Sinterklaas cadeaus shoppen

Klotteren noemde mijn moeder het vroeger, een Tilburgs woord voor Sinterklaas inkopen doen. En wij als kinderen wisten dan natuurlijk niet waar ze het over had. Of ze gebruikte de term, 5-12. Dat vond ik ook zo interessant klinken. Ik had alleen geen benul van wat ze bedoelde.

Nu gaat het natuuurlijk veel makkelijker dan vroeger. De winkels zijn veel langer geopend en ook online kun je alles bestellen. Toch ben ik geen online shopper. Ik bestel zelden tot nooit iets online. Ten eerste omdat ik het de plaatselijke winkeliers gun, ten tweede omdat ik graag wil voelen, zien en ervaren wat ik koop en ten derde vind ik het belangrijk dat de kids meegaan met boodschappen doen. Het sociale gebeuren eromheen vindt ik heel belangrijk.

Vandaar ook dat ik vorige week een oproep op social media plaatste met de vraag bij welke winkels onze volgers het liefst shoppen. En daar kwamen hele leuke reacties en tips op. Bedankt hiervoor. Ik heb alle tips hieronder verzamelt. En natuurlijk heb ik mijn favoriete shopplekjes ook toegevoegd. 

Veel shopplezier!

Speelgoed

Het meest gegeven cadeau tijdens pakjesavond is speelgoed. Want daar draait dit geweldige kinderfeest om. De grote speelgoed winkels zoals Intertoys en Bart Smit hebben nauurlijk een enorm assortiment, waar je goed kunt slagen. Maar juist de wat kleinere, particuliere speelgoed winkels hebben dat originele leuke cadeau. 

De Dondersteen in Hengelo

De winkel waar ik veel tips over binnen kreeg is de Dondersteen in Hengelo. Helemaal niet verrassend want deze staat absoluut in mijn top 3. Een zeer uitgebreide speelgoedwinkel op het gebied van spelletjes. Voor alle leeftijden hebben ze hier spelletjes. En niet de standaard spelletjes, maar spelletjes waar ik nog nooit van had gehoord. En het leukste van deze winkel (vinden mijn kids ook) is dat je hier alle spelletjes mag uitproberen. Er staat een grote tafel waar je kunt gaan zitten om het spel te spelen. Zo weet je wat je koopt! Ze hebben ook een uitgebreide collectie aan smart games en ander uitdagend speelgoed. Ook voor constructie materiaal ben je hier aan het juiste adres. Laq, Smart max, Kapla, houten treinen, blokken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook kochten wij hier eens Ministeck. Lekker Old School, maar zo super leuk! Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar je moet er echt zelf een kijkje gaan nemen.

Yes toys & more in Almelo

Deze speeloed winkel zit in Almelo aan de Oranjestraat. Ik kreeg deze tip van een volgster. Een speelgoed winkel waar je geen spelcomputers vindt, maar wel  de grappige Wheelybug, stoere bakfietsjes en schattige loopfietsjes van Scratch en Janod. En leuke en mooie  baby en kleuter cadeautjes die niet standaard bij de grote winkelketens liggen.Bijvoorbeeld het zachte stoffen speelgoed van Lilliputiens. Vooral leuk voor de kleine prinsesjes is de collectie van Lillifee. Maar ook de speciale poppen van Corolle, Sigikid, Käthe Kruse en Steiff zullen goed in de smaak vallen! Voor de stoere jongens zijn er  de beroemde plankjes van Kapla, de eindeloos uitbreidbare knikkerbanen van Haba of houten treintjes van Brio. 

Zippy toys in Goor 

Leuk naam he?! Bij deze speelgoed winkel ben je aan het juiste adres voor eigenlijk alles wat onder de categorie speelgoed valt. Playmobil, Lego, keukenspulletjes, houten speelgoed, poppen, bestuurbare auto's en zo is er nog heel meer meer op te noemen. Een leuk weetje: het is een winkel die duurzaam bezig is. Zo kun je je oude speelgoed verhandelen op het Zippyplein en als je je oude plastic speelgoed inlevert ontvang je 10% korting op je nieuwe aankoop.  

