Goedemorgen Twente

Dat is de titel waar ik elke doordeweekse dag de dag mee begin op Social Media.  Elke ochtend een korte "column", een kort social media bericht, over/ voor die dag. Met onderwerpen die jullie als volgers aanspreken. Zoals uitjes, opvoeding, voorlees verhalen, eten, mama tijd, school, vakantie tips etc. Elke dag op Instagram en facebook.

Na elke week, vezamel ik ze in 1 blog. Jammer om te verwijderen toch?! 

Op zoek naar de column van vandaag? Die lees je via deze link. https://bit.ly/2Tv4Y88

2-01-2019

Goedemorgen Twente,

Hallo maandag, hallo nieuwe week! Het weekend vloog weer voorbij. Ondanks de 2 regenachtige dagen, was het weekend weer veel te kort.Wat hebben jullie gedaan? Heb je een voorstelling van het Nationaal Theaterweekend bezocht? Naar het museum geweest of een indoor speelparadijs? Wat is jullie favoriete gezinsuitje bij slecht weer?

Zondag wilden wij er graag even op uit. We hadden allemaal zin om iets te gaan doen, iets actiefs en fysieks. Aan de ontbijttafel kwamen zo'n beetje alle uitjes voorbij die op Go-Kids gaan. Als ik de dames om een idee vraag, dan gaan ze los. Van escaperoom en zwemmen, tot schaatsen en skieën. Mijn dochter kwam uiteindelijk met het idee om te gaan klimmen. Dit heeft ze vorig jaar met de scouting gedaan en zou ze nog wel eens willen doen. Hierover was iedereen meteen enthousiast. Vooral ook omdat dit een uitje is dat we nog nooit hebben gedaan. Ik werd vooral nieuwsgierig omdat dit uitje niet eens op Go-Kids stond. (nu wel natuurlijk)

Ik heb gebeld naar Arque klimcentrum in Enschede. Op 't Diekman terrein. Het was me niet helemaal duidelijk of deze klimhal ook voor een gezinsuitje geschikt was, of alleen voor groepen. Maar ja hoor, we waren van harte welkom. Hij adviseerde wel om een tijd af te spreken, zodat we duidelijke instructie konden krijgen van een instructeur. Zo gezegd, zo gedaan, om 13:30 uur stonden wij met een tas vol sportschoenen bij de klimhal in Enschede. 

We werden welkom geheten door Peter en die nam ons mee naar beneden. Een hal met wanden vol met gekleurde blokjes. We kregen allemaal een tuigje aan en er werd ons geleerd hoe je het touw goed vast moest maken. Als ouder hadden we elk 1 kind onder onze hoede die we moesten zekeren. De aandacht van de kids en van ons werd echt gevraagd om op te letten. Even de kop erbij, en dan mag je los gaan. Peter legde alles duidelijk uit, hij leerde het de kinderen zelf doen en zonder blikken of blozen zat onze dochter zo bovenop de wand. Ze was de proefpersoon tijdens de uitleg en ging daardoor zo mee in het verhaal dat ze er volgens mij niet eens over nadacht. Daarna mochten we vrij de hal door. Hij wees ons erop dat er nummers onderaan de wand staan, die de moeilijkheids graad weergeven. Nummer 3 is voor ons. De kids gaan meerdere malen naar boven, steeds een stukje hoger. Als je weer naar beneden wilt, moet je je partner die beneden staat te zekeren, goed vertrouwen. Je moet gaan zitten, het touw laten vieren en erop vertrouwen dat degene beneden, je als het ware tegenhoudt. Een uitje waarbij je het zelfvertrouwenen van de kinderen ziet groeien en samenwerken en vertrouwen erg belangrijk zijn! Het is net teambuilding maar dan voor je gezin. 

Als de kids even pauze nemen, gaan wij als ouders ook. Poeh, dat is enger als dat het lijkt. Als ik halverwege ben, dan bedenk ik me ineens hoe hoog het eigenlijk is. En wat er zou gebeuren als ik nu zou vallen. Ik besluit naar beneden te gaan en eerst eens even te testen of manlief mij wel kan zekeren. Je moet echt even over een drempel heen als je gaat "zitten", maar als je dat eenmaal kan, dan ben je zo beneden. En ga je ook zo weer omhoog, steeds een stukje verder. Gaaf!

