Goedemorgen Twente. Verzameling week 6

Goedemorgen Twente

Dat is de titel waar ik elke doordeweekse dag de dag mee begin op Social Media.  Elke ochtend een korte "column", een kort social media bericht, over/ voor die dag. Met onderwerpen die jullie als volgers aanspreken. Zoals uitjes, opvoeding, voorlees verhalen, eten, mama tijd, school, vakantie tips etc. Elke dag op Instagram en facebook.

Na elke week, vezamel ik ze in 1 blog. Jammer om te verwijderen toch?! 

Op zoek naar de column van vandaag? Die lees je via deze link. https://bit.ly/2Tv4Y88

04-02-2019

Goedemorgen Twente,

Goedemorgen maandag. Daar gaan we weer!  Een nieuwe week gaat van start. De 1e maandag van een nieuwe maand. Hebben jullie een leuk weekend gehad? Wij zijn zaterdag naar de opendag van Theaterschool Luna geweest. We zagen leuke en vooral swingende optredens van de verschillende theater en musicalklassen. Wat een talenten! En wat een enthousiasme straalt er bij alle kinderen van af. Het was ontzettend leuk! Natuurlijk proefden we ook een lekker stuk taart van de creaties van heel Luna bakt. Wat deden jullie dit weekend? Heb je de kinderfeestjes special van Go-Kids gelezen? Veel gave feestjes zijn er in Twente he?! 

Wat kun je deze week allemaal verwachten bij Go-Kids Twente. Vandaag beginnen we met een onwijs gave win actie. Deze actie hebben we al eerder gehad en daar werd toen heel enthousiast op gereageerd. Het gaat om een landelijke actie. Dat betekent dat deze actie in alle 23 Go-Kids regio's loopt. Er wordt dan na afloop van de win actie een regio getrokken, en vervolgens wordt er dan in die regio een winnaar gekozen. En de vorige keer waren wij, als regio Twente de gelukkige! Deze keer weer? Later deze ochtend kun je de win actie op Facebook verwachten. Heb je al een idee?

Ook komt er deze week een leuke kortingsdeal online. Een speciale korting voor de Go-Kids bezoeker. Woensdag bij het nieuwe kinderfeestje van de week lees je hierover meer. Verder komt er een interessante blog aan over geldzaken. Hoe maak je kinderen bewust over geld. Collega Anneke van Go-Kids Zaaland is tevens financieel adviseur en schrijft hier een interessante gastblog over. Want we willen onze kinderen graag allemaal op een juiste manier met geld om laten gaan. Maar hoe doe je dat?

En grote kans dat ik zelf een blog schrijf over de EHBO doos in een gezin. Want ik kwam er dit weekend achter, dat die van ons dus absoluut niet volwaardig is. Want wat moet je nou eigenlijk altijd standaard in huis hebben als je kinderen hebt? Er ligt inmiddels vanalles in onze EHBO doos, maar het meeste daarvan wordt nooit gebruikt. Hij is dus wel behoorlijk vol, maar toch kwam ik dit weekend tot de conclusie dat ik iets miste. En hiervoor mocht ik dus vrijdagavond laat nog naar de dienst apotheek rijden. Daar wordt je niet vrolijk van kan ik je zeggen! Dus ik ga me maar eens even verdiepen in de inhoud van een EHBO doos in een gezin. Ik maak hier een mooi lijstje van, en die deel ik dan natuurlijk met de Go-Kids volgers. 

Genoeg leuke dingen weer op de planning deze week!

Fijne dag.

05-02-2019

Goedemorgen Twente,

Kinderen bewust maken van de waarde van geld. Hoe doe je dat eigenlijk? Wanneer is een kind oud genoeg om de waarde van geld in te schatten? En wanneer geef jij je kind zakgeld?

Een kind denkt dat geld uit de muur komt. Als het op is, kunnen ze gewoon zeggen: dan ga je toch even pinnen! Op zich niet vreemd dat ze dat denken, want al van kleins af aan is dat de manier waarop zij zien dat er geld in de portomonee komt. 

Als ze in de speelgoedwinkel rondlopen, is het besef van geld sowieso ver te zoeken. Als ze nog wat kleiner zijn kunnen ze rustig met de grootste doos Lego aan komen lopen als cadeautje voor een kinderfeestje. Maar van een potje slijm worden ze ook heel erg blij. Dit heeft helemaal niks met geld te maken, maar met de fun die het cadeau oplevert. 

