Wij mochten bij de première van Ravi de Robot in Theater Sonnevanck aanwezig zijn! Ravi de Robot is een coproductie van Theater Sonnevanck en Silbersee, in samenwerking met Universiteit Twente. We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten. Maar Kyan (9) en Lyem (7) zijn gek van robots en elektrische snufjes dus wat dat betreft moest het wel goedkomen. En dat kwam het! En niet alleen omdat de hoofdrolspeler zo ontzettend uniek en indrukwekkend is. Het hele decor, de muziek, het verhaal, Sas en haar vader, alles komt heel mooi samen in deze voorstelling en het applaus na afloop van de voorstelling maakte duidelijk dat wij niet de enige waren die daar zo over dachten!

Fotocredits scene foto's Sanne Peper

Theater Sonnevanck

We werden feestelijk ontvangen voor deze première in Theater Sonnevanck in Enschede. De koffie, ranja en lekkernijen stonden klaar en de tafels waren bedekt met papier om op te tekenen. Voordat ik er erg in had, hadden de jongens al een mooi plekje gezocht en zich de bak met stiften toegeëigend. Het thema was ze in ieder geval wel duidelijk want ze begonnen direct hun mooiste robot te tekenen.

Nadat de puntjes op de i gezet waren mochten we ons na de zaal begeven. Theater Sonnevanck heeft een eigen kleine compacte zaal, waardoor je dicht op het podium zit. Hierdoor zit je echt letterlijk bijna in het verhaal. 

Muziek, humor en emotie

Het verhaal begint direct met veel muziek.

Het bindt je direct doordat er op het innovatief ingerichte decor van alles beweegt en knippert. Dat maakte op mij indruk en zeker ook op de kinderen. Ik vond het geweldig hoe het decor muzikaal begeleid werd. Klinkt vaag misschien: moet je echt gaan zien ;)

Toen Ravi het podium betrad werden de ogen naast me nog groter. Waar Kyan de hele robot analyseerde zat Lyem vol verbazing naar het vrolijke mannetje van metaal te kijken.

Unieke voorstelling

Het verhaal gaat over geen vrienden hebben en vrienden maken. Het is erg goed neergezet want je leeft oprecht met de hoofdrolspelers mee. Ook voor een volwassene is het verhaal ontroerend en goed neergezet.

Ik vond het dan ook alles behalve kinderachtig theater; ik denk oprecht dat je alle kinderen in de  basisschool leeftijden, maar ook iets ouder, met deze unieke voorstelling kunt raken en bereiken. Er zitten emotionele momenten in maar ook hele vrolijke en feestelijke. Dit wordt kracht bij gezet door zang en dans.

Ravi beweegt precies op tijd, hij zingt, hij pakt dingen vast, geweldig ontworpen! De robot komt gewoon echt een beetje tot leven, heel knap gedaan. Maar robots leven toch niet? Of wel soms? ;) Je zou er bijna aan beginnen te twijfelen!

Vrienden

Na afloop kreeg iedereen, hoe toepasselijk, een vrienden verzamelboek mee naar huis. Erg leuk om thuis nog even na te kunnen genieten!

Wij zijn blij dat we vrienden zijn geworden met Ravi en kunnen alleen maar zeggen: Let's go! We weten zeker dat Sas, haar vader en Ravi heel veel nieuwe vrienden gaan maken! 

Ravi betreedt op 16 oktober a.s. het podium in Schouwburg Hengelo en op 27 november voor het laatst in eigen huis, Theater Sonnevanck. In oktober en November is Ravi in diverse theaters in heel Nederland te bezoeken. 

Ook vrienden maken? Lees via onderstaande button álles over de voorstelling en in welke theaters Ravi speelt.

Let's go!