Valentijnsdag 14 februari 2020.

Gastblog door Maureen Eissing.

Liefdesfeestje in de broodtrommel

14 februari is het weer zo ver. De dag van de liefde. En hoewel ik eigenlijk vind dat je elkaar elke dag de liefde moet verklaren en moet vertellen hoeveel je van elkaar houdt, vind ik het wel altijd leuk om op deze dag wat extra liefde in de lunchtrommel te steken. En dat dat niet moeilijk is dat laat ik jullie graag zien. Voor deze 3 voorbeelden heb je namelijk alleen maar wat hartjes uitstekers nodig, wat prikkertjes en een muffinvorm. Dus geen ingewikkelde moeilijke trommels, maar heel veel liefde in een gemakkelijk jasje.

Verrassende Broodpost

Onze kinderen zijn dol op briefjes in de broodtrommel en vooral Sophie kan daar heel erg blij van worden. In dit broodje kun je dan ook stiekem een briefje verstoppen. Hoe ik het maakte is heel simpel. Snij uit een boterham 2 rechthoekige plakken. Ik heb sandwich brood gebruikt, maar ook met gewoon brood kan dit prima. Je belegt de boterham natuurlijk met het favoriete beleg van je kind of geliefde. Snij uit een andere boterham een driehoek. Deze leg je op de andere twee boterhammen. Hieronder kun je het broodbriefje verstoppen. Met een hartjes uitsteker heb ik uit paprika een sluitzegeltje gemaakt. Eronder heb ik wat sla gelegd. Denk er wel aan dat wanneer je sla mee wil geven met daarop brood, dat je een droog soort sla mee geeft. Mijn ervaring is dat ijsbergsla wat nattig wordt. Uit ananas steek ik wat hartjes voor wat extra fruit vitamines. Wist je dat je van tomaatjes ook hartjes kon maken? Snij de tomaatjes schuin door en draai dan een partje van de tomaat om. Zodat de grote helften aan elkaar zitten. Met mozzarella tussen twee tomaatjes heb je een heerlijk spiesje. In het middelvakje heb ik wat nootjes gedaan. Onze kinderen zijn echt zot op walnoten, maar denk ook eens aan hazelnootjes of cashewnoten. In het rechtervakje zit een eiermuffin met verborgen groente. Hier heb ik al eerder over geschreven in de blog over Pasen. https://go-kids.nl/twente/blog/pasen-inspiratie-voor-een-vrolijke-paaslunch. Een smakelijke liefdeslunch voor op school.

Liefdes fruit plank

Ik denk dat de meeste vaders en moeders wel hartjes uitstekers hebben, zo niet kijk dan eens bij de Xenos, Wibra of Hema. Tussen de bakspullen zal je ze vast kunnen vinden. Voor deze naschoolse snack of weekend snack heb je verschillende soorten fruit en groente nodig. Ik heb gekozen voor ananas, paprika, druif, winterpeen, frambozen en mozzarella tomaten spiesjes, maar heb je meer een appel, peer, banaan kind dan is dat natuurlijk ook helemaal prima. Zelf ben ik steeds wat nieuws toe gaan voegen bij mijn kieskeurige eter. En het heeft even geduurd, maar hij begint steeds meer verschillende dingen te eten. Juist wanneer je het leuk presenteert aan een stokje of in een leuk vormpje zijn kinderen eerder geneigd te gaan proeven. Hopelijk werkt dit bij jullie koters ook.

Gezonde pannenkoeken

Om eerlijk te zijn is dit mijn favoriete ontbijt. Over het algemeen ontbijt ik altijd met kwark en fruit, maar wanneer ik eens tijd over heb in de ochtend dan vind ik deze pannenkoekjes een geweldig alternatief. Bananenpannenkoekjes. Je maakt ze super simpel. Prak een banaan fijn en kluts twee eitjes. Roer dit samen tot een glad beslag en bakken maar. Doe wat boter of olie in een pan en neem een jus lepel met beslag. Bak de pannenkoekjes per drie in de pan op middel hoog vuur. De pannenkoekjes zijn gaar wanneer de onderkant lichtbruin is en de bovenkant begint in te drogen. Draai de pannenkoekjes dan nog even om en klaar zijn ze. Je haalt ongeveer 16 pannenkoekjes uit dit beslag. Ik top ze, zoals hier, graag af met aardbeitjes, maar met stukjes walnoot en banaan is ook heerlijk. En als je het mijn kinderen zou vragen, die zouden unaniem voor poedersuiker gaan 😉. In het vakje rechtsboven zitten hartjes groente en onderin wat druifjes. In het middelste wat tomaat en mozzarella. Een heerlijke gezonde en gevarieerde lunch.

 

Zoals jullie zien kun je met weinig materialen heel veel leuks en lekkers maken. Net dat kleine beetje extra liefde in de broodtrommel is op deze manier zo gepiept. En zeg nou zelf daar wordt iedereen toch gelukkig van. Vieren jullie Valentijnsdag of is het elke dag een beetje Valentijn bij jullie?

Volg je Maureen al op Instagram! Aanrader hoor! @ekmaureen