Het Sinterklaasjournaal is weer begonnen. Dat betekent dat Sinterklaas onderweg is naar Nederland! Gelukkig kan dit feest voor de kinderen gewoon doorgaan. Wel op een andere manier misschien maar dat maakt het niet minder gezellig. Maak het thuis gezellig, versier de boel, bak pepernoten en schakel de buren in om op de deur te bonken en de zak met cadeaus achter te laten. In een tijd waarin wordt geadviseerd om zo min mogelijk naar buiten te gaan is een goede voorbereiding vereist. Gelukkig hebben wij al wat voorwerk voor je gedaan en kan je heel veel dingen bestellen vanuit je luie stoel, online. Maar wel bij de lokale ondernemers natuurlijk!

Zaterdag wordt de stoomboot verwacht. Dit jaar komt hij aan in Zwalk. Doordat Zwalk moeilijk te vinden is op de kaart en ook de navigatie geen idee hoeft hoe ze hier moeten komen kun je het maar beter op televisie volgen. Traditie blijft natuurlijk dat de kinderen op de dag van aankomst hun schoen mogen zetten. Wij hebben een paar leuke tips voor jullie:

Originele schoenkadootjes

Bij Studio Live in Weerselo shop je leuke schoencadeautjes vanaf €1,00. Schoencadeautjes om lekker mee te gaan knutselen of bouwen. Maar ook verkopen ze kleine cadeautjes. Zoals sieraden en accessoires. Bekijk het assortiment hier. https://www.studio-live.nl/webshop/

          

Bij Kijk & Doe in Almelo verkopen ze complete knutselpakketten waar je thuis zo mee aan de slag kan. Ze hebben knutselpakketten in het thema van sinterklaas. Maar ook om een houten bloem te maken, een super held of een eigen tas.  Leuk als schoencadeau of sinterklaas cadeau. Bekijk en bestel alle pakketten hier. https://kijkdoe.nl/product-categorie/knutselpakketten/

           

Bij Het Bouwlab in Enschede shop je leuke Brokjes als schoencadeautjes. Hiermee vermaken de kinderen zich heerlijk, maar ook papa en mama vinden dit vast heel leuk! Brokjes zijn een soort kruising tussen Lego en strijkkralen waarmee je pixelart kunt maken. De Brokjes komen uit Spanje en zijn al een hele tijd een groot succes in Twente. Het Bouwlab heeft een hele grote voorraad en de eigenaresse bedenkt zelf de mooiste ontwerpen, die jij, aan de hand van een voorbeeld, ook na kunt bouwen. Dat blijkt een enorm succes! Kinderen vanaf 5 jaar kunnen zich er heerlijk mee vermaken en je kunt je kamer ermee versieren, en als je wat anders wilt, haal je het gewoon weer uit elkaar. Er is volop keuze voor elk budget, ideaal als schoencadeautjes of op pakjesavond, of alvast voor onder de boom?
Bestellingen vanaf €20 worden gratis bezorgd in Enschede, afhalen kan op afspraak en opsturen kan natuurlijk ook! Bestellen kan hier: https://www.hetbouwlab.nl/shop/brokjes-1

             


Voor Pakjesavond

Hebben je kinderen al genoeg speelgoed? Geef eens een uitje cadeau. Momenteel zijn dierentuinen, bioscopen en theaters noodgedwongen gesloten. Des te meer een goede reden om ze straks extra te ondersteunen. En hoe waardevol is het om samen met je kinderen tijd door te brengen? Deze cadeaus vergeten ze nooit meer!

Theater
Naar het theater gaan is voor kinderen heel bijzonder. In je mooiste kleren op van die mooie grote (rode) stoelen wachten tot het gordijn opengaat en de show begint. Spannend!
De meeste theaters hebben het programma voor het voorjaar al klaar. Zoek een leuke voorstelling uit en geef kaartjes cadeau. Wat dacht je van Checkpoint in Schouwburg Hengelo? Of van Freek Vonk in Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede? Zit er nog niet iets bij dat je leuk lijkt of heeft het theater bij jou in de buurt het programma nog niet klaar, geef een Podiumcadeaukaart (de nationale theaterbon) cadeau zodat ze zelf iets kunnen uitzoeken. Vaak is deze te koop bij een boekhandel of supermarkt in de buurt.
Voor kaarten voor Checkpoint kijk hier. Voor kaarten voor Freek Vonk kijk je hier.

         

Bioscoop
Hopelijk gaan de bioscopen volgende week weer open. Er zijn momenteel zoveel leuke kinderfilms, waaronder 2 sinterklaasfilms! En voordat ze moesten sluiten was alles supergoed geregeld. Maximaal 30 personen in de zaal en voldoende afstand tussen de bezoekers. Omdat het filmschema altijd pas laat bekend is zal het lastig zijn om vooraf kaartjes te kopen maar met een bioscoopbon weten de meeste kinderen wel raad. De nationale bioscoopbon is in heel Nederland in te wisselen. Zo ook bij de grootste bioscoop van twente, Kinepolis Enschede. Kijk hier voor de filmagenda. 

          

Wildlands
Ook Wildlands heeft de deuren tijdelijk moeten sluiten. Maar de zorg voor de dieren gaat natuurlijk gewoon door. Hierdoor lopen de kosten enorm op. Wil je ze een steuntje in de rug geven, boek dan alvast een kaartje voor de decembermaand. Wildlands is het gehele jaar open. Vaker genieten van dit mooie park? Koop een jaarabbonement voor jezelf en je kinderen. Voor slechts €62,50 (kinderen t/m 9 jaar €38,50) kan je het hele jaar genieten. Dat heb je al na 3 bezoekjes terugverdiend! Een Sinterklaascadeau waar jij en je kinderen het hele jaar van kunnen genieten. Wie tijdens de sluiting een abonnement koopt krijgt een compensatie voor alle dagen dat ze zijn gesloten.

          

We wensen iedereen een fijne Sinterklaastijd! Blijf gezond dat is het allerbelangrijkst!

Eveline