Weet jij hoeveel Libbellen er leven in Nederland? Heb je wel eens verschillende soorten wandelende takken in het echt gezien? Of een Kakkerlak? En wist jij dat een spin geen insect is? Deze en nog veel meer interessante weetjes ontdek je op speurtocht door Big Insects bij Natura Docet Wonderryck in Denekamp. En als we het hebben over Big Insects...dan zijn ze ook ECHT BIG. En ja...ze bewegen ook nog eens!

Big Insects

Big Insects

Na het succes van het Dinopark Twente afgelopen zomer op Vliegveld Twenthe, zijn dit jaar de Big Insects naar Twente gekomen om voor een gaaf zomervakantie uitje te zorgen. En dat is weer gelukt! 

Als we binnenkomen bij Natura Docet Wonderryck in Denekamp worden we meteen ontvangen door Miro en Kreek. 2 vrolijke insecten die ieder kind een lach op het gezicht bezorgen. Van een vriendelijke medewerkster krijgen de kinderen een blad met 9 vragen erop. De antwoorden op deze vragen zijn te vinden in de insectenwereld in het museum van Natura Docet en in de tuin waar de Big Insects wonen.  Met de antwoorden kunnen we uiteindelijk de spreuk oplossen, om weer terug te keren uit de insectenwereld. Enthousiast gaan de kids meteen op pad. 

Spreuk Big Insects

Insectenwereld

We volgen de looproute. Deze begint in het museum en eindigt in de tuin. Het museum is ook meer uitgelicht in het thema van de insecten. Ben je dus al eerder in het museum geweest, dan is een nieuw bezoek zeker weer verrassend. De kids volgen gedreven de looproute en lezen de bordjes. Want de antwoorden op de vragen om de spreuk op te lossen, vinden we op de bordjes. De tekst op de bordjes is kort en duidelijk, met een afbeelding, en daardoor makkelijk te lezen voor de kinderen. Kunnen je kids nog niet lezen? De tekst is kort en daardoor snel voor te lezen aan je kind. 

Big Insects

In het museum zien we echte insecten en kunnen we op de foto als vlinder. Leuk als herinnering! Als we de tuin in lopen, treden we echt de insectenwereld binnen. Levensgrote insecten staan de pronken in de prachtige tuin. De insecten staan er niet alleen, ze bewegen en maken ook nog eens geluid. Super leuk om naar te kijken. En ze zijn echt groot! De kinderen blijven bij elk Big Insect staan om te kijken. De beweging en het geluid triggert de kids extra om te kijken.  Ze zijn echt leuk, groot, grappig en soms griezelig!

Big Insects bijen

Speeltuin

In de tuin vind je niet alleen Big Insects. Er is nog veel meer te doen. Spring als een sprinkhaan, of fladder net zo vaak met je armen als een Libelle met haar vleugels. Maar ook kun je op zoek naar waterdiertjes of bodemdieren. Lekker wroeten in de modder.  De tuin is een speeltuin op zich. De Big Insects staan verspreid in de tuin. Door leuke paadjes volg je de looproute tussen de mooie bloemen en kleine wateren door. 

Big Insects

Centraal in de tuin is een terras waar je wat kunt drinken en eten. Aan het terras is een natuurlijke speeltuin. Met een kabelbaan, een watergoot en een klim en klauter toestel. En niet te vergeten...de quiz van Miro en Kreek.  De kids ploffen op heerlijke grote zitzakken en luisteren vol aandacht naar Miro en Kreek. Die een gezellige quiz presenteren met vragen over....je raad het al...insecten. Antwoorden kan met een groen of rood vlaggetje. Miro en Kreek zitten helemaal in hun rol als mier en krekel en het is dan ook een feestje om naar te kijken.

Miro en Kreek 

Nog niet uitgespeeld...

Aan het einde kun je de spreuk oplossen met de goede antwoorden. Staat je antwoord er niet tussen, dan klopt er iets niet. Wij hadden 1 vraag fout en de kids renden dus nog even terug om het juiste antwoord te vinden. Als ze de spreuk hebben, rennen ze naar de mevrouw bij de ingang om het antwoord te checken. JAAA ze hebben het goed. Miro en Kreek juichen mee! Ze krijgen een leuk aandenken aan de Big Insects. Maar voor de kids is dit geen reden om al naar huis te gaan. De oudste 2 gaan nog even het museum in. Vooral de kamer met de buitengewone beesten is reuze interessant en de jongste 2 zijn nog niet uitgespeeld in de speeltuin. Ik ga daarom nog even lekker op het terras zitten met een kopje koffie en een saucijzen broodje en voor de kids een lekkere ijsco. 

Speeltuin

Dagje uit voor het hele gezin

Big Insects is een dagje uit voor het hele gezin. Een toegangskaartje kost €12,50. Dit is inclusief de speurtocht en toegang tot het museum. Met je museumjaarkaart krijg je korting. De combinatie van het museum en Big Insects maakt het een leuk, leerzaam, actief en verwonderend dagje uit. Wij hebben ons er van 13:00 uur tot 16:30 uur vermaakt. 

Je tickets koop je vooraf online, via deze link. Big Insects is nog te bezoeken t/m 16 augustus 2020. 

Big Insects