1,2,3 GO! Want daar is hij dan. Mijn allereerste blog voor het geweldige platform Go-Kids Twente. Waar ik tot voor kort het platform vooral kende van de leuke uitjes en tips die op mijn Facebooktimeline verschenen, heb ik het platform nu binnen korte tijd ook heel anders leren kennen. En ik kan je vertellen; ik ben niet minder enthousiast!

Ergens in de tweede week van januari appte een goede vriendin van mij me een linkje door met de tekst; “is dit niet écht iets voor jou?!”. Nieuwsgierig als ik ben, klikte ik door naar de blog van Noortje met haar mededeling dat ze na 5 mooie jaren een vervanger zocht, en wat ze dan in die vervanger zocht.

Waar ik eerst dacht “dit kan niet”, “je hebt een hele leuke baan bij twente.com”, en mezelf de vraag stelde “hoe wil je dit dan gaan combineren?”, zei er toch ook een stemmetje dat dit wel een hele leuke en passende kans was die op mijn pad kwam.

Ik weet niet of jullie Mirjam Spitholt kennen, maar zij mag zichzelf ‘Gelukskundige’ noemen. Ik werd eens tijdens een personeelsbijeenkomst beloond met een lezing van haar. En daarna heb ik haar vervolgens ook van harte aanbevolen bij andere bedrijven die iets organiseerden. Zó inspirerend! Ik ben dan ook nooit vergeten dat zij dat negatieve stemmetje in je hoofd een naam gegeven heeft. Karel. En Karel, die houdt niet van verandering, die houdt niet van iets nieuws én Karel beïnvloedt hierdoor je keuzes. Karel probeert je innerlijke wijsheid te overrulen. Dus ze vertelde dat je, als je verder wilt komen in het leven, dichter bij jezelf wilt komen en voor geluk wilt gaan, Karel vooral af en toe in de hoek moet slaan. Nou, zogezegd, zo gedaan!

Ik trok nu dan ook de stoute schoenen aan en zocht contact met Noortje. Hierna ging het eigenlijk heel erg snel. Want ik werd blij van de gesprekken met Noortje, van de gesprekken met de franchisegever én last but not least, ik kon mijn man meenemen in mijn enthousiasme. En toen ik voelde dat bijna alle lampjes op groen stonden, kon ik Go-Kids helemaal niet meer loslaten en ben ik er vol voor gegaan. Want op dit platform komen mijn werelden samen!

En wie ben ik en wat is dan mijn wereld? Ik ben Kirsten Waanders-Scholten, een rasechte Tukker, woonachtig in het mooie Deurningen, opgegroeid in een hecht ondernemersgezin met 4 kinderen, die trots is op deze regio en er ook altijd trouw aan gebleven is. Ik heb samen met mijn man Michel Waanders 3 energieke zonen; Kyan, Lyem en Sten van 7, bijna 6 en bijna 3 jaar oud. Ik ben sportief, trek er graag (wandelend, joggend of fietsend) op uit, houd van gezelligheid, zit in de MR van de basisschool en speel recreatief handbal bij DSVD. Ik houd ervan om op reis te gaan, maar ik kom ook heel graag in ‘mijn veilige haven’ terug. Ik studeerde Small Business aan het Saxion in Enschede en was altijd werkzaam in deze regio in functies die raakvlak hebben met het adviserend verkopen binnen de marketing en communicatie. Als ik zo terugkijk kom ik tot de conclusie dat de functies meer gemeen hebben. Ik ben altijd bezig geweest met het samenbrengen van mensen en het creëren van beleving en verbinding. Ik werd in Enschede opgeleid om te ondernemen en dat ga ik dan nu ook eindelijk écht doen!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik voorheen vaak voor de veilige weg heb gekozen. Maar door Karel af en toe een dreun te geven heb ik de afgelopen jaren al mooie stappen gezet. Ik volgde bijvoorbeeld de opleiding tot Luisterkindwerker. Dit voelde absoluut als een pad buiten de gebaande paden maar deze keuze heeft me veel gebracht en ook zeker dichter bij mezelf gebracht!

Momenteel werk ik als accountmanager bij het platform twente.com en dit blijf ik voorlopig, in goed overleg met mijn manager, ook doen. Vanuit deze rol spreek ik dagelijks ondernemers die het verschil maken, deze regio op de kaart zetten door impact te maken met innovatie, ondernemerschap en niet te vergeten; het samenwerken met andere bedrijven. Oftewel zoals wij dat zo mooi noemen; “Noaberschap”.

We moeten Twente bij de talentdoelgroep blijven profileren, want we hebben ze in deze sterke economische regio hard nodig in de toekomst. En wie zijn dat dan nou, onze toekomstige talenten? Juist: onze kids!

Je wordt al helemaal blij van dit platform met álles wat Twente te bieden heeft. Cultureel, sportief, muzikaal, wetenschappelijk, creatief en natuurlijk niet te vergeten de mooie wandelroutes en speelplekken die Twente rijk is. Ik voeg daar graag nog meer activiteiten aan toe die de technische en innovatieve bedrijven en instellingen in Twente aanbieden voor deze doelgroep. Wie weet kan ik deze werelden in Twente middels dit platform nog dichterbij elkaar brengen. Hoe fijn en waardevol is het dat onze kinderen samen met hun ouders of opa en oma, buiten schooltijd, spelenderwijs hun talent en passie kunnen ontdekken?! Ik ben er namelijk van overtuigd dat het op jonge leeftijd ontdekken van je talent en passie bijdraagt aan het maken van de juiste keuzes op latere leeftijd. En aan al het positieve dat daaruit voortvloeit; studenten en werknemers die doen waar ze blij van worden!

Natuurlijk zie ik ook het belang van de informatie rondom het thema opvoeden, de gezondheid en alles waar daar bij komt kijken. Op dat vlak kent onze regio tal van experts die dit digitale podium verdienen. En laten we alle kindvriendelijke horecagelegenheden die Twente rijk is niet vergeten. Die zo'n moeilijke periode meemaken momenteel en met al hun creativiteit de leukste afhaalboxen voor het hele gezin samenstellen en andere activiteiten ontplooien. Ook voor deze groep ondernemers is er een mooie plek op dit platform voor extra aandacht bij de doelgroep.

Kort samengevat; geluk, gezondheid en quality time is waar het hier om draait! :) 

Ik ben ervan overtuigd dat deze stap mij en mijn gezin extra quality time oplevert en heb er ontzettend veel zin in om samen met hen en jullie; mijn platformbezoekers en de lokale ondernemers, Twente nóg beter te leren kennen en iedereen van tips en advies te voorzien en te inspireren.

De komende maand werk ik achter de schermen samen met Noortje en ga ik tevens kennis maken met de klanten en partners van Go-Kids Twente. Vanaf 1 april is het de bedoeling dat ik de verantwoordelijkheid draag.

Heb jij nou een tip voor mij? Dan hoor ik die natuurlijk heel graag! Deel deze in reactie op deze blog of mail me op twente@go-kids.nl

Lets Go!