Van de Riet speelgoed Ambt Delden

Weer 1 van mijn lijstje. van de Riet speelgoed in Ambt Delden is het adres voor Buiten Speelgoed. Voor een gave skelter, schommel, fiets, loopfiets trampoline of speelhuis moet je hier echt naar toe. Dit uitgebreide assortiment biedt voor elk wat wils. Maar ook voor spelletjes, knutselspullen, de nieuwste rage LOL en barbies slaag je hier.

Er zijn extra Sinterklaas koopavonden tot 21:00 uur. Maandag 19 november t/m zaterdag 24 november. Maandag 26 november t/m vrijdag 23 november. Maandag 26 november t/m zaterdag 1 december. Maandag 3 december  en dinsdag 4 december.

Koopzondagen van 12:00 uur tot 17:00 uur. 25 november en 2 december.  

Leuke gadgets en cadeaus

Kunst en design winkel Concordia Enschede 

In het zelfde pand als waar Concordia Film Theater en Beelde kunst gevestigd is, zit ook een hele leuke winkel. De Kunst & Design winkel. Echt zo'n gezellig snuisterijen winkeltje waar je heerlijk even rondneust. Voor een origineel cadeautje of een leuke gadget voor jezelf ben je hier aan het juiste adres. Het assortiment van de Kunst & Design winkel is lokaal, bewust en verrassend. Kunst & design producten van Nederlandse bodem. Zoals kaarten, sieraden en keramiek. Ze verkopen bijvoorbeeld producten uit het zorgatelier van Avelijn. Handgemaakte unieke cadeaus voor leuke prijzen. 

Voor een leuk en orgineel cadautje voor in de schoen, pakjesavond of kinderverjaardag slaag je hier. Ze verkopen spelletjes en boeken. Bijvoorbeeld de boeken van Fiep Westendorp met een heel thema erom heen.  Ook mooi, handgemaakt en duurzaam speelgoed. Zo hebben een heel autothema, maar ook hele schattige tasjes voor de meiden.  

Korting via Go-Kids! Op vertoon van deze blog (op je telefoon) ontvang je t/m eind december 10% korting op 1 product naar keuze in de Kunst & Design winkel.  

Country en Wishes Delden

Country Wishes in Delden is een vrolijke fleurige winkel met kleding, accesoires, sieraden, tassen en nog veel meer! Hier shop je te gekke kleding voor je kids maar ook voor jezelf. Voor de kids verkopen ze merken als  B-Nosy , Street Called Madison, Cars en Kidz- Art. Leuke schooltassen van bijvoorbeeld ZEBRA, oorbelletjes, haarknipjes en slaapkamer accesories shop je hier ook.  

Mevrouw Janne Enschede

Houd je van bloemetjes, printjes en kleuren, dan wordt je blij als je deze winkel binnen loopt. Op vijf minuten lopen van het centrum van Enschede vind je deze winkel in een prachtige monumentale stadsboerderij uit 1888. Hier shop je leuke fleurige jurkjes, maar ook accesoires, sieraden en tassen. Als leuke schoen en sinterklaas cadeautjes verkopen ze leuke kinderboeken, knuffels, fleurige mokken/ bekers, broodtrommels en kleurrijke tassen.  

Joos wonen en kado's in Goor

Bij Joos wonen en kado's in Goor vind je vooral dingen voor in huis. Een net even iets andere stoel of kruk, theepotten en servies. Maar ook handige gadgets voor een baby/ peuter. Zoals bamboe bordjes en lepels, hele schattige knuffeltjes, bak spulletjes en gave items voor op een kinder/ tiener kamer. 

Kikke Kids in Nijverdal

Kikke Kids in Nijverdal werd door meerdere volgers als tip gegeven. En leuke winkel met prachtige spullen voor een baby en kinderkamer. Toevallig ben ik hier zelf ook geweest toen ik zwanger was. Ze verkopen er mijn favoriete heerlijke zachte dekens van Koeka. Maar ook gekke kleding hangers, knoppen voor op een commode of een leuke lamp met schattig behang. Voor kids onder de 4 jaar hebben ze hier ook speelgoed. Zoals een houten trein of knikkerbaan, voorleesboeken en loopfietsen/ karren met een hip design.

