Goedemorgen Twente

Dat is de titel waar ik elke doordeweekse dag de dag mee begin op Social Media.  Elke ochtend een korte "column", een kort social media bericht, over/ voor die dag. Met onderwerpen die jullie als volgers aanspreken. Zoals uitjes, opvoeding, voorlees verhalen, eten, mama tijd, school, vakantie tips etc. Elke dag op Instagram en facebook.

Na elke week, vezamel ik ze in 1 blog. Jammer om te verwijderen toch?! 

Op zoek naar de column van vandaag? Die lees je via deze link. https://bit.ly/2Tv4Y88

21-01-2019

Goedemorgen Twente,

Het is maandag. En wat voor één?! Het is Blue Monday. En daarmee bedoelen ze ook wel: dat het de meest deprimerende maandag van het jaar is. Nou...lekker dan! Als je met deze gedachte de dag start, dan komt er meteen een deprimerend randje aan. Blue Monday...Opstarten op maandagochtend is sowies niet mijn meest favoriete ochtend. Ik focus mij daarom maar lekker op het heerlijke weekend dat we hebben gehad. Met het prachtge zonnetje, de gezonde vrieskou en de gezeligheid.

Een nieuwe week voor de boeg. Woensdag starten de Nationale voorleesdagen. 1,5 week lang staat Nederland dan in het teken van voorlezen. Om op deze manier het lezen en voorlezen onder kinderen en ouders/ verzorgers te stimulueren. 

Woensdag starten vele scholen met het Nationaal Voorleesontbijt. Gezellig ontbijten op school terwijl er ondertussen voorgelezen wordt door iemand anders dan je leraar. Veel bekende Nederlanders dragen hier een steentje aan bij. Maar ook worden er opa's en oma's ingezet of wisselen meesters en juffen van de klas. Wat doen ze bij jullie op school?

Ter ere van de Nationale voorleesdagen wordt er ook altijd een Prentenboek van het jaar gekozen. Eerst wordt er een Prentenboeken top 10 samengestelt door een jury van jeugdbibliothecarissen. En van hieruit wordt het Prentenboek van het jaar gekozen.  Dit jaar is het prentenboek van het jaar "Een huis voor Harry". 

Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?
Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

Gedurende de Nationale Voorleesdagen worden er ook altijd leuke activiteiten georganiseerd. Elke Bibliotheek besteed hier aandacht aan. Ze hebben vaak een speciale hoek waarin alle boeken uit de Prentenboeken top 10 gepresenteerd staan en er zijn extra voorleesmomenten. Maar ook zijn er leuke voorstellingen gebasseerd op een verhaal uit een prentenboek. Voorstellingen gespeeld door een poppentheater of een jeugdtheater. Ook in Twente zijn er een aantal voorstellingen. Kijk in de agenda op Go-Kids Twente voor voorstellingen bij jou in de buurt.

Verder duimen we deze week natuurlijk voor een dikke laag ijs! Is bij jullie thuis de IJs Koorts al begonnen? Wij verheugen ons er enorm op. De schaatsen liggen al klaar!

Fijne dag vandaag! Een vrolijke en stralende Blue Monday gewenst! 

22-01-2019

Goedemorgen Twente,

Goedemorgen dinsdag, Goodbye Blue Monday.Wat een berichten, aanbiedingen en meldingen kwamen er gisteren voorbij met als thema Blue Monday. En dat terwijl het zo'n prachtige maandag was. Wat een fantastisch weer gisteren.Zelfs de 1e Marathon van Nederland is geschaatst en dat in Twente. Ik heb begrepen dat als er vandaag niet teveel sneeuw valt, er vandaag of morgen geschaatst kan worden.

