Kerstvakantie uitje in Twente: Naar het theater en de film.

Ben je op zoek naar een leuk uitje in de kerstvakantie in Twente? Denk dan eens aan een leuke jeugdtheatervoorstelling of een film.Go-Kids Twente heeft een handig overzicht gemaakt van Theatervoorstellingen en kinderfilms in de kerstvakantie in Twente.

22 december: Het Meisje met de Zwavelstokjes door Theaterschool Luna

Theaterschool Luna presenteert: Het meisje met de Zwavelstokjes. Theaterschool Luna is een professionele theaterschool voor de jeugd

Een verhaal over een meisje genaamd Anne Zwavelstok, woont met haar familie en maken er het beste van samen. Ze hebben het goed. Maar voor de meesten was dat niet zo.

Het is bijna kerst, je ziet vrolijke kinderen de kerstboom optuigen.
De ogen van de kinderen stralen en de lichtjes van de kerstboom gaan aan.
Daar in de sneeuw loopt Anne Zwavelstok zonder muts en op blote voeten. Ze lijkt koud en hongerig te zijn. Wat is er gebeurd met Anne? Ze had het toch zo goed?

Wil je weten hoe het afloopt? Kom dan gauw kijken!

Locatie: Schouwburg Hengelo. Tickets verkrijgbaar bij: Schouwburg Hengelovoor €17,50.   telefonisch: 074-255 67 89.

 

23 december: De Notenkraker in Zinin in Nijverdal

Poklitaru heeft het klassieke sprookjesballet DE NOTENKRAKER gerestyled tot een eigentijdse voorstelling. In het beroemde verhaal van Hoffmann mijmert het meisje Klara over liefde, geluk en haar lievelingspop De Notenkraker. Haar ouders, meneer en mevrouw Stahlbaum, veranderen na twaalven in de Muizenkoning en Muizenkoningin.  Bij dit betoverend mooie ballet in twee bedrijven, met een mengeling van klassieke en moderne dansstijlen, op de prachtige muziek van Tsjaikovsky, kijken jong en oud ademloos toe.

Het ballet wordt internationaal geroemd om haar geweldige dansers en originele, verrassende, moderne en humorvolle choreografieën.

Informatie en Reserveren:  Prijs: € 23,50 per kind; € 29,50 per volwassene. Reserveer alvast je kaartjes via: https://bit.ly/2A3nUWx.

2e kerstdag: Familiemusical De Kleine Zeemeermin in Schouwburg Hengelo

Op Tweede Kerstdag kunt u met de hele familie terecht bij Schouwburg Hengelo! Van Hoorne Entertainment presenteert hun elfde familievoorstelling: ‘De Kleine Zeemeermin’, herkenbaar en verrassend, hilarisch en ontroerend. Een vrolijke middag voor jong en oud.

Sita, die eerder de rol van Rapunzel en Assepoester vertolkte, is nu te zien als de lieve Kleine Zeemeermin met haar prachtige staartvin en wonderschone stem. Ook het populaire tovenaarsduo Titus en Fien, gespeeld door Michael van Hoorne en Esther van Santen, reist mee naar de betoverende wereld onder water. Zoals altijd zorgen zij weer voor de komische noot die voor zowel jong als oud een hi-hilarische aanvulling is op de show!

Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd!

Informatie en reserveren. Kaarten vanaf €18,50 bestel je hier. 

27 december: Kersthow Lejo in Zinin Nijverdal

Lejo is het bekende vingerpoppetje met oogjes. Hij is wereldberoemd geworden door zijn voorstellingen en door zijn filmpjes op televisie, in Sesamstraat. En nu komt Lejo met een heuse kerstshow naar het theater! En hij neemt al zijn vriendjes mee! Samen versieren ze de kerstboom, zingen ze kerstliedjes, luiden de kerstklokken en… zelfs Rudolf het Rendier komt langs. Dit alles wordt gespeeld door de twee handen van Leo Petersen. En een koffer vol houten ogen. Deze super­vrolijke kerstvoorstelling is leuk voor het héle gezin (én opa én oma!). Na afloop mogen alle kinderen een eigen Lejo-kerst-poppetje knutselen! Hoe leuk is dat?!