Kleding, pyama's en ondergoed

De Linnenhal in Oldenzaal

Op pakjesavond zit er bij ons ook altijd een praktisch cadeau in de zak. Zo krijgen ze standaard elk jaar een nieuwe warme pyama. En daar zijn ze dan ook heel blij mee, want het zijn van die lekkere zachte velourse pyama's die ik koop bij de Linnenhal in Oldenzaal. Van katoen dus geen synthetische zweetstoffen in bed. Ook voor mooi en kwalitatief ondergoed slaag je goed bij de Linnenhal. Van maat 92 t/m 188. Merken als ten Cate, Funderwear en Apollo. Ben je op zoek naar een leuk dekbed voor op de kinderkamer? Hier hebben ze een uitgebreide collectie. 

Ten Cate kortingsactie: t/m 31 december 20% korting op alles van Ten Cate bij de Linnenhal in Oldenzaal 



Pien & Mats in Borne

Deze tip verraste mij ook niet. Want bij Pien & Mats in Borne shop je te gekke kinderkleding. Kleding vanaf maat 56 van bekende merken. Zoals Nik & Nik,  Little Miss Juliette, Tommy Hilfiger, Retour en Baker Bridge.  Maar ook hippe accesoires zoals riemen, tassen, maillots en sokken, veel haaraccessoires en leuke kadootjes. Ook voor een warme muts en sjaal helpen ze je graag.

Knutselen, lezen en tassen

Berus Workel in Enschede

Knutselen vinden volgens mij alle kids leuk. Klein of groot. Knutselen met papier, verf of iets maken van hout. Bij Bertus Workel in Enschede hebben ze het allemaal. In deze winkel komt je creativiteit naar boven. Ook diverse handwerktechnieken komen hier aan bod. En verkopen ze leuke handwerkpakketten voor kinderen. Zoals een kindersoedan knoopkussen. Mijn dochter kreeg dit eens op haar verjaardag. En je verwacht misschien dat het te ouderwets is, maar ze vond het o zo leuk om te doen! 


Engbers bags travel & more

Engbers heeft een filiaal in Hengelo en Enschede en is een speciaalzaak op het gebied van tassen. Voor een leuke kindertas, rugzak of schooltas heb je hier een ruime keuze. Maar ook een kinder trolley koffer voor een logeerpartij of alvast voor de vakantie. Of een handige gym of zwemtas. Tassen met een leuk, fleurig en hip desing.

Boekhandel Broekhuis

Met maar liefst 4 vestigingen in Twente, in Almelo,Hengelo, Oldenzaal en Enschede is Boekhandel Broekhuis een uitgebreide boekhandel. Kinderboeken verkopen ze hier voor alle leeftijden. Van leuke voorleesverhalen, tot voelboekjes, eerste woordjes, eerste leesboeken en kinderboeken van bekende en minder bekende schrijvers. Voor een leesliefhebber is de winkel van Boekhandel Broekhuis een snoepwinkel. 

Miljata Bouwlab

In het Lego bouwlab van Oost Nederland, Miljata's Bouwlab in Enschede verkopen ze Lego, Laq en brokjes. Grote en kleine lego en laq pakketten. En in overleg kan ze het ook voor je bestellen. Een echte aanrader voor in de schoen zijn de brokjes. Leuke kleine bouwpakketjes voor €3,50. En super origineel. Het is geen lego, geen laq, maar wel iets waar het op lijkt. En ze is de enige in Nederland die het verkoopt!


Veelzijdig leuk! Twente

Twente heeft prachtige winkels waar je kunt slagen voor je Sinterklaas cadeau's. Bedankt voor alle leuke tips! Samen staan we sterk in de redio Twente. En omdat we zo blij zijn met al deze tips, verloten we in samenwerking met Kunst & Designwinkel Concordia het kijk, speel en voorleesboek van Fiep Westenbork. Een stevig kartonnenboek in de vorm van een bus met draaiende wielen. Kans maak je via Facebook en Instagram.


 We wensen je heel veel shop plezier en vooral een reuze gezellige pakjesavond.