Funzone Enschede

Na ruim 2 weken quarantaine mochten wij er eindelijk als gezin weer op uit. Dat moest natuurlijk goed gevierd worden. Alleen was het niet echt lekker weer er buiten op uit te gaan. Grijze luchten en heel veel regen. Oftewel, het moest een binnen speeltuin worden. Nou zijn er in Twente best veel mooie binnenspeeltuinen en indoor activiteiten. Maar wat als de ene zoon trampolinepark roept en de andere speeltuin? Dan kom je uit bij Funzone Enschede! Bij veel mensen is deze locatie nog bekend als zijnde de Twentehallen. Hier in Enschede vind je Avontura Speelhallen en Krazy Kangaroo onder 1 dak. Dat is uniek in Twente en zagen onze drie zonen van 3,6 en 8 ook wel zitten. Dus op naar Enschede! 

Ontvangst 

Na binnenkomst kregen we een vriendelijk ontvangst bij de centrale receptie. Hier werden ons de mogelijkheden netjes uitgelegd. We hadden een combiticket gekocht á € 16,- per stuk. Dan kun je onbeperkt spelen in Avontura en selecteer je een uur om te springen in het trampolinepark van Krazy Kangaroo. We kregen hier direct onze polsbandjes en sokken mee, zodat we ons op het genoemde tijdstip bij de instructeur konden melden en tussentijds niet weer naar de receptie terug hoefden. 

Avontura

De speelhal van Avontura is echt ruim opgezet. Maar ondanks dat zeker niet ongezellig. In het midden, centraal in de hal, is het sfeervolle zit gedeelte gecreëerd. Dit is ingericht met mooi meubilair. Door af te wisselen met hoge en lage zitjes en afgebakend met plantenbakken, heb je helemaal niet door dat het zo groot is. Bovendien doet het meubilair ook erg mooi aan. Er staan luxe stoelen, bankjes en leuke bartafels met hoge krukken in deze ruimte. 

Je kunt zelf kiezen bij welk klimdeel je in de buurt wenst te zitten.

We zochten een leuke plek bij het hoge klimdeel en de tubing en daarna zagen we onze kinderen eigenlijk niet terug.

Avontura Enschede hoog

Ook de fietsjes waren erg populair!

Er is ontzettend veel te beleven in deze hal voor de allerkleinste kinderen, maar zeker ook voldoende uitdaging voor de iets oudere kids. Zo is er een klimvulkaan, een hoog klimdeel met glijbanen en een spinnenweb waar je in een toren omhoog kunt klimmen.

Aan de andere kant van de hal vind je nog een complete hoek met shooters, ballenbak en glijbaantjes ingericht.

Hiernaast bevindt zich ook het lage deel voor de kleinste kinderen. Het geluid in deze hal valt overigens ook erg mee. Middels gordijnen en isolatie is ervoor gezorgd dat het niet zo hol klinkt. Dat is echt wel een voordeel in een speelhal waar zoveel enthousiaste kinderen rond rennen. Wij hadden na een uur spelen ons uurtje springen in Krazy Kangaroo gereserveerd. Ieder uur heeft een eigen polsbandje zodat dit goed georganiseerd is.

Maar eerst even als Mascotte Okke op de foto.

entree avontura

Krazy Kangaroo

Vanuit de horeca loop je middels een korte gang naar Krazy Kangaroo. Bij Krazy Kangaroo werden we door de instructeur ontvangen. Hier kregen we uitleg met betrekking tot het veilig gebruiken van het trampolinepark. Zeker niet onbelangrijk! Wij hadden voor onszelf als volwassenen ook een uurtje springen gereserveerd, maar als er kinderen onder de 8 jaar zijn mag je als begeleider mee naar binnen. Ook onze kleinste van 3 jaar kon dus gewoon mee tijdens ditzelfde uur. Dat maakt de combinatie wel helemaal ideaal, want als je dan als ouder alleen bent met je kinderen, kun je gewoon samen blijven.

Het trampolinepark vonden we heel veelzijdig. Er is een grote bak met schuimblokken waar je je tricks veilig kunt oefenen. En ook trampolines en springblokken met een groot kussen.

En er zijn ruim voldoende trampolines aanwezig.

Daarnaast is er een heel leuk interactief scherm waar je een spel op kunt spelen én zijn er diverse balspellen geïntegreerd in het park.

Wat ik persoonlijk leuk vond is dat de instructeurs zich actief tussen de gasten begeven en de kinderen ook daadwerkelijk tips geven en helpen om een bepaalde sprong te proberen. Er is voor extra uitdaging een heel klimparcours aanwezig.

Michel en ik hebben een poging gedaan en dit met een paar dagen spierpijn moeten bekopen :) Je wordt er hoe dan ook weer helemaal kind ;)

Horeca

Het horeca gedeelte vind je centraal in het pand. Je kunt er ook voor kiezen hier rondom een plek te kiezen. Dan zit je dus buiten de speelhal. Wij haalden hier onze consumpties af om ze mee te nemen naar onze plek in Avontura. Daarnaast zit er ook bij Krazy Kangaroo een ruim en modern ingericht horeca gedeelte. Je kunt bijvoorbeeld ook een kinderfeestje reserveren bij Krazy Kangaroo, dan worden er hier plekken gereserveerd. Wij gingen na het trampolinespringen weer terug naar Avontura. Daar genoten we van een heerlijke lunch. Er is een uitgebreide kaart met diverse koude en warme gerechten zoals tosti's, friet en snacks maar ook belegde broodjes en salades. 

Conclusie

Deze locatie mag zich met recht een Funzone noemen. Wij hebben ons hier bijna 4 uur lang vermaakt! Als het aan onze zonen gelegen had, waren we nog steeds niet naar huis gegaan. Wij hebben de combinatie als ideaal ervaren maar ook losstaand zijn beide locaties hartstikke leuk om te bezoeken!

Bonustip: Je viert hier ook je leukste kinderfeestje, bij zowel Avontura als Krazy Kangaroo

Bonustip: Bij Krazy Kangaroo is ook een club Krazy Tricks waar je onder begeleiding diverse sprongen en salto's leert

Meer Funzone