Ondanks dat de staking niet door gaat op 6 november 2019, zijn er toch nog veel scholen vrij. En er zijn een heleboel leuke activiteiten georganiseerd voor de basisschool kinderen.

Extra kinderfilms bij Concordia in Enschede

Er draaien extra veel kinderfilms.  De films die worden gedraaid zijn Solan & Ludwig Gaan naar de Maan 5+  om 13:30,  Lotte op Zoek naar de Draken 4+ om 10:15 en 13:15 en Kapsalon Romy om 10:00, 13:00 en 15:15.

Sterrenshows in het planetarium in de Museumfabriek

De Museumfabriek heeft speciaal voor deze dag haar programmering aanpast en biedt aangepaste sterrenshows in het planetarium waarvoor niet gereserveerd hoeft te worden. Ook geldt deze dag geen toeslag op de show. In de Makerspace van het museum worden allerlei leuke doe-activiteiten georganiseerd en kan iedereen aan de slag. 

Sterrenshows
Om 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 en 15:30 start een aangepaste sterrenshow in het planetarium. Deze show wordt gegeven door sterrendeskundige Romke Schievink. Hij kent (bijna) alle geheimen van het heelal. 

In de Museumfabriek vind je de oudste nog werkende sterrenprojector (Zeissprojector uit 1924) ter wereld. In de museumhal is een grote donkere koepel gebouwd waarop de projector de sterren projecteert en die precies zo bewegen als in werkelijkheid. 

Kindervoorstelling Doornroosje De Musical (4+) bij Parkgebouw Rijssen

Dit seizoen blaast Van Hoorne Entertainment het bekende verhaal van Doornroosje compleet nieuw leven in. In deze sprookjesmusical met een twist wordt de rol van Doornroosje gespeeld door Sita, die al eerder te zien was als de Kleine Zeemeermin en Rapunzel. Uiteraard mag het populaire tovenaarsduo Titus & Fien niet ontbreken voor de dagelijkse portie lachen, gieren, brullen!

Doornroosje De Musical’ is een adembenemende, feeërieke voorstelling voor de hele familie!

Prijs: € 16,50 p.p.

Tickets zijn te bestellen via: https://bit.ly/2wyjPFi

Gratis toegang voor kinderen in Wildlands

Zit jij op de basisschool en staakt jouw juf of meester ook? Kom dan op woensdag 6 november GRATIS naar WILDLANDS. Leerlingen van het voortgezet onderwijs ontvangen 50% korting op de kassaprijs! Koop je tickets online via: https://www.wildlands.nl/stakingsdag of aan de kassa in het park.

*Kinderen krijgen alleen toegang tot het park onder begeleiding van een volwassene
*Toegang tot het park is alleen mogelijk met een geldig entreeticket
*Tickets zijn alleen geldig op 6 november

Spelen en tosti's eten bij Familierestaurant Troubadour

Speeltuin en Familie restaurant Troubadour gaat eerder open vandaag. Namelijk al om 10 uur. Er is een binnen en buiten speeltuin. En speciaal op deze stakingsdag kost een tosti slechts €2,50  (i.p.v. €4,00)

Zwemmen, opblaasobject en extra speelmateriaal bij Vondersweijde

Ga tijdens de stakingsdag gezellig zwemmen met je klasgenoten! Van 12:00 uur tot 17:00 uur is zwembad de Vondersweijde in Oldenzaal geopend en tot 15:00 uur ligt er een opblaasobject in het water. Ook zijn er extra materialen om mee te spelen en DJ Thomas maakt het extra gezellig.

Disney film: Dumbo in Theater in het Filmhuis in Haaksbergen

Op woensdagmiddag 6 november wordt in het filmhuis van Kulturhus Haaksbergen de
film Dumbo gedraaid. Dumbo is de live action-remake van Disney, naar het origineel uit 1941.

Disney en visionair regisseur Tim Burton brengen je het gloednieuwe grootse avontuur Dumbo, een geliefde
klassieker waarin verschillen worden gevierd, familie wordt gekoesterd en dromen vleugels krijgen.
Circus-eigenaar Max Medici  vraagt voormalige ster Holt Farrier en zijn
kinderen om te zorgen voor een pasgeboren olifant, wiens
oversized oren hem een lachertje maken in een al worstelend circus. Maar wanneer ze ontdekken dat
Dumbo kan vliegen, maakt het circus een ongelooflijke comeback, wat spoedig ondernemer V.A.
Vandevere ten ore komt, die vervolgens de bijzondere olifant rekruteert voor zijn
nieuwste, groter dan levensgrote entertainment onderneming, Dreamland.

Kaarten zijn heel makkelijk te verkrijgen via deze link. 

Extra Doemiddag in Techniekmuseum Oyfo

Een technische en creatieve middag. Maak een technisch doe pakketje.  Je kunt met het door jou uitgezochte pakketje aan de slag in één van de Doelokalen op de 2e verdieping. Hier kun je het pakketje onder deskundige begeleiding in elkaar zetten. Je maakt kennis met allerlei leuke technieken zoals solderen, je ontdekt hoe zonne-energie werkt, of hoe je jouw robotje laat bewegen.

In de museumshop kun je zien wat je allemaal kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een borstelrobot, een spookslot, een vlinder die rondvliegt op zonne-energie. Of wat dacht je van een lichtbloem in verschillende kleuren. Er is altijd wel iets bij dat je leuk vindt. Bij elk pakketje staat voor welke leeftijd het geschikt is en hoe lang je er ongeveer mee bezig bent. Bij de receptie koop je het Doepakketje.

De middag duurt van 13.30-15.30 en deelnemers betalen de reguliere entreeprijs van het museum, dat dus ook te bezichtigen is. Op de doe pakketjes zit een meerprijs variërend van €0,50 ct per pakketje tot €15,00.

Meer over het museum via deze link. 

 

 

Veel plezier!