Informatie en Reserveren: Prijs: € 8,50 p.p.; familieticket € 30,- (max. 6 personen).

Reserveer alvast je kaartjes via: https://bit.ly/2NEyN3g. Het familieticket kan niet online gereserveerd worden. Dit kan via (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

2 januari: Jeugdtheater voorstelling in Concordia: In de kelder staat een huis 2+

Een muis woont in de warme kelder van een gigantisch huis. Alleen en helemaal tevreden leeft ze daar beneden. Daar beleeft ze honderd-en-één bijzondere avonturen, maar altijd binnen dezelfde vier muren. De muis droomt in haar kelder weg over wie er allemaal in de theepot woont en giechelt om de schaduw van haar eigen staart.

Alles is waar,
Alles is echt gebeurd
Alles is honderdmiljoen procent
klinkklare fantasie
Want ik ben wie ik ben
en ik zie wat ik zie



In de kelder staat een huis is een beeldende voorstelling in de Broodje Kind-reeks, voor iedereen vanaf twee jaar. Een voorstelling over je fantasie de vrije loop laten en het vormen van een nieuwe werkelijkheid. Omdat je met je eigen fantasie nooit alleen hoeft te zijn. 

Informatie en reserveren: Prijs: €10,00. Tickets bestel je via deze link. https://www.concordia.nl/theater/tg-winterberg-2-toneel-op-toneel-in-de-kelder-staat-een-huis-145/02-01-2019-14-00 Er is een voorstelling om 14:00 uur en om 15:30 uur.

2 januari: Film Pieter Konijn in Kulturhus Borne

In Kulturhus Borde draaien ze de film Pieter Konijn en trakteren op ranja met iets lekkers erbij. Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. De avontuurlijke held Pieter Konijn is geliefd bij meerdere generaties lezers. Nu krijgt hij de hoofdrol in de eigentijdse en stoere live-action animatiefilm voor de hele familie.
De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten.
Informatie en reserveren:  Deze film is geschikt voor 6 jaar en ouder.  Tijd: 14.00 uur  Entree: €3,00  Tickets online en via 074-2657200

6 januari: Dirk Scheele in Stadstheater de Bond Oldenzaal

Huis-, tuin- en keukenavonturen, de absolute hit op het YouTube-kanaal van Dirk Scheele en bekend van Nickelodeon, komt naar het theater! 

Met vrolijke liedjes neemt Dirk je mee op reis door zijn huis, waarin altijd wonderlijke en spannende dingen gebeuren. Ook Joes en tante Viola zijn er natuurlijk bij. Stofzuigers komen tot leven, boterhammen dansen de boogie en de dieren in de tuin zingen mee met alle liedjes. Het wordt een vrolijk feest en iedereen gaat uit zijn dak bij de Pantoffelpolonaise en de Pannenkoekenparty.

Informatie en reserveren. Kaarten vanaf €14,00 bestel je hier

6 januari: Muzikale voorstelling in Schouwburg Hengelo: Geeft Niks

Droogkomisch muziektheater vol ongelukjes. “Oeps…Kan gebeuren! Geeft niks! Niets aan de hand!”

Dat is wat je zegt als er weer ‘s iets misgaat. Alles moet zo snel mogelijk worden opgelost. Maar het geeft natuurlijk wél. Het is superirritant als het niet gaat zoals jij wilt. In de voorstelling Geeft Niks probeert een broekplasser het droog te houden. Haar omgeving wil daarbij helpen. Want: zo hoort het toch? Ze gaan samen de strijd aan met ongewenste ongelukjes die iedereen kunnen overkomen. Maar waartegen vecht je dan, je eigen lijf? Drie acteurs en een drummer spelen zich een ongeluk in een meeslepende humorvolle zoektocht vol bizarre ontmoetingen en komische verrassingen.

Informatie en reserveren: Kaarten vanaf €7,50 bestel je hier.

Veel plezier!