Al met al een super leuk uitje. Voor de kids en voor ons. Als wij even willen klimmen, gaan de kids boven spelen. Hier is een klimwand waar je zonder touwen op kan, met dikke matten eronder. Hier kunnen ze even "apenkooien"en dat is natuurlijk super gaaf. Je kan hier ook kinderfeestjes vieren. 

En dan mag er vandaag weer gewerkt worden. Wat staat er deze week allemaal op het programma? Best een druk weekje eigenlijk, maar ik heb er zin in! De Kinderfeestjes special wordt deze week verstuurd. Ben je nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Doe dit dan nog snel! go-kids.nl/twente/nieuwsbrief  Dan heb je deze week een handige verzameling van kinderfeestjes in Twente in je mailbox. We gaan de winnaar van het kinderfeestje bij de Morskieft bekend maken, we starten 1 februari met de Horeca van de Maand en ik heb een aantal leuke afspraken. Genoeg te doen! Volg je me op Instagram? Dan blijf je op de hoogte.

Fijne dag vandaag!

29-01-2019

Goedemorgen Twente,

Een verbazend lekker receptje. Gisteren aten wij een nieuw gerecht, een Surinaams gerecht nog wel, en verrassend maar waar...iedereen luste het. Voor sommigen van jullie is dat misschien heel normaal, maar bij ons is dat een grote uitzondering. 

Ik mag graag koken. En als ik tijd heb, dan kook ik graag nieuwe receptjes. En dan het liefst zonder pakjes en zakjes. Dit is geen must, maar als het recept ook zonder zakjes te vinden is, dan ga ik daarvoor. Al is het soms wel even puzzelen met de hoeveelheden kruiden, bouilinblokjes etc. Maar er zijn ook dagen dat ik voor de makkelijke variant kies, en voor een pot pasta saus kies als er 2 moeten sporten bijvoorbeeld.

Aardappels, groente en vlees doen het bij ons alijd goed. Dan weet ik zeker dat iedereen zijn portie eet. Pasta's ben ik dol op, het liefst met eigengemaakte saus, en dan lekker varriëren met de ingredienten. Spinazie, zalm, pesto, kip, champignons, rucola, kidneybonen...eigenlijk kun je in een pasta alles verwerken.Maar deze liefde wordt helaas niet door mijn kinderen gedeeld. 1 van de dames is ook dol op pasta, maar dan met bolognese saus, en de andere is inmiddels zo ver bijgespijkerd dat droge pasta met tomato friti saus en hamblokjes erin gaat. Maar dat heeft enige moeite gekost. Oh en...de saus door de pasta roeren is natuurlijk NOT DONE voor de dames. Als we dan pasta eten, en ik aan het koken ben, bedenk ik me altijd, dat ik ver van mij principes ben afgestapt. Ik heb het altijd belachelijk gevonden, die ouders die apart voor de kinderen koken. Eten wat de pot schaft. Zo ben ik opgevoed, en zo wil ik eigenlijk ook graag mijn kinderen op voeden. Want wat geniet ik erzelf van dat ik alles lust. Maar als ik pasta kook staan er meerdere pannen op mijn fornuis. Een pan pasta, een pan tomato frito saus, een pan bolognese saus met gehakt en een pan saus waar ik dan zin in heb. Erg toch?! Maar...ik heb volledig  geaccepteerd dat ik hierin van mijn principes ben gestapt...want op deze manier...kan ik pasta's blijven eten!

