Feest vieren bij Sjoeterz

Bij Sjoeterz weten ze hoe je een kinderfeestje viert! Bij binnenkomst staat er een gezellig gedekte tafel klaar met ranja en een Soesjesberg op de plaats van de jarige! Dat zie je meteen, want de naam van het feestvarken staat er in poedersuiker bijgestrooid. Wat een feestelijk welkom! De stemming zit er meteen in, en de soesjesberg wordt al snel kleiner. 

Als we uitgesmuld zijn gaan we naar beneden. Voor de gesloten deur moeten we wachten. Bastiaan ( van Sjoeterz) roept naar binnen en vraagt of alles lukt. We horen dat er terug geroepen wordt: Ja alles zit achter de hekken, kom maar binnen. We hebben geen idee wat ons te wachten staat achter die deur, maar de kids staan te popelen om naar binnen te gaan.

We komen in een mistige, donkere ruimte met spannende geluiden. Aan de wand hangt een riante uitrusting van Nerf pistolen. De jongens onder ons laten een WHOW horen en vergapen zich naar de wand.

De meiden zijn (nog) niet zo thuis in de Nerf wereld, maar kijken met grote ogen rond naar de ruimte. Wat gaan we hier doen? Je ziet ze denken...De spanning stijgt. 

Harold en Bastiaan (de mannen van Sjoeterz) beginnen hun verhaal. En nee...geen afgedraaid verhaaltje...maar het is bijna een theatervoorstelling. Compleet in hun rol vertellen ze over de Djungle van Ner, waar wij ons nu in bevinden. In de Djungle leven de helden en de slechteriken. Namelijk de Kwaasies. Dit zijn de hulpjes van de Osmoos.  En de Osmoos zorgt ervoor dat de hele Djungle wordt verwoest. Er is maar 1 middel die de Osmoos kan verslaan, en dat is de Anti Osmoos.

Escaperoom opdrachten

De kinderen worden in 2 groepen verdeeld. De Sjoeterz (de helden) en de Kwaasies. Ze gaan tegen elkaar strijden. Alle kinderen krijgen een vest aan en een masker op want in de Djungle kan het gevaarlijk zijn. Ieder kind mag een Nerf pistool kiezen. Het is voor sommige kinderen alsof ze in een snoepjes winkel staan!

Maar dan horen we dat de munitie bijna op is. Om aan extra munitie te komen, moeten ze een cijfer code hebben. Door middel van een opdracht kunnen de kinderen aan een 4 cijferige code komen. Deze ligt verstopt in de Djungle. Elk team heeft in de Djungle zijn eigen kamp, die ze moeten bewaken. Gewapend met Nerf pistolen gaan ze de Djungle in. Welk team heeft als eerste de code verzameld?

Volledig in hun element gaan de kinderen de Djungle door. Ze schuilen achter bunkers, kruipen door houten huisjes, gaan kruipend over de grond en praten met elkaar alsof ze op missie zijn. De Nerf pijltjes vliegen door de ruimte! Versterkt door de spannende geluiden, het opjutten door de microfoon en de rook die in de ruimte geblazen wordt is het fanatisme bij alle kinderen aanwezig. Het is als ouders een feestje om naar te mogen kijken. Wat een geweldig spel!   

Fortnite

Als de code gekraakt is, volgen er nog 3 opdrachten. Hierbij krijgen de kinderen ook een ander Nerf pistool. Niet met pijltjes maar met balletjes!  De kinderen zijn bloed fanatiek en de mannen van Sjoeterz blijven in hun element. Elke ronde wordt er eerst een nieuw spannend verhaal vertelt. Wat is de missie tijdens de nieuwe opdracht?  De kinderen hangen aan hun lippen. Er komt zelfs nog een bonus opdracht. Het is een spelelement uit het beroemde Fortnite spel. Niet onbekend natuurlijk bij de kinderen. In tweetallen wordt deze ronde gespeeld. Een leuke afwisseling. 

De ontknoping

Welk team wint de meeste rondes? En nog belangrijker...vinden de Sjoeterz de anti Osmoos of gaan de slechteriken er met de groeiversneller vandoor? Om uiteindelijk uit de Djungle van Ner te kunnen ontsnappen is er een sleutel nodig. Dit is de laatste missie. Maar zeker niet de saaiste. Echt elke missie heeft een nieuw spel element en daardoor is het steeds weer uitdagend om te spelen. 

Buikjes vullen

Na een spel van bijna 1.5 uur staan er 8 bezwete rode hoofden uit te puffen. Ze vonden het alle 8 fantastisch. Zowel de jongens van 7 en 11, als de meiden van 8 en 10. Hier komen ze zeker nog eens terug. Gelukkig staan er boven kannen ranja klaar en een riant bord patat met voor ieder kind een mandje met mini snacks. Dit gaat er wel in! Het is zelfs even stil aan tafel. Ze smullen van het eten en puffen nog even uit. 

Wij zijn ontsnapt uit de Djungle van Ner. Maar hoe? Dat mag je zelf gaan ervaren!  Een kinderfeestje bij Sjoeterz in Hengelo is volgens dit Go-Kids test team een echte aanrader!

Boek hier je feestje!!

Veel plezier!

Groeten Noortje