Gastblog: Door Maureen Eising

Griezelig spannend

Je haat het of je houdt ervan. Volgens mij is er bij dit feest geen grijs gebied. Ik heb er echt helemaal niets mee. Om eerlijk te zijn haat ik het, maar mijn kinderen die vinden het prachtig. Over welke feestdag ik het heb? Halloween. Elk jaar kom ik nog onder een ‘optocht’ uit omdat het niet in onze wijk gevierd wordt (denk ik en zeg ik altijd) haha, maar dit jaar ga ik er niet onderuit komen. Dit jaar gaat onze tweeling ook langs de deur. Trick or treat, doen jullie open voor deze twee monsters? Om alvast in de stemming te komen komt er geregeld een monkeyplatter in Halloween thema op tafel en gaat er een spannende brooddoos mee naar school. Nu maar hopen dat ze hem open durven te maken. Vorig jaar had ik namelijk een oog van een babybell gemaakt, die was toch een beetje te spannend voor de klas. Haha.  Dus deze keer heb ik me maar ingehouden.

Een monster in de Yumbox

Vaak hoor ik wauw wat een moeilijke lunch en wat maak je er veel werk van. Nu ben ik langzaam aan zo gedreven in lunches maken en heb ik zoveel tools daarbij in handen dat het natuurlijk ook een stuk makkelijker gaat. Deze keer heb ik dus gekozen voor wat simpeler trommels die iedereen kan maken. Een wit broodje heb ik belegd en met een mes ingesneden. Wat oogprikkers erin en je monster is klaar. Heb je geen oogprikkers dan zou je ook kunnen kiezen een rondje uit kaas te halen met een druif erop  of om voor de minder gezonde optie te gaan in de vorm van suikeroogjes (te koop bij de wibra). Wat plakjes komkommer wederom met oogjes en een mix van mango en druiven met een spookring erin. In het middelste vakje zit een griezelworstje. Vouw je worst dubbel en snij hem voor drie vierde in. Rol hem op en ik heb er een enge meneer prikker in gedaan. Zo heb je heel snel en eenvoudig een lekkere lunch klaar. Mijn man zei, ‘dit is een echte mannentrommel, dit kan ik ook’, neem van mij aan dat wil wat zeggen. 😉

 

Overal mummies

Na schooltijd komt er zoals jullie weten vaak een monkeyplatter op tafel. Of gewoon lekker in het weekend tijdens een filmpje.  Onze Ruben is dol op knakworst mummies. Tegen de tijd van Halloween komt hij mij graag helpen in de keuken. Laat een pak bladerdeeg ontdooien en snij hem in reepjes. Wikkel de reepjes om een knakworst heen en stop de mummies voor ongeveer twintig minuten in de oven op 180 graden. Oogprikkers erin en je mummie is klaar. Ook maakten we mummies van druiven. Wat popcorn hoort bij een film en met een grote zwarte spin erop lijkt het net weer even enger. Wat blokjes appel met kaneel, wortel plakjes en een mandarijn met enge ogen. Vaak kijk ik echt in het seizoen naar fruit. Dat scheelt je veel geld en het is hartstikke lekker. In het midden hebben we de enge meneer weer. Alleen dan gemaakt van een kiwi. Snij met een mesje een puntig kapsel van de schil en snij de rest van de schil weg. Wat oogjes erin en een mondje van zoute stokjes net als de pinnen in zijn hoofd. Hoezo lekker luguber.

Trick or treat

Ook deze lunch is niet moeilijk om te maken. Kook een ei en snij hem in dikke plakken. Wanneer je de plakken niet zo netjes opstapelt lijkt het met een paar ogen op een mummie. Wat blauwe druiven met een spin erop. In het bovenste vakje zit een volkoren wrap met roomkaas en kipfilet. Wat cashewnoten in het middelste vakje en in het linkervakje groentestengels met daar bovenop een monster van babybell. In het grote vak zitten broodmummies. Snij vierkantjes of duw ze uit en rijg ze aan een spies. Op ooghoogte heb ik een stukje gerookte kip gestoken en daarin een oogje geprikt. Zo heb je een echte Halloween lunch.

 

Ben jij erbij 31 oktober of verstop je je ook liever onder het dekbed tot deze onmeunig bloederige en monsterlijke dag weer voorbij is.