1 keer per week maak ik een "menu-lijst"met wat we gaan eten. Ik vind het fijn om de supermarkt in te gaan met een boodschappenlijstje en dat ik precies weet wat ik waar voor nodig heb. Ik zoek sowieso elke week een nieuw receptje uit. En wordt hierin regelmatig "gevoed"door mijn moeder die een legio recepten van Pinterest afhaalt. Deze app heb ik lang vermeden van mijn telefoon (uit zelfbescherming...haha) maar inmiddels staat deze er toch op, en hier kun je toch uren rondkijken! (over deze nieuwe verslaving een andere keer meer)

Deze week stond Roti op het menu. Ik had gegoogled op een 1 pans gerecht zonder zakjes en toen kwam ik op dit recept. En iedereen vond het lekker! Ik stond echt verstelt! Toen de pan open ging, keken er een aantal bedenkelijke gezichten. Maar na een leuk verhaaltje over Surinamers die van kip houden en dat Roti eigenlijk pannenkoeken zijn, begonnen ze er toch aan. En guess what? Alle bordjes leeg! Daar wordt ik toch zo blij van.Dit receptje kan ik jullie dan ook niet onthouden. Ik hoop dat jullie kids het ook zo heerlijk opeten.

 Roti met bloemkool, prei en kip

Ingerediënten:

3 el olijolie

300 gr kipfilet

1 ui

1 teen knoflook

2 el vadouvan kruidenmix

600 gram voorgekookte aardappels (ik had van die kleine krieltjes)

350 gram bloemkool roosjes

300 gram prei

350 ml kraanwater

Roti vellen. (voor ieder persoon 2)

Bereiding

Snijd de kip in blokjes. Met olie aanbakken op middelhoog vuur. Ondertussen de ui snipperen en de knoflook in stukken hakken en als de kip aangebraden is erbij in doen. Dan ook de Vadouvan kruiden erbij in doen. 2 el lijkt veel, maar dat is echt wel nodig! Je kunt dan vervolgens nog peper en zout naar smaak toevoegen.Dan de aardappels toevoegen en 5 minuten meebakken.

De bloemkool snijd je in kleine roosjes, of de roosjes even halveren en de prei snijd je in ringen. Die voeg je na 5 minuten toe samen met het water. Je brengt het geheel aan de kook, doet de deksel op de pan, en laat het 8 minuten stoven. Wel af en toe even omscheppen.

De roti vellen maak je warm in de pan of magnetron. Op ieder bord leg je een roti vel, die vul je met het kip aardappelmengsel, oprollen en smullen maar! Ik had er nog surinaamse bananen chips bij gekocht (lag in het schap bij de Rotivellen) dit maakte het natuurlijk extra speciaal!

Eet smakelijk.

Fijne dag. 

30-01-2019

Goedemorgen Twente,

Woensdag! We zijn alweer op de helft van de schoolweek.  Een leuke dag vandaag bij Go-Kids Twente want we maken vandaag de winnaar bekend van het Kinderfeestje van de Week. Speeltuin Morskieft ruilt zijn Kinderfeestje van de week plek vanavond in. Dan komt er weer een nieuw leuk feestje in dit item. 

Speeltuin Morskieft is een grote binnen en buiten speeltuin in Reutum.De buitenspeeltuin is groot met heel veel leuke speeltoestellen. Een grote glijbaan, schommels, een gave kabelbaan en verschillende klim en klauter toestellen. Echt een grote speeltuin waar je kids zich uren kunnen vermaken. De binnenspeeltuin geeft eigenlijk de indruk van een buitenspeeltuin. Er ligt namelijk een heleboel zand waarin allerlei speeltoestellen staan. Maar er is ook een gedeeltje zonder zand. Met Trampolines, een spookhuis, bouwblokken en een draaimolen.  Jullie hebben masaal meegedaan met deze win actie. Te gek! Wat een reacties! Dat dit een gaaf uitje is dat blijkt wel. Zoveel reacties dat het onmogelijk is om een lootje uit de bak te grabbelen. Daarom laat ik vanmiddag de winnaar kiezen via een online winnaar picker. De eerlijkste en snelste manier. Vanmiddag post ik de winnaar op Facebook. 

