Gastblog door: Maureen Eising

Herfst herfst, wat heb je te koop

Duizend kilo bladeren op een hoop

Zakken vol met wind

Ja mijn kind ik weet niet of jij dat aardig vindt.

Yes de herfst is weer in aantocht, de bladeren verkleuren, het wordt weer eerder donker buiten en de kasten van de kinderen zijn weer uitgemest en jeetje wat hebben we veel weg gedaan. Het lijkt wel of ze elk seizoen een meter groeien. De eerste nieuwe broeken en jurkjes zijn weer gekocht en ook de nieuwe schoenen zijn weer binnen. Zoals je leest de kinderbijslag is alweer op, terwijl hij nog niet eens binnen is. Hihi.

Ik weet niet hoe jullie de herfst ervaren, maar behalve de stormen en hoosbuien vind ik de herfst altijd een prachtig seizoen. De mooie kleuren, de koelte, gezellig de lichtjes aan en pompoensoep en boerenkool. Heerlijk genieten. Voor jullie ben ik ook weer de keuken ingedoken. Ik heb twee Yumboxen gevuld en een lekkere plank gemaakt voor bij een heerlijk soepje.

Eikels genoeg

Ik had natuurkijk een foto van een nader te bepalen persoon in de yumbox kunnen stoppen, maar daar vul ik natuurlijk geen buikjes mee. Ooit heb ik eens wat herfstkoekjes uitstekers bij de taartwinkel gescoord en die gebruik ik nu voor de broodtrommels. Ik heb een volkoren casino boterham besmeert met 100% pindakaas en uit een andere boterham heb ik eikels uitgestoken. Deze boterham leg je op de andere boterham en je eikelbrood is klaar. Een mandarijn afpellen en daar een blaadjes prikker in en je hebt een pompoen. Van een radijsje maak je heel makkelijk een paddenstoel. Maak met een mesje een inkeping in de helft van de radijs en snij aan de onderkant het rode eraf zodat je een witte steel overhoudt. Snij met het schilmesje rondjes als stippen op de radijs en je paddenstoel is af. In het vakje rechtsboven zitten gehaktballen/ knakworst eikels en een babybel paddenstoel. Ik gebruik altijd rundergehakt en breng die op smaak met peper, ei, paneermeel, beetje sambal, een uitje, ketjap en knoflook. Ik draai er balletjes van en stop ze voor 10 minuten in de airfryer. Vaak maak ik er meerdere en die stop ik in kleine porties in de vriezer. Ideaal want zo hoef je niet elke keer je airfryer of koekenpan te gebruiken. Snij 1/4 knakworstje af en snij een gehaktballetje door midden. Maak ze aan elkaar vast met een halve cocktailprikker en je eikel is af. Ook van een babybel kan je heel makkelijk een paddenstoel maken. Snij twee hoeken uit het kaasje en haal de rode schil van de stam af. Nu heb je al een paddenstoel. Haal met een schilmesje wat rode stippen weg en de witte kaas komt tevoorschijn. Tada een kaaspaddenstoel. In het middelste vakje zit een herfst chocolaatje. Gewoon omdat ik vind dat je gezond best eens mag afwisselen met wat ongezonds.

Soepststengel groente boom

Deze week hebben we een we eten uit de vriezer week. Gewoon omdat hij zo vol zit met restjes en het zonde is om weg te gooien. Dus vol goede moed haalde ik een bak pastasaus eruit. Tot ik er een paar uur later achter kom dat het tomatensoep is. (iets met een afgevallen etiketje) Even opwarmen en een broodje erbij en voor de extra groente maakte ik een boomplankje. Van volkoren soepstengels maakte ik de stam en de takken. Met koekjes uitstekers steek ik blaadjes van komkommer en paprika uit, wat halve druifjes erbij en radijs paddenstoelen en de groente/ fruitplank voor bij de tomatensoep is klaar.

Bosdieren in de yumbox

Ik beken voor deze yumbox wilde ik pannenkoeken muffins maken.  Ik had ze al eens eerder proberen te maken en ze mislukten compleet. Dus vandaag een ander recept geprobeerd en wat denk je. De ramp was nog groter dan de vorige keer. Na een uur waren de pannenkoeken nog niet gaar. Toen heb ik ze maar aan de afvalbak gevoerd. Voor ons geen pannenkoeken muffins maar wel suikervrije appelmoes. Je kan het zelf maken, maar ik heb het zelf gekocht 😉 Blaadjes komkommer erbij en een pruim. In het middelste vakje mini tuc en een gekookt eitje, waar ik met de kleine uitsteker een blaadje heb uitgestoken zodat het eigeel mooi te zien is. Bij de Bentofabriek vond ik deze leuke bosdieren ringen als versiering en de eekhoorn broodstempel. Zo is een gezonde lunch in 10 minuten gemaakt.

Hopelijk Een hele fijne herfst. Hopelijk genieten jullie er net zo onmeunig van als dat ik dat doe. Zo niet heel veel sterkte😉

Door: Maureen Eising

 

Voor nog meer inspiratie voor een gezellige lunchtrommel volg je Maureen op haar Instagram kanaal.