Kindvriendelijk (weg)restaurant

Wij genoten van een heerlijke lunch bij Frans op den Bult. Nou denk je bij dit restaurant misschien in eerste instantie aan een wegrestaurant voor truckers, waar het zijn oorsprong ook heeft, maar het is door de zeer uitgebreide kaart en de snelle keuken ook heel erg geschikt voor gezinnen! Van pannenkoek tot uitsmijters, van bami tot broodjes hagelslag, van hamburgers tot pasta's. Je kunt het zo gek niet bedenken. Nou hebben wij nogal kritische eters thuis en dan is het wel echt heel erg prettig dat er voor elk wat wils op de kaart staat. En het leuke is dat je de hele menukaart de hele dag door kunt bestellen. Daarbij hanteren ze ook nog eens hele ruime openingstijden waardoor je ook gewoon op zondagochtend om 8 uur aan kunt schuiven voor een ontbijt met je kids. Het is maar goed dat wij voor een lunch kwamen, anders hadden onze kinderen pannenkoek en patat als ontbijt gegeten ;)

Nieuw: Truckerquiz 2.0 aan tafel

Afgelopen jaar organiseerden ze in samenwerking met Studio Live diverse leuke activiteiten in het naastgelegen wandelbos. Je herinnert je misschien nog wel het Pieten pad of Halloween pad. Op 18 oktober wordt, speciaal voor de herfst- en winterperiode, de Truckerquiz 2.0 aan tafel gelanceerd! Een mooi moment voor Go-Kids om hier eens even aan te schuiven.

Receptie

Bij binnenkomst word je direct vriendelijk te woord gestaan door een medewerker van de receptie. Je krijgt vervolgens een pasje mee waar alles wat je bestelt op aangeslagen wordt. Hier bij de receptie krijg je ook de instructies en het spelboekje van de Truckerquiz 2.0 mee. Helemaal kosteloos, oftewel gratis :)

Groot restaurant

Daarna zochten wij een leuk plekje in de overdekte terrasruimte. Je kunt hier heerlijk zitten, het is eigenlijk weer een afgescheiden ruimte. Er hangen veel heaters, de ruimte is gezellig ingericht en je hebt er echt iets te kijken. Met 4 mannen aan tafel die enthousiast worden van iedere bolide of motor die langsrijdt succes gegarandeerd ;)

Maar goed, daar kwamen we niet voor! We gingen de quiz testen! De Truckerquiz 2.0 aan tafel is geschikt voor kinderen van 6-12 jaar. Onze oudste 2 (van 6 en 8) begonnen dan ook al direct enthousiast te puzzelen. Er mocht niet bij elkaar gespiekt worden, papa hielp de een, mama de ander, waardoor we eigenlijk helemaal geen tijd hadden om de mega grote menukaart te bestuderen.

De quiz staat volledig in het teken van vrachtwagens, landen en internationale gerechten. Ondertussen kleurde Sten vooral de mooie kleurplaat op de achterzijde van de quiz. Had hij ook direct iets te doen, het was stil aan tafel zonder dat er een telefoon aan te pas kwam. Ook weleens prettig!

Bellen=bestellen

Wat de jongens dan wel weer opgemerkt hadden, was dat er een belletje op tafel stond. En als er dan ook nog iemand komt als je daarop drukt, maakt het dat natuurlijk extra leuk.

De vriendelijke gastvrouw nam even uitgebreid de tijd om onze jongens uit te leggen hoe het belletje werkt, met als resultaat dat er geen misbruik meer van gemaakt werd... Maar wel enthousiast gebruik natuurlijk!

Vriendelijk

Toen we halverwege onze quiz waren, werden de eerste gerechten al geserveerd. Ik bestelde een heerlijke tomatensoep en broodje carpaccio, Michel een 'lunch'  waarbij de kop soep naar keuze inbegrepen is. Onze kinderen ging voor een grote pannenkoek en patat met frikandel. Het voordeel van zo'n groot restaurant met een uitgebreide keuken is dat het eten erg snel geserveerd wordt. Er kwamen meerdere gastdames en -heren bij ons aan tafel maar ze waren allemaal even vriendelijk en open. Dan smaakt het ook altijd net iets lekkerder toch?!

Als je 's avonds uit eten gaat zijn de kinderen toch vaak net iets minder gehumeurd en wij vonden het zelf perfect om de 'grote maaltijd' al gehad te hebben. De jongens wilden graag nog even naar de speelkamer maar we hadden nog iets te verdienen met onze quiz! Als je hem helemaal ingevuld weer inlevert bij de receptie, waar je ook je pasje afrekent, mogen de kinderen namelijk een leuk cadeautje naar keuze uitzoeken (op=op, uiteraard worden kleine broertjes of zusjes ook beloond)

Speelkamer

Toen de bordjes leeg waren en de quiz ingevuld gingen de kinderen alsnog even de speelkamer in. We zijn dan ook weer huiswaarts vertrokken zonder dat er een schermpje aan te pas gekomen is.

Toen we vertrokken mochten de kinderen nog even grabbelen in de goed gevulde bak met cadeautjes!

Conclusie

Kortom, wil je laagdrempelig maar goed uit eten met de kinderen, wil je weleens wat anders dan de Mac, maar zie je op tegen een wat langere zit met kinderen in de sjieke bistro, dan is dit the place to be! En zolang de voorraad strekt, krijgen alle kinderen er nu naast de gratis quiz op vertoon van de Go-Kids deal, een ijsje cadeau! 

Bonustips:

- Ze serveren iedere zondag een ontbijtbuffet

- Er zijn ook allerlei leuke cadeaus te koop, zoals speelgoedvrachtwagens

- Ook met wat grotere groepen kun je hier goed terecht

Lees meer over FodB