Zomaar huilen om ‘niets’. Op school het makkelijkste kind waar de leerkracht er wel twintig van in de klas wil hebben. Maar eenmaal thuis, is er geen land meer met je kind te bezeilen. Je hebt al van alles geprobeerd: sussen, zelf boos worden, hem (of haar) naar zijn kamer sturen, troosten, uitleggen dat de dingen die hij wil nu echt niet kunnen…. En nu weet je het even niet meer.

Is jouw kind hooggevoelig?

Als je dit herkent, heeft je kind waarschijnlijk last van teveel prikkels en misschien is hij zelfs wel hooggevoelig. Wil je weten of je kind hooggevoelig is? Download dan de gratis test op mijn website

Wist je dat één op de vijf mensen hooggevoelig is?

Gelukkig wordt er steeds meer over bekend en gesproken. Maar voor veel mensen is het nog onbekend. Hoe eerder je weet dat je kind hooggevoelig is, hoe eerder jij hem kunt helpen om de fijne kanten ervan te leren kennen. En hem kunt leren omgaan met de uitdagingen die erbij horen. Bijvoorbeeld: snel overprikkeld raken en daardoor heel boos of verdrietig worden. Of jezelf erg aanpassen aan anderen en daardoor niet goed voor jezelf opkomen.

Cursus voor ouders en opvoeders

Omdat ik veel struggles zie en hoor bij ouders en opvoeders als het gaat om het omgaan met een hooggevoelig kind, heb ik de cursus Eerste Hulp Bij Hooggevoeligheid ontwikkeld. Jij bent namelijk degene die eerst meer moet weten over hooggevoeligheid, wil je je kind daarin kunnen begeleiden.

Hoe fijn is het dat jij door deze interactieve online cursus straks weet:

  • wat hooggevoeligheid is
  • wat prikkelverwerking is
  • waardoor overprikkeling kan ontstaan
  • hoe je overprikkeling kunt herkennen
  • hoe je overprikkeling kunt voorkomen
  • welke verschillende hooggevoelige kinderen er zijn
  • hoe je deze kinderen kunt helpen
  • wat de vier basisemoties zijn en hun functie
  • hoe je kinderen kunt helpen om met hun emoties om te gaan
  • over helpende gedachten en positief denken

Je krijgt inzicht in wat hooggevoeligheid voor jou en je kind betekent. Daardoor leer je je kind veel beter begrijpen en kun je jezelf en hem helpen om met zijn hooggevoeligheid om te gaan. Dat geeft jou en je kind veel meer rust en (zelf)vertrouwen.

Een voorproefje

Veel hooggevoelige kinderen hebben last van een vol hoofd. Hoe vervelend is dat? Dat je hoofd vol zit met prikkels en gedachten. En dat je daardoor niet meer op kunt letten of heel snel boos wordt.

Fijn dus om meer inzicht te krijgen in hoe dat nou eigenlijk komt en wat je eraan kunt doen.

Daar kan de vollehoofdenchecklijst van Linde Kraijenhoff heel goed bij helpen. Op die lijst staan allemaal signalen van overprikkeling. Deze lijst laat ik zien tijdens de cursus en als je de signalen leert kennen, kun je een ‘gebruiksaanwijzing’ maken samen met je kind.

Die gebruiksaanwijzing heeft drie onderwerpen:

  1. Mijn hoofd raakt vol door ….
  2. Dat kun je merken aan ….
  3. Je kunt me helpen door ….

Als je deze gebruiksaanwijzing hebt, is het veel makkelijker om je kind te helpen en rekening met hem te houden.

Reacties van ouders

“Een erg interessante cursus! Flink aantal ‘aha’ momentjes en nieuwe inzichten gekregen. Er is alle ruimte voor vragen en om je eigen ervaring te delen. Online was echt een uitkomst in deze tijd”

“Het was heel prettig om online te doen, omdat ik het lekker vanuit huis kon doen en we toch wel goed onderling contact hadden.”

“Superleuk vond ik het. De test of je zelf hooggevoelig bent, is heel verhelderend. De handvatten die we kregen, hebben me nieuwe inzichten gegeven om hier positief mee verder te kunnen. En om kinderen beter te begrijpen.”

Wil jij meer weten over hooggevoeligheid?

Op 15 september en 29 oktober start er weer een nieuwe cursus, die bestaat uit drie online bijeenkomsten.

Wil jij het graag makkelijker maken voor jezelf en je kind? Meld je dan aan voor de cursus.  Ik weet zeker dat het jou en je kind veel zal brengen.

Hartelijke groet,

Judith