Springkussens, schminken, spelletjes en Guusje

Wij werden door speelboerderij De Flierefluiter in Raalte uitgenodigd om langs te komen tijdens het SuperZomerFestival. Wat een feest!

We waren al op tijd bij de Flierefluiter, de parkeerplaats stond goed vol maar gelukkig vond je dat in het park helemaal niet terug. We zochten een mooi plekje op het terras, maar wel onder een overkapping. Ideaal, en dat was maar goed ook want er kwamen nog een paar stevige buien.

Bij de Flierefluiter is het overigens helemaal niet erg als er af en toe een bui valt. Dat zijn mooie momenten om de grote binnenspeeltuin en de XXL Blokkenschuur te verkennen. 

Onbeperkt ranja

We gingen eerst een leuke Flierefluiter ranja beker kopen. Die kost 1 euro en dan kun je onbeperkt ranja drinken tijdens je bezoek. Je mag trouwens ook je eigen beker meenemen maar een échte Flierefluiter beker maakt het feestje natuurlijk wel compleet.

Dat is sowieso een dikke plus bij deze speelboerderij; je kunt je eigen eten meebrengen. Uiteraard gingen wij wél overstag voor de superlekkere Luxe Karamel Macchiato. Ze hebben heel veel lekkernijen op de kaart staan die je niet kunt weerstaan trouwens.

Programma

Eerst even verdiepen in het programma, wat vertrekt wanneer en waar. Je kunt tijdens het zomerfestival bijvoorbeeld op een vast tijdstip meerijden met de Fuifkar, ritjes maken op de pony maar ook bijvoorbeeld een kalfje de fles geven.

Verder behaal je een boerendiploma, leef je helemaal uit op de vele extra luchtkussens of kun je meedoen aan de gezellige Oud-Hollandse Spelen die overal opgesteld staan. Je krijgt bij de entree een mooi boekje mee waar je alle informatie in terugvindt. 

En niet te vergeten het mega Luchtkussen Festijn!

Guusje

Super leuke toevoeging aan het SuperZomerFestival is toch wel de show van Guusje. Die wordt meerdere keer gegeven in de kapschuur achter de toiletten.

Bij iedere show zaten alle bankjes vol en hoorde je kinderen vol van enthousiasme schreeuwen en gillen. Echt leuk! 

Omdat de kinderen te druk waren met spelen pakte ik mijn kans toen ik Guusje spotte tijdens zijn parade ;)

Een dag vermaak

Deze speelboerderij is zo divers, en al helemaal met de toevoeging van deze extra activiteiten, dat je je hier al snel een dag kunt vermaken.

Zijn de kinderen moe van het klimmen en klauteren dan ga je even naar de knuffelschuur, melk je de koe, wandel je het doolhof, bezoek je de show van Guusje, doe je oud Hollandse spelen ....

om vervolgens van voor af aan weer te beginnen! Kinderen kunnen hier heerlijk hun gang gaan en je hoeft je geen zorgen te maken. Tieme van 4 ging zelfs al zijn eigen weg, dat gaf ons de tijd om even gezellig bij te kletsen. 

Het zomerfestival vindt plaats tot en met 31 augustus. Het is al een paar keer vol geboekt geweest dus wacht niet te lang en reserveer alvast je tickets!

>> Naar de Flierefluiter

Veel plezier!

Kirsten, Team Twente en Achterhoek