Zoek jij een kinderfeestje in Twente voor iets grotere en oudere kinderen? Lees dan verder want dan is dit kinderfeestje echt iets voor jou!

In de klas van onze oudste zoon Kyan hebben we ervoor gekozen gezamenlijke jongens en meisjes kinderfeestjes te vieren. Aan ons de uitdaging om iets te vinden waar in dit geval alle 13 jongens blij van zouden worden. En dat is ons gelukt! We reserveerden een arrangement bij Starworld in Enschede waarbij ze met de hele groep tegelijk zouden gaan klimmen, daarna lasergamen en dan een lekkere afsluiting met friet en snacks. Wie wordt daar nou niet blij van ;)

Starworld Enschede lasergamen

Je kunt trouwens ook voor 1 van de genoemde activiteiten kiezen. Je stelt het arrangement op maat en in overleg samen. 

Ps. de winactie vind je onderaan deze blog.

Starworld Enschede

Er zijn mensen die Starworld Enschede vooral kennen van het lasergamen. Of van het bowlen in het boven gelegen Starballs. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er tot vorig jaar nog niet echt van gehoord had. Ik was er echter een keertje binnengelopen en keek er werkelijk mijn ogen uit. Een compleet klimbos, maar dan binnen. Met daaronder 3 super gave lasergame arena's. Een leuke horeca en vriendelijk personeel. Het is echter niet zo gek dat we hier nog niet heel veel van gehoord hadden want Starworld is vernieuwd en er werd nét voor corona gelanceerd. Dit is dus eigenlijk het eerste seizoen dat ze echt open geweest zijn. Veelbelovend! Onze conclusie is in ieder geval dat Starworld juist met het indoor klimpark een hele unieke combinatie biedt voor kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool. We denken dan ook dat we nog veel over ze gaan horen!

Vanaf welke leeftijd kun je klimmen?

We hebben heel even getwijfeld omdat de minimale leeftijd en lengte om te kunnen klimmen 8 jaar en 1 meter 35 is. Maar op een enkeling na hadden alle kinderen uit deze groep deze lengte. En de kinderen die er tegenaan hikten zijn zo fanatiek dat de ouders er wel vertrouwen in hadden. En terecht! Ze gingen als een speer en er was er geen een die het niet lukte of niet durfde. Maar goed, er ging dan ook eerst een gedegen uitleg aan vooraf. 

Starworld Enschede

Ontvangst en horeca

Tijdens het ontvangst van onze groep in de gezellige horeca, nam Perry direct het woord. Je werd als ouders niet aan het lot overgelaten en het lukte hem de 13 stuiterende en enthousiaste kinderen stil te krijgen. Hele prestatie ;) Sterker nog, hij gaf aan dat we gerust een plekje mochten zoeken in een ander deel van de horeca. Er zijn meerdere gezellige zitjes met centraal in het midden een bar. Er waren meerdere groepjes aanwezig maar het werd allemaal zo gepland dat je er echt geen hinder van had. 

Ervaring met groepen

Je merkt dan ook dat ze hier ervaren zijn in de omgang met dit soort grotere groepen kinderen. Ze communiceren duidelijk maar met respect en nemen dit deel bij ouders uit handen. Na de uitleg konden de kinderen elkaar de cadeautjes geven, dronken we ranja en genoten we van eigen gemaakte cake en muffins. Deze mochten we zelf meebrengen. Ideaal. Ook mochten ze nu alvast doorgeven welke snack ze na afloop wilden; perfect!

Starworld Enschede

Uitleg, materiaal en veiligheid

Perry stond al voor ons klaar bij het begin van het klimpark. Bijgestaan door zijn collega Nick kreeg iedereen een passende helm aangemeten. Al het materiaal zag er goed uit en helmen werden allemaal gedesinfecteerd. Op de grond lagen de tuigjes al klaar zodat de uitleg vloeiend en snel verliep. Stapje voor stapje werd alles toegelicht en werden de jongens bekend gemaakt met het materiaal.

Starworld Enschede

Er werd goed duidelijk gemaakt dat het belangrijk is om hier goed mee om te gaan in verband met de veiligheid. Aan de koppies te zien had ik zo'n idee dat die boodschap wel overgekomen was. Daarna mochten de jongens een voor een de trap op gaan. Wat ik zelf erg mooi vond is dat de groep bovenaan de trap gesplitst wordt door een parcours dat links gaat en een parcours dat rechts gaat.

Starworld Enschede klimmen

Zo heeft iedereen de ruimte en tijd om het parcours op zijn eigen tempo af te leggen.

Starworld Enschede klimmen

Zipline en verschillende routes

Na dit eerste klimdeel worden de jongens beloond met een leuke zipline.

Starworld Enschede klimmen

Perry en Nick bleven beiden in de buurt om de jongens te assisteren. Na de zipline vervolgt het klimpark zich in de sfeervol verlichte hal. Ouders kunnen via de horeca de hal inlopen en het spektakel vanaf de bruggen aanschouwen. We zagen daar gelukkig allemaal lachende gezichten.

Starworld Enschede klimmen

Er werd omgeroepen welke kleur parcours ze mochten volgen en via welke route ze naar de uitgang konden klimmen. Want 1 keer gezekerd aan de lijn kun je (gelukkig) niet zomaar losgekoppeld worden. De kleurtjes van de verschillende routes was niet voor iedereen even duidelijk maar gelukkig waren Nick en Perry dichtbij om bij te sturen waar nodig. Nadat iedereen de voetjes veilig op de vloer gezet had stonden er weer kannen ranja klaar voor een korte pauze.

Starworld Enschede

Part 2, lasergamen

De jongens gingen ook nog 2 heats lasergamen! Dit vindt plaats in dezelfde hal, er zijn 3 arena's en hierdoor speel je in het spel alleen met de kinderen uit je eigen groep. Dat is wel extra leuk en uniek in Twente! De arena's liggen deels onder het klimpark. Er werden 2 teams gevormd die tegen elkaar gingen strijden. 

Starworld Enschede lasergamen

Maar niet voordat Perry de ins and outs over het pak en het materiaal verteld had. Tijd voor een leuke groepsfoto en gaan! 

Starworld Enschede lasergamen

Starworld Enschede Lasergame

Friet en snacks

Kort nadat de jongens uitgespeeld waren in de lasergame area, kregen ze een seintje dat ze hun friet en snacks op mochten komen halen. Eigenlijk heel  handig, iedereen kon er ook direct zijn favoriete saus kiezen.

Starworld Enschede

Bonusronde: rodeostier

De jongens hadden al een paar keer voor de ramen zitten kijken als er zich iemand op de rodeostier waagde. Het feest was dan ook compleet toen er gevraagd werd of ze ook allemaal een keertje wilden proberen.

Starworld Enschede

Ik vond het persoonlijk vooral heel leuk om te zien hoe ze elkaar hierbij allemaal aanmoedigden en toejuichten. Een perfecte afsluiting van een hele leuke middag bij Starworld in Enschede. Het wordt hoe dan ook een hele uitdaging om deze middag tijdens een volgend feestje weer te overtreffen ;)

Lijkt jou dit ook leuk? Lees meer via onderstaande button!

>> Leuk!