vooraf gereserveerd te worden. Een super leuk indoor uitjes met je kinderen in de herfstvakantie.

Hieronder leuke kindervoorstellingen in Twente.

Theater herfstvakantie

  • Zondag 11 oktober

Kikker zingt en leest voor. Wilminktheater Enschede

Kikker, wie kent hem niet?  Kikker kan zwemmen en springen als de beste. Maar hij kan niet vliegen, zoals Eend. En niet lezen, zoals Haas. En geen taarten bakken, zoals Varkentje. ‘Natuurlijk niet’, zei Haas. ‘Want jij bent een kikker! En wij houden van je zoals je bent.’

Kikker uit de leuke boeken van Max Velthuijs speelt al jaren in mooie musicals van Theater Terra, dit keer speelt Kikker een kleine intieme voorstelling. Kikker zingt de leukste liedjes uit de Kikker-musicals en vertelt zelf al zijn avonturen!

Het best bewaarde geluid ter wereld. 5+In het Wilminktheater Enschede 

Een opgeruimde familievoorstelling over heldhaftige binnenblijvers en bange helden. Vol live muziek en liedjes, achtervolgingen en geluiden (en mensen) die de weg kwijt zijn.

De wereld zit vol geluiden. Je broertje dat smakt, je vader die zingt onder de douche, de wind die ritselt in de struiken. En hoe klinkt een botsing van twee slakken eigenlijk? En is het geluid van een drukke kermis nou vrolijk of juist irritant?
Xantippe en haar broer IJsbrand hebben het heel druk met het geluidslaboratorium dat ooit van hun vader was. Ze verzamelen, sorteren en bewaren daar alle geluiden van de hele wereld. IJsbrand vindt het fijn, maar Xantippe vraagt zich af wanneer het nou af is.
Als er op een dag een bewaker in hun potdichte laboratorium staat met woeste verhalen over de echte wereld, droomt Xantippe weg over het leven buiten, terwijl IJsbrand zich zorgen maakt over de veiligheid van hun zeldzame geluidenverzameling. Maar wat is er aan de hand met de bewaker? Waarom klinkt alles ineens zo vreemd? En waar is het best bewaarde geluid ter wereld gebleven?

Theater in de herfstvakantie

  • Donderdag 15 oktober 

Waarom is het stil in de stad? 8+ In Schouwburg Hengelo 

De straten zijn leeg. Op de pleinen is het stil. En alle kinderen zijn thuis. Maar het is geen vakantie. Een virus zet het hele leven op zijn kop. De scholen zijn dicht. En opa en oma heb je al weken niet meer gezien. Dit soort verhalen ken je uit spannende boeken en films. Alleen is dit geen film, dit is het echte leven. Urban Myth interviewde voor deze voorstelling kinderen met verschillende achtergronden. Birgit Schuurman en Tarikh Janssen brengen deze interviews het toneel op. Hoe hebben de kinderen de afgelopen periode ervaren? En hoe zien zij de toekomst?

Waarom is het stil in de stad?' is een documentaire jeugdtheatervoorstelling over de coronacrisis vanuit het oogpunt van kinderen. Hoe hebben zij de ‘intelligente lockdown’ ervaren? Wat gebeurde er achter hun voordeur? Terwijl in de krant en op televisie de experts zich verdrongen aan talkshowtafels om hun mening te geven over deze historische gebeurtenis, bleef de ervaring van kinderen nagenoeg buiten beschouwing. Wat is hun verhaal? Wat dachten ze? Hoe voelden zij zich? Ook kinderen vinden van alles van de coronacrisis. En ze hebben een boodschap voor de volwassenen.

Workshop vooraf aan de voorstelling: Workshop iMotion (stopmotion filmpje maken)
'Alles staat stil...en komt langzaam in beweging' Creëer je eigen stopmotion filmpje met een item dat symbool staat voor jouw ervaringen in de Corona tijd. Wat stond er voor jou allemaal stil? Wat heb jij het meest gemist? Of waar denk je direct aan als je het hebt over de periode van de lockdown? Is het een voetbal of gitaar als symbool voor de voetbaltrainingen / gitaarles die niet door konden gaan tijdens de lockdown. Laat het zien en zet het in beweging!
Deelname voor deze workshop is gratis, wel dient u vooraf te reserveren. Dit kunt u doen in de eerste stap van het bestelproces. Deze workshop is voorafgaand van de voorstelling  en begint om 18:15 uur. Geschikt vanaf 8 jaar.

  • Zaterdag 17 oktober

Blote voeten op reis. In Stadstheater de Bond in Oldenzaal

Debora neemt de kinderen mee op blote voetenreis naar alledaagse plekken zoals school, huis, het bos, de speeltuin... en waar willen voeten nog meer naar toe? De fantasie van de kinderen is leidend in deze muzikale interactieve voorstelling. Vanuit verschillende reiskoffers worden de kinderen uitgenodigd mee te bewegen en te ontdekken waar onze voeten ons naar toe brengen. Deze werelden vormen samen een verhaal!

Theater in de herfstvakantie

  • Zondag 18 oktober

Superhelden van het dierenrijk. Door Sterrin in de Reggehof in Goor.

Sterrin Smalbrugge en Romilly van de Bergh nemen je mee op avontuur in de wereld van de reptielen!

In ‘ Superhelden van het dierenrijk’ willen Sterrin en Romilly hun passie voor slangen en reptielen overbrengen aan het publiek. Om zo een nieuwe generatie natuurbeschermers te inspireren. Voor het te laat is!

Sterrin Smalbrugge is 26 jaar en is de jongste expert op het gebied van reptielen in Nederland.

Samen met Romilly, een goede vriend van Sterrin, die gespecialiseerd is in de omgang met giftige en gevaarlijke dieren nemen ze je mee in een theatershow waarin ze laten zien hoe bijzonder slangen en reptielen zijn. In de show ‘Superhelden van het dierenrijk’, voor familie en kinderen, leren Sterrin en Romilly je van dichtbij hoe onmisbaar deze beesten zijn voor de natuur! Het wordt een interactieve, spannende en leerzame show voor jong(7+) en oud! Durf jij ook te komen?

Theater in de herfstvakantie

Van mij. Theater Gnaffel in het Wilmink Theater in Enschede

Deze voorstelling gaat over een tevreden kind, moeder en opa die samen op een eiland wonen. De jongen is de toekomst, de moeder het heden en de oude man het verleden. Ze hebben alledrie hun eigen stukje eiland en hun eigen spullen. Maar wat gebeurt er als er vreemde objecten aanspoelen. Voor wie zijn die spullen en wie mag het hebben?

Op een kleurrijke en speelse manier wil ‘VAN MIJ’ haar jonge publiek een beeld geven van wat geven en nemen, hebben en houden en delen en vermenigvuldigen inhoudt. ‘VAN MIJ’ gaat over een wereld die uit meer bestaat dan jij alleen.

Theater Gnaffel vertelt verhalen die er toe doen, met levensgrote poppen als gelijkwaardige acteurs. Deze voorstelling is gebaseerd op het boek 'Hou van mij’, met bijna alle gedichten en illustraties van jeugdboekenschrijver, dichter en tekenaar Ted van Lieshout, die alle grote jeugdliteratuurprijzen op zijn naam heeft staan.

 

Wil je op de hoogte blijven van de leukste uitjes in Twente? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Klik op onderstaande afbeelding om je in te schrijven.

Nieuwsbrief Twente