Wij waren aanwezig bij de première van Gullivers Reizen. Dit is een 8+ theatervoorstelling voor gezinnen en kinderen die van december 2023 tot en met maart 2024 speelt.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Theater Sonnevanck
Meer weten

Theater Sonnevanck

Walstraat 2, Enschede

Theater Sonnevanck Een gezellig en knus jeugdtheater in Enschede, dat is Theater Sonnevanck. Het is ... bekijk

 

Gullivers Reizen familievoorstelling

Wij bezoeken niet heel vaak een theatervoorstelling en deze keer waren we zelfs voor het eerst met ons hele gezin samen. De première vond plaats in de goed gevulde middenzaal van Schouwburg Hengelo.

Gullivers Reizen theater voor het hele gezin

Op naar onze allereerste theatervoorstelling. We wisten niet heel goed wat we moesten verwachten maar ik werd persoonlijk al heel blij van het flitsende decor. En flitsend, dat is misschien wel een treffend woord voor deze familievoorstelling! 

Gullivers Reizen

De theatervoorstelling

Muziektheater en educatie

Gullivers reizen is een theatervoorstelling van Theater Sonnevanck en Maxtak. Maxtak maakt muziektheater van universele verhalen met urgente thema’s. Theater Sonnevanck schrijft ook educatieve theatervoorstelling en deze samenwerking heeft geleid tot een verrassende mix van humor, muziek, video en decoratie. Heel mooi dat alle muziek live gespeeld wordt door de mensen op het podium, waardoor de interactie met de acteurs en publiek optimaal zijn. Knap detail: het verhaal is geschreven door Jonathan Swift in 1726 (!) en het is helemaal naar de tijd van nu herschreven. Een oud verhaal in een heel nieuw jasje!

Gullivers Reizen

Wat kun je nog meer verwachten?

Een voorstelling waarin veel gebeurd en hele diverse situaties uitgebeeld worden. Iedere keer door dezelfde acteurs maar in een totaal andere rol. Geweldig gedaan! Beweging, tekst en kleding aangepast en je kijkt naar hetzelfde decor maar met een totaal andere beleving. 

Gullivers Reizen

Zo knap hoe er met 1 decor maar diverse middelen zoveel verschillende sferen neergezet kunnen worden. Een voorstelling waar je echt even over na kunt praten met de kinderen. Want doe je wat er van je verwacht wordt? Of doe je waar je blij van wordt? Een voorstelling met veel moderne toevoegingen en teksten. Waardoor het ook voor de kinderen heel herkenbaar is.

Gullivers reizen

Veel humor ook door de houdingen en bewegingen van de acteurs.

Gullivers reizen

Om soms toch echt even de slappe lach van te krijgen. Onderscheidend theater met een mooie inhoudelijke boodschap, ook voor ouders. Want wie denken we wel niet dat we zijn? ;)

Gullivers Reizen 8+?

Onze jongste Sten is natuurlijk nog maar bijna 6, eigenlijk iets te jonge voor deze voorstelling, maar met 2 grote broers is hij natuurlijk al heel wat gewend. Ik zou voor kinderen die snel schrikken of gevoelig zijn nog even wachten. Bij ons ging het prima maar ik keek wel af en toe even met een schuin oogje naar links. Het is ook gewoon erg leuk wat er allemaal op het podium gebeurt, met een vrolijke ondertoon, maar het wordt ook met heel veel overtuiging en passie (en soms volume) gebracht. Om de boodschap écht te begrijpen is de advies leeftijd van 8 wel gewenst.

Gullivers reizen

Napraten over de voorstelling

Als je de voorstelling verlaat krijgt ieder kind een reis atlas. De inhoud van dit boekje sluit volledig aan bij de thema's die in de theatervoorstelling behandeld worden. Echt een toegevoegde waarde want op deze manier kun je als ouders ook verbanden leggen met hetgeen je samen bekeken hebt. Bovendien staat de relatie tussen ouder en kind centraal in deze theatervoorstelling. 

Gullivers reizen

Ook in de reisatlas zie je weer humor terug. En elementen uit de theatervoorstelling. Met stickers van een hek waarbij je mag zeggen wie je er het liefste achter zou plakken bijvoorbeeld... Niet mama toch?! ;)

Kortom: Must see! 

Check via onderstaande link de hele speellijst van deze leuke voorstelling. Ze staan in diverse theaters in Nederland.

>> Naar speellijst

Log In