Vorig jaar heb ik een Facebook bericht gemaakt waaronder iedereen kon reageren welke ijsbanen er in Twente geopend zijn. Het lijkt me een goed plan om dit weer te gaan doen. De IJsbanen in Twente die ik in het vizier heb zijn: IJsbaan Zenderen, IJsbaan Delden, IJsbaan Bornerbroek, IJsbaan Enter, IJsbaan Wierden (deze opende gisterenavond voor het eerst haar deuren), de combi baan in Hengelo, IJsbaan Haaksbergen en de IJsbaan in Almelo. Maar er zijn in Twente tal van andere mooie plekken om te schaatsen. Zo maakten wij vorig jaar een tocht op het Almelo Nordhorn Kanaal en schaatsten we op een prachtig afgelegen ven in Buurse.Welke plekken horen nog in dit rijtje thuis?

Laten we elkaar op de hoogte houden! Reageer onder dt bericht waar er in Twente al geschaatst kan worden. Zo krijgen we een overzicht waar je kan schaatsen in Twente.

Wat staat er vandaag verder op het programma? Best veel leuke dingen! Er komt een leuke win actie in het kader van het Nationaal Theaterweekend. Dit is aankomend weekend. Een weekend waarbij er in vele theaters extra activiteiten en voorstellingen zijn. De toegangsprijs hierbij is maximaal €10.00 p.p. De slogan van het Nationale Theaterweekend is: theater is dichterbij dan je denkt! En je hebt geluk...want ook in Twente doen er theaters mee! Afgelopen zondag postte ik een Blog met alle jeugdvoorstellingen in Twente tijdens het Nationaal Theaterweekend. Houd Facebook goed in de gaten vandaag, want er is een leuke prijs te winnen!

Vanmiddag reis ik af naar Zwolle. We hebben namelijk een soort van Nieuwjaarsbijeenkomst met alle Go-Kids collega's. De Kick Off 2019. En die Go-Kids collega's, dat zijn er inmiddels heel veel. Toen ik begon met Go-Kids Twente, was ik regio nummer 4. Inmiddels telt Go-Kids 23 regio's! En daardoor heb ik ook een heleboel collega's meer. Een aantal zijn in het het laatste kwartaal van 2018 gestart en die heb ik nog nooit Live ontmoet. Wel gesproken/ gezien via de diverse technieken die er tegenwoordig zijn. Maar ik verheug me er dus op om iedereen te ontmoeten, weer te zien en te spreken.

Natuurlijk is het niet alleen kletsen, borrelen en eten,  we gaan ook nog serieuze dingen doen. Plannen voor 2019, nieuwe ontwikkelingen, terugblik op 2018 etc. Via Instagram kun je deze dag een beetje mee beleven!

Genoeg op de planning dus vandaag! Gauw aan het werk.

Fijne dag vandaag!

23-01-2019

Goedemorgen Twente,Een inspirerende Kick Off 2019, een trage terug reis door de sneeuw, schaatsbanen open en het Kinderfeestje van de week, dat is waar deze Goedemorgen Twente over gaat.
Gisteren was ik bij de Kick Off 2019 bijeenkomst van Go-Kids. Super gezellig om alle collega's even weer te zien en te spreken en de nieuwe colega's te leren kennen. We hebben terug gekeken op 2018 en de plannen voor 2019 besproken. Er staan een aantal hele leuke items op de agenda, waar jullie later dit jaar zeker meer over gaan horen, en ook blij van gaan worden! Natuurlijk hebben we ook gezellig geborreld en gegeten, gespart met elkaar en ideeën gedeeld. Heel fijn! We zaten in een vergaderruimte zonder ramen en hadden daarom geen idee hoe het er buiten uitzag. De ene collega kreeg een foto van een grote sneeuwpop die ze thuis gemaakt hadden, een ander over de slee en weer een ander kreeg, rij voorzichtig, kijk goed uit. We hadden hierdoor al het idee dat het behoorlijk wit moest zijn. Even de file informatie checken tijdens het eten en dan zie je gewoon dat er bijna 2000 km door het hele land staat! Als je op de regio pagina van Go-Kids kijkt, dan zie je dat iedereen een andere kant op moet. De 1 nog verder dan de ander. Dit zou dus een latertje worden. Gelukkig waren er collega's die goed zijn voorbereid en zelfs een toilettasje en schoon ondergoed bij zich hadden of snowboots en een overlevingspakket aan eten. Geweldig! Sneeuw doet toch altijd wat met de mensen in Nederland.
Ik hoefde gelukkig niet zo ver te rijden. 59 km. Toch was het een vreselijke rit. Stapvoets, het was glad, het sneeuwde, donkere wegen en veel sirenes onderweg. bah. Na 1,5 uur was ik gelukkig veilig thuis!

