Rondjes scheuren bij Zero55

Zondag 10 februari was de grote dag voor mijn 2 jongens. Op uitnodiging van Go-Kids Twente mochten wij Karten bij Zero55 in Enschede. Een indoor kartbaan op Go-Planet Enschede.

Veiligheidscheck

Om te mogen karten moet je 1.35 m zijn. De jongste van 7 jaar was een twijfel geval qua lengte, dus nam mijn oudste zoon een vriendje mee die al veel ervaring met karten heeft. Dolle pret hadden ze samen en ze konden niet wachten tot het moment daar was. Om 13:30 uur kwamen we aan bij bij Zero55. De oudtse 2 jongens werden meteen gemeten toen we ons melden en werden goedgekeurd. Luuk, de jongste mocht ook even meten, en tot onze grote verbazing kwam hij net boven de lijn uit. YES!

De gegevens konden we zelf in een computer invoeren en die maakte er zelfs een foto per kind bij. Toen alles geregistreerd stond mochten wij gaan kijken naar de andere racers die al op de kartbaan waren. Whowww! alleen dit was al gaaf! De grote verhalen kwamen los bij de jongens. Een lekker glaasje drinken erbij en we genoten van alles wat er te beleven was. Er hing een leuke sfeer. Er waren families, vrienden en kinderfeestjes.Na het drinken werden we opgehaald. De jongens kregen uitleg van 1 van de medewerkers. Heel aandachtig waren ze aan het luisteren. Ook mochten ze vragen stellen. Toen iedereen op de hoogte was hoe je de Karts moet gebruiken en waar je op moet letten, gingen we verder naar een andere ruimte. Hier kregen de jongens een nekband om en een haarnetje op. De helm werd passend gemaakt en zo waren ze er alle 3 klaar voor.  Een medewerker van Zero55 zorgde ervoor dat elk kind in de juiste Kart kwam te zitten. Ook daar werd er streng gecontroleerd op lengte. Want de jongste werd er nog even weer uitgepikt. Omdat ze dachten dat hij te klein was. Als ouder vond ik dit erg prettig, want veiligheid staat hier dus voorop! Maar meneer had toch echt geluk en was lang genoeg!

De heats

Daar gingen ze dan. Stuk voor stuk de baan op! Je zag die stralende gezichten. Na 2 rondjes hadden ze de smaak echt te pakken. Bruggen, tunnels, een lichtshow...wat een mooi effect op de baan. En als ouder kun je op verschillende plekken kijken. Geweldig! Een heat duurt 10 minuten en in die tijd kun je heel wat rondjes rijden! De snelheid van de karts worden ingesteld op leeftijd, ervaring en hoe ze zich gedragen op de baan.  Op het einde van de Heat begint iedereen langzaam te rijden en geeft de medewerker aanwijzingen waar ze naar toe moeten. Daarna kunnen ze zich omkleden en dan volgt er een prijsuitreiking. Trots gingen ze alle 3 met een medaille naar huis. 

Wat een verrassing...ook nog Lasertag!

De jongens hadden wel heel veel geluk, want na het karten mochten ze ook nog meedoen met een potje Lasertag. Eerst kregen ze een uitleg en werden ze in 2 teams gedeeld. Team rood en team blauw. Als ouder mocht ik er zelf ook bij in en meedoen. Leuk om te zien hoe enthousiast de jongens en meiden de uitdaging aan gingen. Ze gingen op in het spel. De ruimte was ingedeeld met verschillende verstopplekken. Helemaal in hun rol gingen ze zich verschuilen en schoten ze op een tegenstander. Voor de kinderen die niet van donker houden of van opgesloten ruimtes...je kunt de uitgang goed zien en makkelijk terug vinden.

Al met al hebben wij een fantastische middag gehad. Een ervaring om nooit te vergeten.

Door: Leonie Snieders 

Kinderfeestje

Zero55 is de plek om je kinderfeestje te vieren. Ze hebben diverse gecombineerde arrangementen om een middag te beleven om nooit te vergeten. Je vindt de arrangementen hier.

Voorjaarsvakantie tip

Zero55 op Go-Planet in Enschede organiseert op de 1e dag in de voorjaarsvakantie een gave indoor ochtend.Tussen 10:00 uur en 12:00 uur kunnen kinderen t/m 12 jaar onbeperkt komen Lasergamen en Klimmen. Voor deze activiteit betaal je slechts €12,50 per kind. Inclusief onbeperkt ranja. 

Schiet met scherp in de Lasertag Arena en scoor zoveel mogelijk punten op de klimwand, voor iedereen staat er limonade klaar! Reserveer direct online, want VOL = VOL