Als ze wat ouder worden krijgen ze geld op de verjaardag, geld voor het rapport van opa en oma, geld voor een klusje of zomaar van een "suiker"tante. De spaarpot kan dan aardig vol raken. Het ene kind wil de 1e gekregen euro meteen uitgeven en de ander pot het netjes op. Brengen jullie de spaarpot wel eens naar de bank? Of mogen ze van het gespaarde geld een mooi cadeau voor zichzelf kopen? Lastige keuzes voor ouders. Want hoe zorg je ervoor dat je kind op een juiste manier met geld omgaat? 

Wij zitten nu in de fase dat ze bepaalde dingen heel graag willen hebben. En dan heb ik het vooral over kleding, gadgets en rages. Waar ik eerder nog goed weg kwam met een Nee, of nee je hebt pas nog iets nieuws gekregen, of nee wat een onzin speelgoed, daar geef ik mijn geld niet aan uit, krijg ik nu met regelmaat het antwoord: maar dan betaal ik het toch van mijn eigen geld. Ja dat kan inderdaad. Maar dan nog wil je ze graag leren dat ze voor die 3 euro voor een pot slijm, waar je maar even plezier van hebt, ook een hele lekkere fles douchegel kunt kopen, waar je een maand plezier van hebt.

Mijn collega van Go-Kids Zaanland schreef  een mooie blog: Kinderen financieel wijs maken...hoe doe je dat? Naast dat ze regiomanager is van Go-Kids is ze ook financieel adviseur. Maar of haar kinderen die genen ook hebben, betwijfeld ze. Leuk en interessant om te lezen.  go-kids.nl/twente/blog/kinderen-financieel-wijs-maken-hoe-doe-je-dat

Ach...en aan de andere kant...hoe vaak doen wij zelf een miskoop? Hoeveel ongedragen kledingtstukken liggen er in jou kast? Of dat ene handige keukenvoorwerp van de IKEA? Hoe vaak gebruik je die? 

Fijne dag! 

06-02-2019

Goedemorgen Twente,

YouTube Kids, hebben jullie deze nieuwe app al geïnstalleerd ? Sinds gisteren is deze app te downloaden. YouTube Kids is een kinderversie van Youtube maar dan zonder seks en geweld. Een mooi initiatief van Youtube vind ik, want wat zijn er vreselijke filmpjes te vinden op Youtube. Ik heb het nieuws een beetje gevolgt rondom deze app, en ze waarschuwen toch nog steeds wel voor reclames. Want Youtube is en blijft een commercieel product. Waardoor er nog altijd gesponserde filmpjes te zien zijn op YouTube Kids. Maar er mogen geen sluik reclames meer tussen de filmpjes door komen. 

Natuurlijk heeft mijn dochter gisteren de app meteen gedownload. Want we willen natuurlijk wel weten waar we over praten. De app was makkelijk en snel geïnstalleerd en kan via je eigen Google account gekoppeld worden. In de app kunnen kids kiezen uit 5 verschillende thema's . Aanbevolen, Shows, Muziek, Leren en Ontdekken. Het eerst wat werd opgezocht was: Dylan Haegens. Oh nee! riep mijn dochter, die kan ik niet meer kijken! Enzo Knol ook al niet! Meisje Djamilja en de Zoete Zusjes gelukkig nog wel.  Oh en Yes! De Nachtwacht kan ik ook nog zien...aldus mijn dochter. 

Top 10 lijstjes zijn hier ook favoriet. De top 10 glijbanen, de top 10 raarste namen, de top 10 raarste dieren...maar geloof me ... er kwamen ook wel eens andere top 10 lijstjes voorbij, die mijn kids nog niet per se hoeven te zien. En bij Youtube Kids zijn nog wel top 10 lijstjes te vinden, maar hier zit duidelijk een filter op. Ik ben erg benieuwd...hoe aantrekkelijk ze deze lijstjes vinden. Of ze nog wel interessant genoeg zijn. 

