Nationaal Theaterweekend van 25 t/m 27 januari 2019

Dit jaar wordt er voor de 4e keer een Nationaal Theaterweekend georganiseerd. Een weekend waarbij er in vele theaters extra activiteiten en voorstellingen zijn. De toegangsprijs hierbij is maximaal €10.00 p.p. De slogan van het Nationale Theaterweekend is: theater is dichterbij dan je denkt! En je hebt geluk...want ook in Twente doen er theaters mee!

Ga zitten en laat je verrassen door wat theater te bieden heeft. Zang, dans, muziek, toneel, cabaret, spanning...Voor iedereen zit er wat tussen! Theater is namelijk voor iedereen!

Een uitje naar het theater is een onwijs leuk uitje met de kinderen. Niet alleen voor de kinderen, ook voor de ouders. Een heel speciaal uitje ook. Want je kleed je net iets mooier aan, als dat je naar het bos zou gaan, je krijgt kriebels in de buik voor wat er komen gaat, je moet zachter praten...spannend hoor! En dan mag je ook nog plaatsnemen in van die grote zachte stoelen! Super speciaal allemaal.

In Twente zijn er 3 leuke kinder/ jeugd theatervoorstellingen tijdens het Nationaal Theaterweekend. We hebben ze op een rijte gezet. Wil je ook graag naar een voorstelling voor volwassenen voor slechts €10,00? Kijk dan op de website van het Nationaal Theaterweekend voor een overzicht van theatervoorstellingen in Twente. 

Theater Concordia Enschede: Tik Tak Slaap

De peutervoorstelling Tik Tak Slaap 2+ speelt op 27 januari in Concordia Enschede om 11:00 uur en om 14:30 uur. Kaarten kosten slechts €5,00. Je bestelt ze via deze link

In Tik Tak Slaap toveren een actrice en een componiste een ladenkast om tot een huis vol verrassende kamers en verdiepingen. Met een kleine pop, mooie beelden en grappige geluiden vertellen zij het verhaal van Pop die bang is in het donker en Moeder die maar niet aan zichzelf toekomt. Een lieve, grappige en vaak herkenbare voorstelling voor piepjong en poepie oud.

Theater Hof 88 Almelo: De Gruffalo 3+

Meneer Monster speelt op 27 januari de voorstelling De Gruffalo in Theater Hof 88 in Almelo om 13:00 uur en om 15:00 uur. Kaarten kosten €10,00 en bestel je via deze link. 

NAAR HET BEKENDE BOEK VAN JULIA DONALDSON & AXEL SCHEFFLER. Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo!
Een kleine muis loopt door het diepe donkere bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels?
Overwint de kleine muis zijn angsten voor die grote griezel? 

'De Gruffalo' is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder.

Stadstheater de Bond Oldenzaal: Benjamin Beer 4+

De muzikale voorstelling Benjamin Beer met tekst en muziek van Herman van Veen speelt op 27 januari om 14:30 uur in Stadstheater de Bond in Oldenzaal. Kaarten kosten slechts €7,50 en bestel je via deze link.

Een muzikale familievoorstelling met tekst en muziek van Herman van Veen! Benjamin de Beer is het verhaal van Benjamin IJsbrand Beer die met zijn vader en moeder moet vluchten voor het smeltende ijs. IJs dat in het poolwater net zo snel oplost als een suikerklontje in de thee. 

Papa, mama en Benjamin komen na een avontuurlijke reis terecht in een groene wereld waar ze niet welkom zijn. Daar waar beren wonen die bruin zijn en mensen leven die van hun vachten bontjassen maken willen.

Het Nationaal Theaterweekend is het uitje voor het weekend van 25 t/m 27 januari. Leuk om met het hele gezin te gaan! 

Veel plezier!