JumpScool

Onze zoon Kyan (8) neemt inmiddels voor de tweede keer deel aan een reeks van 10 lessen JumpScool. In dit geval in Jump XL Hengelo, maar dezelfde cursus draait tegelijkertijd in (bijna) alle vestigingen van Jump XL en Jumpsquare. (Onderaan deze blog kun je via de buttons doorklikken naar de vestiging die jouw voorkeur heeft). Hij vindt het echt helemaal geweldig! Het is natuurlijk ook niet verkeerd om te sporten in een trampolinepark. Waar hij met andere sporten weleens riep 'ik heb geen zin', 'ik wil vandaag niet', heb ik dat echt op de woensdagavond nog nooit gehoord. Ik heb dan ook zo'n vermoeden dat er ook een derde reeks gaat komen. Het is natuurlijk ontzettend leuk om te doen, en je ziet ook echt progressie in techniek en lef! Daarbij is het een uur intensief bewegen. Kinderen maken tijdens een cursus van 10 lessen kennis met diverse stunts en tricks. Nou heeft ieder kind natuurlijk een eigen niveau. De een springt al diverse salto's op de trampoline in de achtertuin, de ander houdt het liever bij een bommetje. Dat is helemaal geen probleem! 

Kick-off les

Voorafgaand aan de cursus nam Kyan deel aan een Kick-off les. Beslis je daarna om deel te nemen aan de cursus, dan is de kick-off les inbegrepen. De kosten van de volledige cursus bedragen € 120,-. Beslis je een vervolgcursus af te nemen dan krijg je daar € 10,- korting op. Wil jij gegarandeerd een plekje reserveren? Schrijf je dan in voor de full-course want vol=vol. Op basis van die Kick-off les werd hij vervolgens bij de juiste groep ingedeeld. Het prettige vond ik persoonlijk dat je met ieder niveau op ieder JumpScool tijdstip welkom bent. Daardoor kun je het lesuur reserveren, die het beste in je agenda past. Los van het niveau waar je kind ingedeeld wordt. In Hengelo worden de lessen aangeboden op de maandag-, dinsdag- en woensdagavond. Dit kan per park variëren. Het trampolinepark is dan exclusief geopend voor de JumpScool. Kyan ging alleen, maar maakte al snel vriendjes in de les. Erg leuk om te zien hoe kinderen elkaar dan kunnen stimuleren en uitdagen. Overweeg jij een deelname? Zet alvast in je agenda: Kick-off lessen starten in de week van 18 april!

Jump Master

Level

Ze werken met 3 verschillende levels. Te weten Rule the Basics, Challenge the Master en Master in Movement.

Na de 10 lessen leert het kind precies de Tricks die bij zijn of haar niveau en passen. De één leert snel, de ander oefent graag iets langer, daarom is het dus niet zo dat je na 10 lessen automatisch een Level doorschuift. Je kunt dus meerdere keren deelnemen aan een bepaald cursuslevel. Kyan is een van de jongste kinderen in zijn uur en springt nog op level 1. Maar ook dat is al heerlijk uitdagend voor kinderen van 8 jaar. De minimale leeftijd om deel te nemen is 7 jaar. Ik hoor tegenwoordig regelmatig de barani en de backflip in de achtertuin voorbij komen. En dan uiteraard een stralend koppie als het gelukt is! De trainers, ook wel Jump Masters genoemd, begeleiden groepjes en geven ze opdrachten.

Daarbij worden ze ondersteund en vooral ook gestimuleerd. Waar Kyan eerder alles bij de schuimblokken oefende, kan hij de meeste tricks nu op de trampoline. En als een kind 80% van de Tricks met een voldoende uitvoert, stroomt hij of zij door naar het volgende level. Ik voel een Challenge the Master aankomen ;).

Jumpscool

Shirt en sokken

Ieder level krijgt z'n eigen kleur shirt. Op deze manier blijft het voor de trainers heel overzichtelijk en zorgen ze ervoor dat ze kinderen bij de juiste oefeningen indelen. Bij binnenkomst meldt iedere deelnemer zich aan om vervolgens (wekelijks) sokken in ontvangst te nemen. Het shirt en de sokken zijn bij de prijs inbegrepen! 

Warming up

De kinderen worden uitgedaagd op de trampolines. Maar ook daarbuiten moeten ze aan de bak. Dit begint al met een gezamenlijke warming up door het trampolinepark. Na een paar rondjes warmlopen doen ze diverse oefeningen zodat alle spieren goed warm zijn voordat ze zich naar hun trampoline begeven. Het is dus echt een sportuurtje! Na de warming up worden er groepjes gevormd en rouleren de groepjes op de oefeningen.

Draai trampoline

Je moet hierbij denken aan een achteruit salto waarbij ze in de schuimblokken landen, het zwaaien aan de trapeze of het nemen van een hindernis. De Jump Masters geven tips met betrekking tot techniek en ondersteunen tijdens de sprong. Bijvoorbeeld om sneller te draaien, hoger te springen of anders te landen. 

Jumpscool jump xl

Fun en vrij springen

Vaak wordt het laatste kwartier ingevuld met vrij springen, vrij oefenen, ouwehoeren op de balk boven de schuimblokken, of een spel. Ook dat vinden de meeste kinderen helemaal geen straf. De klok hangt centraal in de hal en loopt af, heel ideaal want hierdoor verlaat ook iedereen netjes de hal als het uur voorbij is. Er is een tribune in de hal, van waaraf je overzicht hebt op alle trampolines, maar je kunt ook in de horeca plaatsnemen. Zo is het ook voor ouders geen straf om even een uurtje toeschouwer te zijn :)

Diploma

Na de 10e les krijgt iedere deelnemer zijn of haar persoonlijke diploma met toelichting op het level en een boekje waar alle tricks nog eens uitgelegd worden. Super leuk! En als klap op de vuurpijl is er nog de 'bring a friend' les. Dit is eigenlijk een 11e cursusavond waarbij je aan een vriend of vriendin kunt laten zien wat je allemaal geleerd hebt tijdens de cursus. 

diploma Jump XL

Locaties 

Wil jij je ook oriënteren op Jumpscool? Onderstaand zie je alle locaties waar de cursus aangeboden wordt. Middels een klik op de button kom je direct op de juiste pagina van de betreffende vestiging. 

Jump XL Hengelo

Jumpsquare Amsterdam

Jumpsquare Arnhem

Jumpsquare Eindhoven

Jumpsquare Gouda

Jumpsquare Heerhugowaard

Jumpsquare Lelystad

Jumpsquare Kerkrade

Jumpsquare Maastricht

Jumpsquare Nieuwegein

Jumpsquare Nijmegen

Jumpsquare Tilburg

Jumpsquare Veghel

Jump XL Amersfoort

Jump XL Den Haag

Jump XL Groningen

Jump XL Spijkenisse

Jump XL Waalwijk

Jump XL Eersel

Heel veel plezier want JumpScool is volgens onze zoon super cool :)