Verder kun je als ouder veel instellen in deze app. Een timer bijvoobeeld, wel of geen zoekfunctie, de geschiedenis bekijken en wissen etc. Ik ga me de komende tijd eens even verdiepen in deze app en mijn ervaringen deel ik natuurlijk hier. Hebben jullie de app al bekeken? Wat vind je ervan?

Het is alweer woensdag! Dat betekent dat er vanavond weer een nieuw Kinderfeestje van de Week online komt. Afgelopen week waren de kinderfeestjes van Concordia Kinderfeestje van de week. De Kinderexpo Ik zie, ik zie, wat jij niet hoort, heeft een speciaal kinderfeestje in dit thema. En deze is nog te boeken tot 24 februari. Van klassieke klanken naar nieuwe creaties

Luisteren naar muziek en ondertussen op het gevoel van de muziek creatief aan de slag. Tijdens het luisteren ga je op een vrije manier proberen ons gevoel op papier te schetsen. Het mag een lijnenspel zijn, een jaargetijde, de natuur of wat er anders in je opkomt. Daarna bouwen we met verschillende gerecyclede materialen een 3-dimensionaal beeld op basis van onze schets.

Inclusief rondleiding door de expositie, een klein cadeautje voor de jarige, iets lekkers en ranja voor alle kinderen.

Vanavond weer een nieuw gaaf kinderfeestje van de week...in Twente! Met leuke kortingsdeal! 

Fijne dag vandaag! 

07-02-2019

Goedemorgen Twente,

Maandag liet ik al weten dat ik afgelopen weekend iets uit mijn EHBO doos nodig had, maar dat dit er niet in zat. Ik realiseerde mij toen eigenlijk dat ik niet echt een goed gevulde EHBO doos thuis heb. Of nou ja...gevuld is deze zeker wel. Met snelverbandjes, keel tabletten,pleisters, neusdruppels, plastic handschoenen, een schaartje, paracetamol en dat soort dingen. De standaard pruducten die in een EHBO doos horen voor als er een ongelukje gebeurd. Maar hoe vaak heb je wel niet iets anders nodig? Kinderen vallen niet alleen, er kan zoveel meer aan de hand zijn, als alleen een pleister plakken. En dan bedoel ik niet de gevalletjes waarbij je jodium en een gaasje nodig hebt. Maar de "kinderziektes" en de kinderdrama's. En van die noodgevallen waarbij je als ouder weet wat je moet doen, omdat je inmiddels ervaringsdeskunidge bent op dat gebied.

Zo nemen mijn kinderen dus geen paracetamol in, maar een sinaspril wel. En voor pijnnlijke oren kun je de matras ophogen, maar ook Otalgan vedovende oordruppels zijn hier niet weg te denken. Ik heb een top 10 lijstje gemaakt van producten die ik standaard in mijn EHBO doos wil hebben zitten. Volgens mij kan het dan niet meer mis gaan, en kan ik 's avonds lekker op de bank blijven zitten.

 1. Pijnstillers voor kinderen. Dat kan Paracetamol zijn, zetpillen of Sinaspril
 2. Pleisters. Misschien iets te voor de hand liggend, maar ik kan deze dus echt vergeten te kopen. Ik ben niet zo van de pleisters plakken, maar als je ze dan echt nodig hebt...mis ik ze vaak in mijn doos. 
 3. Otalgan oordruppels. Deze druppels verdoven de pijn van ontstoken oren
 4. Ice pack of koelcompres 
 5. ARNI Kind Vallen en stoten gel van VSM. Handig voor de blauwe plekken en dikke bulten.
 6. Nestosyl. Een wonderzalfje voor alle wondjes, pijnlijke plekjes, sneetjes, schrammetjes etc.
 7. Anti worm tabletten. Erg vervelend als deze beestjes ineens op komen zetten. Zo snel mogelijk een tablet laten innemen, dan zijn ze er zo vanaf.
 8. TekenTang. Nu in de winter zul je deze niet zo snel nodig zijn, maar over een paar maanden zeker wel.
 9. Dampo of voor de kleintjes Luuf. Voor de hoestende kindjes 's nachts kan dit een verademing zijn. Je kan dit op de borstkas smeren, maar ook op een zakdoek of op het kussensloop. 
 10. Een hoestdrankje die de kinderen lekker vinden. We hebben al een heel scala aan hoestdrankjes gehad, maar als ze geen kindvriendelijke smaak hebben, dan kun je ze beter in de winkel laten staan. Zo zijn er drankjes met drop smaak en aardbeiensmaak.