Gisteren heb ik een bezoekje gebracht aan een heel gezellig pannenkoekenhuis, Pannenkoekhoes de Stroper in de Lutte. Toen ik er naar toe reed besefte ik me nog weer eens hoe mooi Twente toch is. Over de weg van Oldenzaal naar de Lutte, die over de Tankenberg glooit, heb je prachtige uitzichten. Het is een gebied van Natuurmonumenten wat er heel netjes bij ligt. Een mooi vries zonnetje maakte het plaatje compleet. Hier gaan wij heel binnenkort een lekker eind wandelen en pannenkoeken eten natuurlijk. Want dat kun je bij de Stroper. Lekkere pannenkoeken eten. Samen met Pannenkoekhoes de Stroper hebben we iets heeeeeel leuks bedacht...waar je vrijdag meer over hoort. Stay tuned! 

En verder ben ik heel druk bezig met de kinderfeestjes special. Wat zijn er onwijs veel leuke feestjes in Twente te vieren. En wat een gevarieerd aanbod. Ik heb de feestjes verdeeld in verschillende hoofdstukken. Creatieve feestjes, Buiten feestje, Indoor speelhallen, Sportieve feestjes,  Hersenkrakers en feestjes in een andere regio. Het wordt een leuke special. Je kunt hem morgen in je mailbox verwachten. 

Wat denken jullie? Gaan we sneeuwballen gooien vanmiddag? Hier is nog geen sneeuwvlokje te zien, maar volgens Buienradar zijn we later op de dag aan de beurt. Ik ben benieuwd. 

Fijne dag!

31-01-2019

Goedemorgen Twente,

Het heeft gesneeuwd! En er ligt nog een heel klein beetje. Gisteren aan het eind van de middag ging het hier dan eindelijk sneeuwen. Eerst een paar voorzichtige vlokjes, daarna volgde er echt goede "sneeuwpoppen sneeuw". Waar de kids normaal om 16:30 uur voor de tv ploffen, sprintte ze nu naar buiten.

Laarzen en handschoenen aan, en sneeuwballen rollen! Wat een lol. Onze hond was ook helemaal dol. De ene sneeuwbal na de andere hapte hij uit de lucht. Hadden de kids net een grote bal gemaakt voor het begin van de sneeuwpop, hapte hij deze weer kapot. Gelukkig konden ze er zelf hard om lachen. Toen ik ze binnen riep voor het eten waren ze nat, koud en super enthousiast. Heerlijk! Zo horen winterse dagen te zijn. De handschoenen, jassen en laarzen voor de kachel en met rode wangen aan tafel. Genieten vind ik dat! Hebben jullie een sneeuwpop (je) kunnen maken? Foto? Plaats hem dan onder dit bericht...leuk!

Gisterenavond is weer een nieuw kinderfeestje van de week online gekomen. De kinderfeestjes van Concordia. Bij Concordia zijn verschillende arrangementen. Creatieve feestjes waar jij je je kleding kan pimpen of als kunstenaar aan het werk kan. Maar bij de huidige expositie: Ik zie, ik zie, wat jij niet hoort is een nieuw feestje bedacht die nog t/m 24 feruari te boeken is. Van klassieke klanken naar nieuwe creaties. Luister je wel eens naar klassieke muziek? Welke herinneringen heb je eraan of welk gevoel roept het bij jou op? Sluit je ogen eens. Wat zie je nu? Tijdens het luisteren ga je proberen je gevoel op papier te schetsen. Het mag een lijnenspel zijn, een jaargetijde, de natuur of wat er anders dat in je opkomt. Daarna bouw je met verschillende gerecyclede materialen een 3-dimensionaal beeld op basis van de schets. Inclusief rondleiding door de expositie, een klein cadeautje voor de jarige, iets lekkers en ranja voor alle kinderen. Bekijk de arrangementen hier. 

En dan is het alweer donderdag. Ben je stiekem alweer plannen aan het maken voor het weekend? Misschien kun je er nog niks bij voorstellen als je nu naar buiten kijkt, maar zondag kun je de 1e lammetjes al bewonderen bij de Schaapskooi in Twilhaar. Deze schaaskooi van Staatsbosbeheer houdt een lammetjesfeest. Iedereen is welkom om te komen kroamschudd'n. 

