Speeltuin en Restaurant Rouwers in Agelo

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot maart van dit jaar nog niet eerder van deze locatie gehoord had. Maar toen ik op social media een plaatje voorbij zag komen was ik direct getriggerd. Zo'n mooie speeltuin en dan ook nog een terras ernaast. Dat ik die gemist had in het mooie Twente! Aan de rand van Ootmarsum dus ook gewoon echt een heel mooi stukje Twente om een keer te bezoeken en rond te rijden. Je voelt je zowaar weer toerist in eigen regio. Ik beloofde onze kinderen dan ook dat ik een leuke nieuwe plek ontdekt had en we er op een mooie zonnige zondagmiddag een kijkje zouden nemen.

Zomerse Moederdag

En toen kwam de zomerse Moederdag. Dat leek me ook wel een mooi moment om te gaan. Want kinderen blij, papa en mama blij toch?! Binnen stond een uitgebreide Moederdagbrunch gepland dus wij streken tijdig neer op het mooie ruime terras.

Terras

Op het terras kun je geen plekken reserveren. Vandaar dat wij op tijd, rond lunchtijd, richting Agelo vertrokken. De eerste gasten van de brunch hadden net een plekje gezocht maar wij hadden nog meer dan voldoende keuze voor een leuke plek. Het terras is ruim opgezet en vanaf dit terras heb je volledig zicht op de mooie speeltuin. De ranja bleef het eerste half uur onaangeroerd want de jongens stormden de speeltuin in en en zagen we even niet terug!

terras Rouwers

Voldoende en vriendelijk personeel

Wat direct opviel is dat er voldoende personeel aanwezig was. Een leuk team met jonge mensen stond er klaar. Hierdoor hadden ze ook tijd om een leuk en vrolijk kletspraatje te maken met de gasten. De slogan Gastvrijheid op z'n Twents kwam wat ons betreft direct tot z'n recht. 

Lunch

We moesten nog lunchen dus we maakten direct van de gelegenheid gebruik. We kozen voor een soep en een belegd stokbroodje en voor de jongens friet en snacks.

We vonden de prijzen op deze menu kaart heel erg meevallen. € 1,75 voor een friet, € 1,75 voor een snack en 3 euro voor de poffertjes. Belegde stokbroodjes voor 4 euro. Een goede reden om een keertje vaker neer te strijken op deze plek ;)

kinder menukaart Rouwers

Het smaakte top! Wij gaan dan ook zeker nog een keer terug om ook de uitgebreide diner- en dessertkaart te proberen! 

De speeltuin

Deze speeltuin is geschikt voor de allerkleinsten. Maar ook voor de iets oudere kinderen. Er staat een interactieve boog, een heel groot opgezet klimtoestel met glijbanen, een grote zandbak, er staan allerlei leuke voertuigen, er is een kabelbaan, er zijn schommels, sporttoestellen voor kinderen en niet te vergeten 2 grote trampolines.

Veilig

En dat alles volledig omheind met alleen een uitgang aan de terraszijde. Er is zelfs nog een binnenhoekje waar kinderen kunnen spelen, maar omdat het zulk mooi weer was hebben onze jongens die helemaal niet ontdekt. De speeltuin is super goed onderhouden en overzichtelijk. Dat vind ik persoonlijk wel echt een plus. Hierdoor kon ik ook echt vanaf m'n terrasstoel genieten van m'n Moederdag ;)

Serre

Is het iets te fris voor het terras? Er is onder andere ook een hele mooie serre met uitzicht op de speeltuin. Deze kan zelfs helemaal open! Je kunt deze ook reserveren voor bijvoorbeeld een familiefeest. 

Serre Rouwers

Bonustips

- Op maandag zijn ze gesloten. Maar je mag op het terras plaatsnemen, de speeltuin gebruiken én je eigen koffie en ranja tappen in het tuinhuisje naast het terras!

- Binnenkort kun je vanaf deze locatie ook een wandeling van circa 6 kilometer maken. Grotendeels verhard dus het loopfietsje kan mee! We houden jullie op de hoogte

- Houd de agenda in de gaten want ze organiseren hier regelmatig goed verzorgde brunches op feestdagen. 

Lees meer over Rouwers