Via Facebook werd gisteren leuk gereageerd op het IJsbanen bericht. Ik kreeg meldingen door van mensen die konden vertellen welke ijsbaan open ging en hoe laat. Super! Op deze manier kunnen we een actueel overzicht geven van de ijsbanen in Twente. Ga hier vooral mee door! Wij verheugen ons er enorm op om deze woensdag middag te gaan schaatsen, ik heb dat ook al min of meer beloofd aan de kinderen, maar als ik nu naar buiten kijk, hoe wit het nog is...dan vrees ik dat het een sneeuwballen gevecht wordt vanmiddag.Vanavond maken we weer een nieuw Kinderfeestje van de week bekent. En daar zit een hele gave win actie bij. Houdt Facebook daarom weer goed in de gaten vandaag.

Het Kinderfeestje van afgelopen week waren de feestjes van Zero55. Ben je al eens in dit gave Activity Center geweest? Karten, Escapen en Lasertag. En alles in een super gaaf futuristisch decor. Je waant je in een soort van Game wereld. Ook voor een leuke zondagmiddag ben je hier goed!

Fijne dag vandaag!  

24-01-2019

Goedemorgen Twente,

Wat hebben we weer een leuk kinderfeestje van de week! En wat een leuke reacties krijgen we erop. Mocht je het bericht gisteren gemist hebben, het kinderfeestje van de week, zijn de kinderfeestjes bij Speeltuin Morskieft. Welke Twentenaar kent deze speeltuin nou niet?

Speeltuin Morskieft in Reutum is een ideaal uitje met kinderen. Omdat het aanbod zowel binnen als buiten is, en ook op beide plekken super leuk is. De buitenspeeltuin is groot met heel veel leuke speeltoestellen. Een grote glijbaan, schommels, een gave kabelbaan en verschillende klim en klauter toestellen. Echt een grote speeltuin waar je kids zich uren kunnen vermaken. 

De binnenspeeltuin geeft eigenlijk de indruk van een buitenspeeltuin. Er ligt namelijk een heleboel zand waarin allerlei speeltoestellen staan. Maar er is ook een gedeeltje zonder zand. Met Trampolines, een spookhuis, bouwblokken en een draaimolen.   

De Morskieft laat zien dat een uitje met kinderen niet duur hoeft te zijn. Ouders zijn gratis en voor kinderen is de entree voor zowel de binnen en buiten speeltuin slechts €3,50. Ook de kinderfeestjes zijn niet duur. Er zijn 3 arrangementen voor kinderen t/m 12 jaar. 

1: entree, beker ranja, tosti ham/kaas, zakje chips of zakje snoep of een ijsje €7,50 p.p.

2: entree, beker ranja, patat met mini snacks , zakje chips of zakje snoep of een ijsje, verrassing bij de uitgang €8,50 p.p.

3: entree, 2 bekers ranja, cakeje versieren, poffertjes met poedersuiker, zakje chips of zakje snoep of een ijsje en een verrassing bij de uitgang €9,50 

Via Facebook geven we een kinderfeestjesarrangement 2 weg voor 5 personen. Wil je die winnen? Doe dan gezellig mee!

En dan is het vandaag alweer donderdag. De dag dat er alweer langzaam plannen worden gemaakt voor het weekend. Wie moet er voetballen, volleyballen, hockeyen, turnen? Wanneer doe ik de boodschappen? Brengen we een bezoekje aan opa/ oma? Hebben we een verjaardag? Hoe gaan we het allemaal managen en vooral de vraag: Hebben dan ook nog tijd om wat leuks te doen? Is je antwoord ja? Dan hierbij wat leuke weekendtips!

