Wintersport met kinderen

Wij kijken alweer uit naar de volgende wintersport vakantie met ons gezin. Maar eerlijk is eerlijk. Met 3 kinderen op wintersport is af en toe ook best intensief en uitdagend. Ik heb mezelf weleens vloekend afgevraagd waar ik aan begonnen was op de eerste vakantiedag, dus ik spreek uit ervaring ;) Als de kinderen er handigheid en lol in hebben, maakt dat het een stuk eenvoudiger en leuker! Daarom planden we nu ook een aantal lessen voor onze jongste, Sten. De bedoeling is dat hij komende krokusvakantie ook met ons mee de berg op kan.

Dat er meer mensen zijn die graag goed voorbereid met de kinderen op wintersport gaan bleek wel. Er stonden kinderen vanuit heel Twente op de indoor skibaan van SnowiseSports. Van Oldenzaal tot aan Hengevelde, van Bornerbroek tot aan Haaksbergen. Er zijn dan ook maar weinig plekken waar je indoor kunt leren skiën in Twente of de Achterhoek. Laat staan op een rollerbaan!

Skiles bij Snowisesports

Deze unieke skibaan is 10 jaar terug gestart in een boerenschuur die volledig omgebouwd is.  Je vindt Snowisesports dan ook in het buitengebied aan de Deurningerstraat tussen Deurningen en Weerselo. In de schuur zijn nu 2 rollerbanen te vinden.

SnowiseSports Deurningen

Onze oudste twee kinderen hebben skilessen gehad op de rollerbaan bij Snowisesports en ook onze wintersportvrienden hebben hun kinderen hier voorafgaand aan de wintersport kennis laten maken met het skiën. Je hebt er dan ook echt veel profijt van. Kinderen worden namelijk niet alleen bekend gemaakt met de techniek van het skiën, maar oefenen ook om hun eigen ski's aan en uit te doen bijvoorbeeld.

SnowiseSports Deurningen

Ze leren de basistechnieken zoals remmen en het maken van bochten én ze worden bekend gemaakt met het materiaal. Waar ik nog wel een kleine twijfel had of Sten het leuk zou gaan vinden, waren zijn grote broers vooral heel enthousiasmerend (en lichtelijk jaloers ;))

Vanaf welke leeftijd

Skiles is hier al mogelijk vanaf 4 jaar en snowboardles wordt gegeven aan kinderen vanaf 8 jaar. Sten is nu 4,5 jaar. 

Indoor skiles

Nog een leuk voordeel. Waar je op wintersport of een buitenbaan wel hinder van de weersomstandigheden hebt, heb je die hier binnen natuurlijk niet! Het is een indoor rollerbaan waar skiles gegeven wordt. Lessen kunnen hier altijd doorgaan en je hoeft niet aan techniek in te leveren omdat de piste niet goed geprepareerd is ;) Kinderen kunnen dan ook gewoon in sportkleding de baan op. De rollerbaan is vochtig maar niet koud. Vooral voor jonge kinderen is dat een groot voordeel. Bovendien zien ze zichzelf in een spiegel tijdens de les, waardoor ze zich heel bewust zijn van hun houding. 

Materiaal

Het gebruik van alle materialen zoals de ski's, de skischoenen is overigens bij het tarief inbegrepen. Als je binnenkomt wordt je vriendelijk geholpen om passende schoenen en de juiste ski's aangemeten te krijgen.

SnowiseSports Deurningen

Er zijn ook helmen beschikbaar maar wij brachten een eigen helm mee. Na afloop van de les mogen de kinderen het materiaal zelf weer schoonspuiten en opruimen. Hoort er ook bij :)

Inplannen lessen

Je kunt je lessen heel eenvoudig inplannen via een online systeem, skibook. Het systeem houdt er rekening mee dat je lessen te zien krijgt die aansluiten bij de leeftijd en vaardigheid van jouw kind, zodat het niveau op de baan overeenkomt. Je staat met maximaal 3 kinderen tegelijk op de baan. En er wordt hierbij ook tijdens de les goed gekeken naar het niveau van jouw kind. Als hij of zij bijvoorbeeld nog wat onzeker is, blijft de trainer de controle houden door ze vast te zetten aan een riempje. Dat doen ze de eerste les sowieso om ze het vertrouwen te geven. 

SnowiseSports Deurningen

De lessen duren een uur. In dit uur staat jouw kind 3 x 10 minuten op de baan. Zo hebben ze tussentijds even een korte pauze om bij te komen en even te ontspannen en te spelen. 

SnowiseSports Deurningen

....of lekker ranja te drinken in de kantine.