Bij het creatieve knutselatelier Kijk & Doe in Almelo kun je vrijdag en zaterdag tijdens het peuteratelier borduren. Borduren met een peuter? Hier kan dat! Je gaat in een borduurring  allerlei knopen, kralen en ander materiaal in vastmaken! In het kinderatelier op zaterdag ga je schilderen met acrylverf in een borduurring. Leer abstract te schilderen door naar het werk van Kindah Khalidy te kijken.

Heb je een kind met theaterkriebels in huis, bezoek dan de opendag van Theaterschool Luna. Ze verzorgen leuke optredens, er is een taartenwedstrijd: Heel Luna bakt en er zijn leuke activiteiten en een loterij. De opendag is voor iedereen gratis toegangkelijk!

Hopelijk heb ik jullie alvast een beetje geïnspireerd voor het weekend. En gaan die laatste 2 (werk)dagen vanzelf.

Fijne dag!

01-02-2019

Goedemorgen Twente,

Wij beginnen ons ontbijt zometeen met een feestboterham. We hebben namelijk een jarige een huis. Een feestboterham is een traditie die ik heb meegenomen uit huis. Als er iemand jarig is mag je de boterham in 4 stukken verdelen en op elk stukje mag ander beleg, zelfs dubbel beleg! Echt een feestje dus. Onze kinderen doen dit ook en die vinden het minstens zo leuk als ik dat vroeger vond. Ze verheugden zich er gisteren al op. Toen ze er gisteren over begonnen bedacht ik me dat je als gezin na een paar jaar tradities creeërt, hoe leuk is dat! Mijn moeder zong bijvoorbeeld altijd een liedje voor het slapen gaan, de avond voordat je jarig bent. Jarig Jetje...en je raad het zeker al, ik doe dat ook bij mijn kinderen. Ook schrijf ik een verjaardagsverhaal. Een week voordat je jarig bent, lees ik elke avond een zelf geschreven verhaaltje voor, die gaat over de jarige job. En die jarig job beleefd dan natuurlijk wat. Een andere traditie is dat als we een dagje uit gaan, we altijd een BIFI worstje meenemen en met kerst eten we babymuisjes. 

Maar zo zijn er ook van die woorden die je alleen in je gezin gebruikt. Van die gezinswoorden. Wij noemen een washandjes namelijk een handwasje. Onze dochter is hier mee begonnen, toen ze 2 was, en dit woord krijgen we er niet meer uit. Hebben jullie ook van die gezinstradities en gezinswoorden? Ik ben benieuwd. Ik lees ze graag in een reactie.

1 februari, een nieuwe maand. En we trappen deze maand af met iets nieuws! Horeca van de maand! Elke maand  kiezen we een restaurant, lunchroom of koffieplek waar je met je kinderen welkom bent en waar de kinderen zich kunnen vermaken. Dit kindvriendelijke restaurant wordt dan Horeca van de maand. Tijdens deze maand krijg je in  dit restaurant waar je lekker kunt eten/ drinken met je kinderen het  Go-Kids doe boekje bij een bepaald menu. In dit boekje staan allerlei spelletjes en puzzels en kleurplaten waarmee de kids zich even heerlijk kunnen vermaken. 

Deze maand is Pannenkoekhoes de Stroper Horeca van de maand. Pannenkoekhoes de Stroper is een gezellig pannenkoekenhuis in de Lutte. Ze hebben hier een hele leuke speelhoek voor de kleintjes, een leuke buitenspeeltuin met trampoline en je krijgt hier een leuke kleurplaat met kleurtjes aan tafel. Het restaurant is heel sfeervol ingericht en ze bakken er heerlijke pannenkoeken. Maar ook na een mooie wandeling over de Tankenberg kun je hier voor een warme chocomelk met huisgemaakte appeltaart terecht. 

Het Go-Kids menu bij Pannenkoekhoes de Stroper:

  • glas ranja
  • kinderpannenkoek naturel
  • kinderijsje 

Dit menu kost normaal €9,75 maar deze maand betaal je slechts €7,50. Als je de deal via Go-Kids uitprint of via je telefoon laat weten dat je via Go-Kids komt, ontvang je dit menu in combinatie met het gratis Go-Kids doe boekje. Geldig t/m 28 februari 2019

De deal print jehier.

Fijn weekend!