En nu ik zo bezig ben, kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan met een lijstje. Want ook een pincet voor splinters, dentinox voor doorkomende tanden en kiezen en sudocreme of zinkzalf voor pijnlijke billen, zijn eigenlijk niet weg te denken uit de EHBO doos. Weliicht hebben jullie nog wel meer tips en handige producten die niet uit jullie EHBO doos weg te denken zijn?

Fijne dag vandaag!

08-02-2019

Goedemorgen Twente,

Yoehoe! Het is vrijdag. Dat betekent dat het bijna weekend is! En weekend betekend dan weer dat we een goed excuus hebben om leuke uitstapjes te maken. In het weekend voelt alles net iets anders. We mogen uitslapen (niet dat dit echt lukt, maar het gevoel alleen al...), naar de sportwedstrijden van onze kids kijken, gezellig boodschappen doen en wellicht heb je ook nog wel een momentje ME-TIME. Ik houd van de weekenden!

Wat is er allemaal te doen dit weekend. De weekendtips van Go-Kids op een rijtje.

 • Disco zwemmen! Vanavond kun je in zwembad Vondersweijde in Oldenzaal lekker swingen op de muziek van DJ Thomas. En het thema van vanavond is: Alles is Liefde. Leuk voor de kids om samen met hun Valentijn te gaan. Met de Go-Kids deal betaal je slechts €2,90 go-kids.nl/twente/deals/-70
 • Bouwen en programmeren in het bouwlab. Sinds kort kun je bij Miljata's bouwlab niet alleen gave bouwpakketten maken op de zaterdag, maar je kunt er op hetzelfde moment ook programmeren met Lego. go-kids.nl/twente/agenda/vrij-bouwen-in-het-lego-bouwlab-bij-miljatas-bouwlab-5
 • Kleuren op de vloer en dan ook nog op muziek! Bij Concordia in Enschede veranderen ze zondag de vloer in een super grote kleurplaat. En die mag natuurlijk ingekleurd worden. Ondertussen speelt er in de expositie live muziek en kan je, terwijl de kunstenaar een tekening maakt, de tekening inkleuren.
 • Pannenkoeken eet je dit weekend bij Pannenkoekhoes de Stroper. Ze zijn "Horeca van de Maand" op Go-Kids Twente. Daarom voor alle Go-Kids volgers een actie! Print de deal of laat hem op je telefoon zien en ontvang het Go-Kids doe boekje.
  Het Go-Kids menu:
  • glas ranja
  • kinderpannenkoek naturel
  • kinderijsje
  • Go-Kids doe boekje  Dit menu kost normaal €9,75 maar deze maand betaal je slechts €7,50 
  • https://go-kids.nl/twente/deals
 • Zwemmen bij het Kinderfeestje van de week: Subtropisch zwembad de Wilder! In dit gave zwembad met 80 meter lange glijbaan, een golfslagbad, stroomversnelling, bubbelbad, en gave waterattracties kun je je uren vermaken. Een kinderfeestje is hier zo geregeld. Ze hebben 4 complete arrangementen, al vanaf €8,80. Zwemmen en patat, een cadeautje voor de jarige... bij de Wilder is het 1 groot feest!

Boek deze week je feestje en ontvang de jarige gratis. Je betaald dus 1 persoon minder. De enige voorwaarde is dat je het feestje voor 1 april 2019 viert. Geef in het reserveringsformulier  aan bij de optie: Overige opmerking/ wensen dat je reserveert via Go-Kids Twente en ontvang de jarige gratis.

Genoeg te beleven de komende dagen! En er staan natuurlijk nog veel meer leuke uitjes op Go-Kids Twente. 

Na dit weekend nog 1 weekje naar school en dan is het Voorjaarsvakantie! Daarom elke dag een leuke voorjaarsvakantie tip op INSTA en Facebook. Volg je ons daar? Volgende week ontvang je de nieuwsbrief met de leukste uitjes in de voorjaarvakantie in je mailbox. Nog niet ingeschreven? Het kan nog! go-kids.nl/twente/nieuwsbrief

Fijn weekend!