  • Bij Kijk & doein Almelo kun je tijdens het Peuter/ kleuter atelier aan de slag met winterse texturen. Welke materialen kun je gebruiken om de  winter uit te beelden? In het kinderatelier van Kijk & Doe maak je een schaatsbaan met een schaatser die door middel van een magneet echt kan schaatsen
  • Het is het Nationaal Theaterweekend en daardoor zijn er diverse leuke jeugdvoorstellingen in het Theater voor een leuke prijs!
    • De peutervoorstelling Tik Tak Slaap 2+ speelt op 27 januari in Concordia Enschede om 11:00 uur en om 14:30 uur. Kaarten kosten slechts €5,00. Je bestelt ze via deze link

      In Tik Tak Slaap toveren een actrice en een componiste een ladenkast om tot een huis vol verrassende kamers en verdiepingen. Met een kleine pop, mooie beelden en grappige geluiden vertellen zij het verhaal van Pop die bang is in het donker en Moeder die maar niet aan zichzelf toekomt. Een lieve, grappige en vaak herkenbare voorstelling voor piepjong en poepie oud.

    • Meneer Monster speelt op 27 januari de voorstelling De Gruffalo in Theater Hof 88 in Almelo om 13:00 uur en om 15:00 uur. Kaarten kosten €10,00 en bestel je via deze link. 

      NAAR HET BEKENDE BOEK VAN JULIA DONALDSON & AXEL SCHEFFLER. Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo!
      Een kleine muis loopt door het diepe donkere bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels?
      Overwint de kleine muis zijn angsten voor die grote griezel? 

    • De muzikale voorstelling Benjamin Beer met tekst en muziek van Herman van Veen speelt op 27 januari om 14:30 uur in Stadstheater de Bond in Oldenzaal. Kaarten kosten slechts €7,50 en bestel je via deze link.

      Een muzikale familievoorstelling met tekst en muziek van Herman van Veen! Benjamin de Beer is het verhaal van Benjamin IJsbrand Beer die met zijn vader en moeder moet vluchten voor het smeltende ijs. IJs dat in het poolwater net zo snel oplost als een suikerklontje in de thee. 

      Papa, mama en Benjamin komen na een avontuurlijke reis terecht in een groene wereld waar ze niet welkom zijn. Daar waar beren wonen die bruin zijn en mensen leven die van hun vachten bontjassen maken willen. (Voor deze voorstellingen kun je vandaag nog kaarten winnen! Zie ons Facebook bericht van afgelopen dinsdag) 

  • De gratis Kinderexpositie bij Concordia. Ik zie, ik zie wat jij niet hoort. Dit jaar gaat de kinderexpositie over geluid! Geluid en beeld zijn twee heel verschillende dingen, maar toch zijn er kunstenaars die ze allebei gebruiken. Ze maken geluidskunst, geluidsvoorwerpen, kunst om geluid mee te maken, geluid dat hoort bij een beeld en andersom.

    In de expositie is werk te zien van kunstenaars die het niet zo nauw nemen met één bepaalde manier van werken, of met wat ‘moet’ en wat ‘hoort’.  Ze doen gewoon wat ze zelf leuk vinden en gebruiken beeld en geluid tegelijk. Zo maakt Ole bijvoorbeeld installaties van hout, maar maakt hij ook muziekinstrumenten. En Julian maakt video’s, maar hij werkt ook als VJ.

    De expositie ‘Ik zie ik zie wat jij niet hoort’ is een grote mix van materialen, uitingsvormen en manieren van kunst maken. Wat is jouw favoriete manier? Kom langs en bekijk het lekker zelf .

