De Expeditie Polaroid van Actief Twente

Wat hadden we weer een geluk. Ik mocht met mijn mannen de Polaroid Expeditie van Actief Twente testen. Een nieuw arrangement waarbij je per e-chopper door het mooie Twente toert.

Hoe het in zijn werk gaat

Je kunt deze route online reserveren. Daarna krijg je een bevestiging met uitleg in je mailbox. Aangekomen bij de balie van Actief Twente in Beuningen kreeg ik een warm welkom. Ik mocht voor iedereen een rugtasje vullen. Dat voelde echt als een feestje. Kiezen uit een vitrine vol gekoelde drankjes, een grote bak vol repen en m&m’s én een wand vol met zakjes chips. Ik voelde me net een klein kind in een snoepwinkel! (en de kleine kinderen waren er ook nog eens heel gelukkig mee 😉) Je hoeft dus niet bang te zijn dat je honger krijgt onderweg. (en mocht dat wel zo zijn; je passeert diverse to go’s) Nadat ik die buit binnen had mochten we ons naar de loods begeven waar we opgewacht werden door een andere medewerker. Hier kregen we een korte uitleg over het voertuig en wat do’s en dont’s. Onze jongens van 3,6 en 7 keken zich ondertussen de ogen uit. “Wow wat veel brommers!” Nu hoor ik je denken “een kind van 3 mee op de brommer?”. Ja! Er werd een kinderstoeltje achterop gemonteerd waardoor Sten heel veilig mee kon rijden. Dat is toch gaaf! “Broem Broem! Mama gas!” Dat broem broem viel overigens wel tegen, want het voertuig is een bijna geruisloze e-chopper. Een brommer 2.0 laat maar zeggen, en dan met de uitstraling van een motor; geweldig ding! Opa ging mee als derde chauffeur zodat we met z’n 6-en op pad konden. De e-choppers halen een snelheid van tussen de 25 en 30 kilometer per uur, waardoor je ook nog al tuffend met elkaar kunt bijpraten en oog kunt hebben voor de omgeving.

Wat houdt het programma in?

Het houdt in dat je een speurtocht gaat doen met een aantal polaroid afbeeldingen met daarbij behorende vragen. Deze krijg je op volgorde aan een grote ring mee. Je krijgt ook een routebeschrijving mee. De objecten op de afbeeldingen moet je dan onderweg opzoeken. En op die locatie vind je dan het antwoord. Een goede reden om je ogen goed open te houden onderweg. Dat is overigens ook zonder dat je naar de afgebeelde objecten op zoekt gaat aan te raden. Wát een geweldige route door het Twentse landschap.

De route

Ook als je je hele leven al in Twente woont (zoals ik) weet ik zéker dat je op plekken komt waar je nog nooit geweest bent! Schitterend! Je rijdt langs diverse hotspots die Twente rijk is. Denk aan het Singraven, Havezathe het Everloo en het Lutterzand. Hier kun je heel goed even een pauze houden. Maar je rijdt ook echt langs de meest idyllische plekjes en door hele unieke en ongerepte stukjes natuur. Over grindpaden, langs beken, over slingerweggetjes. We passeerden maar weinig wegen waar veel auto’s reden. Dat vonden we prettig. Wij stopten op diverse plekken even, uiteraard als we een object van de afbeelding dachten te zien, maar ook de route even te bekijken of gewoon te genieten van de omgeving. We waren om 3 uur vertrokken en waren uiteindelijk iets voor 6 uur terug. Oftewel; dit is echt wel een ochtend of middagje genieten! Het verveelt echt geen moment.

Mijn advies is wel om, ook als je denkt dat het wel aangenaam is, een laagje extra aan te trekken. Doordat je wat langer stilzit krijg je het toch sneller koud was onze ervaring. Ook handschoenen zijn geen overbodige luxe!

Na terugkomst wordt er bij het afgeven van de route en de ring met de foto's, nog een echte polaroid van je groepje geschoten. Een mooi aandenken aan een geweldige dag!

Conclusie

Wij vonden het een heerlijk ontspannen programma en onze kinderen waren het daar helemaal mee eens. Helemaal nu zo in die Corona tijd, is het geweldig om er echt even op uit te zijn samen. Het programma wordt standaard aangeboden met de e-chopper, maar als je voorkeur uitgaat naar een van de andere voertuigen van Actief Twente (en dat zijn er héél veel), dan kan dat ook! 

We hebben overigens 1 antwoord op een polaroid afbeelding niet kunnen vinden….doen jullie het beter? Actief Twente gaat prijzen verloten onder de groepjes die het er het beste afgebracht hebben. Heel veel succes en bovenal plezier!

Owja, onze kinderen hebben we achter gelaten in 't Klöpkeshoes......wie weet kom je ze nog tegen ;)

Klik hier voor meer informatie en om te reserveren