SnowiseSports Deurningen

Speelse oefeningen 

Allereerst worden de kinderen bekend gemaakt met de baan. Zonder ski's even het gevoel ontdekken van de baan die onder je voeten in beweging komt. Even lekker samen springen. Het ijs is direct gebroken :)

Snowisesports Deurningen

Om kinderen bepaalde beweging en techniek bij te brengen, worden er leuke oefeningen gedaan. Zo mocht Sten bijvoorbeeld de getallen noemen waar iedereen naartoe moest skiën op de spiegel. Dikke lol. Of mochten ze superman nadoen door met 1 arm te wijzen, en daardoor eigenlijk aan hun druk op de ski's en balans werken. Het is echt verbazingwekkend hoe de kinderen, tijdens de allereerste les, deze oefeningen al kunnen doen!

Snowisesports Deurningen

Veiligheid

Ook niet onbelangrijk: veiligheid! Ook skiën begint vaak met vallen en opstaan maar niemand zit erop te wachten met een geblesseerd kind huiswaarts te gaan. Goed om te weten is dat de skileraar een afstandsbediening heeft waarmee de band direct stop gezet kan worden mocht er iemand vallen. 

Hoeveel lessen moet ik reserveren?

Het advies is voor beginners om 7 lessen te volgen. Reserveer jij 7 lessen voor een kortere periode, dan zijn de tarieven voordeliger. Er worden ook regelmatig leuke aanbiedingen geboden tijdens de schoolvakanties. Voor de komende kerstvakantie is er een aanbieding voor 4 skilessen. De ervaring is dat als je kort na elkaar skiles hebt heel snel kunt leren en omdat skiën een gevoelssport is verleer je het niet!

Wil je zelf eigenlijk ook wel graag aan je techniek werken? Dat kan! Lessers uit hetzelfde gezin kunnen tijdens hetzelfde uur ingepland worden. Win-win toch?!

SnoBewise

Om kinderen te stimuleren wordt er een snowBewise bijgehouden. Erg leuk! Ieder niveau heeft een kleur. Iedere les verdien je stempels.

Snowisesports

Heb je alle oefeningen volbracht, dan krijg je een nieuw boekje én een leuk polsbandje als beloning. Zo groeien kinderen door vanuit het beginnersniveau, en worden ze uitgedaagd steeds moeilijkere oefeningen op de rollerbaan te doen. Er zijn heel veel kleuren boekjes en bandjes dus ook voor het gevorderde kind (of volwassene) is er op deze baan nog voldoende techniek bij te leren.

Snowisesports Deurningen

Je mag het boekje na de les in de verzamelbak zetten zodat je hem de volgende keer niet vergeet. 

snowisesports Deurningen

Gezellige kantine

Wat is een skipiste zonder aprés ski?! ... Ook daar hebben ze bij Snowisesports rekening mee gehouden. Je komt er binnen in een gezellige ruimte met een bar, waar tevens de receptie zit. Hier kun je aanmelden om je snowBwise in ontvangst te nemen, of om vragen te stellen.

snowisesports Deurningen

Neem jij broers of zusjes mee die even moeten wachten tijdens de les? Geen probleem. Er zijn hier leuke spelletjes om te spelen. Wat ik persoonlijk erg leuk vind is dat je vanaf de bar op de eerste rollerbaan kijkt. Degene die aan het lessen is ziet jou echter niet; die staan voor een spiegelwand. Zo kun je jouw zoon en dochter goed in de gaten houden zonder dat hij of zij afgeleid wordt door je aanwezigheid!  

Snowisesports Deurningen

Onze ervaring

Sten heeft zijn allereerste les hier echt continu op de latten gestaan en maakte aan het eind van de eerste les zelfs al mooie bochten in de superman pose. Echt goed voor zijn zelfvertrouwen op de latten. Heel prettig vond ik ook dat er de eerste les (en dat was tevens de eerste les van de andere kinderen op de baan) een tweede leraar op de baan aanwezig was om de kinderen te sturen en te helpen. Het allerbelangrijkste vond ik natuurlijk het enthousiasme van Sten, die mijn vraag over hoe hij het gevonden had helemaal stralend en enthousiast riep 'leuk!'. 

Zijn jullie ook enthousiast geworden en wil je graag kennismaken met Snowisesports? Reserveer dan een eerste voordelige kennismakingsles voor je zoon of dochter!

Let's go!

Bonustips

- Wist je dat je hier ook een heel leuk kinderfeestje kunt vieren? 

- Je reserveer nu 7 lessen die je tot en met december kunt plannen voor € 210,-. 

- Of je reserveer 4 lessen tijdens de kerstvakantie voor € 125,-.