  • De zondagbrunch bij Familierestaurant de Troubadour. Iedere zondag wordt er van 10.30 - 13.30 uur een uitgebreid brunchbuffet geserveerd.
    Om te beginnen wordt er bij binnenkomst een proeverij van heerlijke kleine voorgerechtjes aan tafel geserveerd.  Daarna volgt er  een heerlijke huisgemaakte soep, passend bij het seizoen.
    Vervolgens kun je van het uitgebreide buffet zelf je menu samenstellen. Hierbij heb je ruime keuze uit verse broodjes, wit en bruin brood, diverse soorten vleeswaren, salade, kaas en zoet beleg.  

    Reserveren gewenst. https://restauranttroubadour.nl/reserveren-brunch Hopelijk komen jullie al een beetje in de weekend stemming! Fijne dag vandaag!

25-0-2019

Goedemorgen Twente,

Gaap, ik wrijf nog even door mijn ogen, m'n 1e kop koffie is al een feit...maar wakker ben ik nog totaal niet. Wat een rot nacht. Ik had mijn dochters beloofd dat ze allebei een nacht bij mij in bed mochten slapen. Manlief is een paar dagen op wintersport met de vrienden, dus we hebben een meidenweek hier thuis. En dan vind ik dat alles wel net iets relaxter mag dan normaal. Want dat is voor mama ook wel lekker. Dus we hebben al een keer pizza voor de tv gegeten, we hebben een filmmiddag gehad met een paar vriendinnetjes, gegeten bij opa en oma,  en zo mochten ze dus ook een nachtje bij mij in bed slapen. Een belofte waar ik eigenlijk meteen al spijt van had toen ik het had gezegd.Maar goed, beloofd is beloofd, dus woensdag was de 1 aan de beurt en afgelopen nacht de ander. 

Het begint dan al met een paar keer naar beneden komen, wanneer ik nou eindelijk ook eens naar bed ga. Ik snap ook wel dat het eigenlijk niks aan is, als je alleen in een groot bed ligt, maar goed...deze mama zit graag even op de bank 's avonds, wijntje drinken en even in de relax stand. Anders ga ik met duizenden dingen in mijn hoofd naar bed en dan lig ik uren naar het plafond te kijken. Uiteindelijk ben ik er later op de avond lekker naast gekropen, en dan zie je van die schattige, heerlijke warme, onschuldige kinderen, daar smelt elk moeder hart van. Zo zacht mogelijk probeer je er dan naast te kruipen, ze een kus te geven en gauw te gaan slapen, voordat ze wakker worden.

De 1e avond is dit prima gelukt. M'n dochter sliep heerlijk verder, slaapt ook lekker rustig op 1 plek, en die keek me de volgende ochtend pas weer roessig aan. Prima! Afgelopen nacht was dat wat anders. Ondanks mijn pogingen om zachtjes mijn bed in te stappen, werd deze dame wel wakker. Waarna er vervolgens een heel gesprek op gang komt. Oke...en nu weer lekker verder gaan slapen. Lekker dicht tegen mama aan en gaan slapen. Gelukkig viel ze weer snel in slaap, maar deze dochter die slaapt nogal onrustig. Zo kreeg ik regelmatig een knuffel in mijn gezicht, of een elleboog in mijn buik. En lag ze het ene moment lekker warm tegen me aan, het andere moment voelde ik een koude stroom doordat ze ineens ergens anders lag. Op de momenten dat ik wel lekker lag te slapen, werd ik wakker getikt want "ik ben mijn knuffel kwijt" of "ik ga even plassen" (alsof ze me dit ook komt melden als ze op haar eigen kamer ligt..?!!) en zo werd ik dus regelmatig uit mijn slaap gehaald. Gaaaappp. 

Ach...en aan de andere kant...kijk je nog eens als ze naast je liggen, hoe heerlijk ze slapen, hoe ze dromen, hoe schattig ze eruit zien, en hoe lekker warm ze zijn. Dan vergeet je toch al gauw weer dat het samen slapen iets minder romantisch is, als dat het klinkt. We nemen gewoon nog een kop koffie!

Fijne dag en vooral een heel fijn weekend!

Tot maandag. 

Ben je op zoek naar een oude column? Die hebben we verzamelt in een blog. 

https://go-kids.nl/twente/blog