Wij brachten onlangs een bezoek aan Hof van Eckberge in Eibergen. Kyan, Lyem en Sten waren er al eens geweest. Onder andere met een schoolreisje en kinderfeestje. Ik zelf nog niet! Ze waren er altijd erg enthousiast over. "Dat is daar bij die steile glijbaan!" Maar een écht goed beeld had ik er zelf nog niet van. Dus het was de hoogste tijd om er nu eens als gezin op bezoek te gaan.

Hof van Eckberge

De Achterhoek, Eibergen

Je rijdt vanuit 'centraal Twente' in ongeveer 35 minuten naar Hof van Eckberge. Vanuit bijvoorbeeld Enschede is dat nog een stukje korter. Woon jij in de Achterhoek? Vanuit Winterswijk ben je al in 20 minuten in Eibergen. Vanuit beide regio's prima te doen dus. Het belevingspark ligt aan de rand van Eibergen. Naast het Optisport zwembad. Er is een grote parkeerplaats direct bij de entree van het park.

Toen ik op de parkeerplaats stond kon ik me eerlijk gezegd nog niet voorstellen wat er zich achter de deuren afspeelde. Je staat na binnenkomst direct in een hele andere entourage en we werden vriendelijk ontvangen bij de receptie. Hier betaal je de entree en kun je er eventueel ook voor kiezen om te reserveren voor het bowlen, lasergamen of de adventure golf buiten. Je kunt ook ter plekke nog beslissen of je het all-in buffet wilt reserveren. 

Het lasergamen is onlangs vernieuwd, dus dat wilden we sowieso gaan proberen. De adventure golf lijkt ons ook leuk, maar daar komen we een keer voor terug als het lekker zonnig en droog weer is. Hof van Eckberge kent geen winter- en zomerseizoen en is het hele jaar door geopend.

Een ding is zeker: één keer binnen hoeft niemand zich hier te vervelen!

>> Naar Hof van Eckberge

Hof van Eckberge

Dierentuin

Omdat het wél droog was toen we aankwamen, besloten we in de dierentuin te beginnen. Je loopt dan via een goot fraai aangelegd terras het park op. Hier dichtbij het terras vind je ook de buitenspeeltuinen en waterspeeltuin. 

Hof van Eckberge

Ideaal voor een zonnige lente- of zomerdag. Omdat nu alles buiten nat was hebben wij ons beperkt tot een ronde door het park langs alle dieren. Je ontdekt dieren uit Noord- en Zuid Amerika en Australië in de mini zoo. Het park is ruim opgezet. En alle paden zijn goed begaanbaar met een kinderwagen. 

Hof van Eckberge

Er is een kinderboerderij waar je bij de bokjes kunt kijken, maar je vindt er ook kangoeroes, alpaca's, schildpadden, stekelvarkens, bijzondere vogels en prairiehonden. Bij de dieren staan mooie borden met veel informatie over de verschillende dieren. 

Hof van Eckberge

Buitenspeeltuin

Buiten is een speciale peuterzone. Direct naast het buitenterras, volledig in het zicht en omheind. Hier vind je speeltoestellen die geschikt zijn voor de allerkleinsten tot 4 jaar. Voor de oudere kinderen is er van alles te vinden in de buitenspeeltuin. Er is vooral veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en steen.

Hof van Eckberge

Er is veel uitdagend klimplezier. Het waterpark lijkt me geweldig op een warme dag. Met de waterpomp kunnen kinderen zelf water pompen, en dan in combinatie met de enorme zandbak eromheen! Daarnaast is er een grote airtrampoline en een kabelbaan. 

Binnenspeeltuin

Nadat we een frisse neus gehaald hadden, vonden de jongens het wel tijd om de binnenspeeltuin onveilig te maken. Het restaurant grenst aan de speeltuin dus wij zochten een mooi plekje om iets te drinken.

Hof van Eckberge

In de 7 meter hoge binnenspeeltuin in junglestijl kun je klimmen, klauteren en glijden. In de binnenspeeltuin vind je, in dezelfde junglestijl, twee trampolines, een freefall glijbaan (echt een hele steile), kabelbaan, klimtoren, familieglijbaan en grote legoblokken.

Hof van Eckberge

De klimtoren en speeltuin zijn geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Zowel Sten van bijna 5 als Lyem van 8 en Kyan van bijna 10 kwamen na een half uur enthousiast en met een rode boei uit de speeltuin gerend. 

Peuterzone

Heb je kleinere kinderen mee? Aan de andere kant van het restaurant is een kleine en rustige peuterzone. Daar vind je ook de snoezelruimte waar kinderen even op zachte kussens kunnen gaan liggen en lekker even tot rust kunnen komen. 

Hof van Eckberge

Lasergamen

Maar tot rust komen zat er voor ons niet in. Op naar de lasergame. Je krijgt bij de receptie tegen bijbetaling een extra kaartje voor het lasergamen. Helemaal in stijl en thema. Hiermee kun je zelf beslissen op welk tijdstip je gaat lasergamen. In ons geval 1 keer per uur, maar op sommige dagen wordt het spel vaker aangeboden. Ook hier komt het oog voor detail weer terug. Je ziet dit eigenlijk overal; veel oog voor detail waarmee er volop ingezet wordt op een uniek beleving. In dit geval draagt de introductie van het spel ook écht bij aan de beleving. Je waant je in een echt vliegtuig....

Hof van Eckberge

Wat uniek is bij de lasergame van Hof van Eckberge is dat je kunt klimmen in de area. Het spel vindt in een speeljungle plaats. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Hof van Eckberge

Ik bleef daarom bij Sten, maar we mochten wel even binnen gluren om een goede indruk te krijgen. Erg mooi gedaan!

Bowlingbanen

De bowlingbanen waren in verband met veel groepsreserveringen allemaal bezet toen wij er waren. Maar dit is natuurlijk een superleuke toevoeging aan je dagje uit! De bowlingbaan bij Hof van Eckberge bevindt zich in het speelgedeelte en naast het restaurant, dus als een van de kinderen even wat anders wil doen zijn ze niet meteen uit het zicht verdwenen. Dat is eigenlijk wel een groot voordeel van deze locatie: alles bevindt dit zich onder hetzelfde dak. De bowlingbanen zijn geschikt voor alle leeftijden. Leuke toevoeging: Je kunt ervoor kiezen de bumpers aan te zetten zodat de bal niet continu in de goot raakt. 

Hof van Eckberge

Reptielen

Binnen naast de peuterzone is er nu ook een reptielenhuis. Erg leuke onderbreking als je oververhit geraakt bent van het spelen ;)

Hof van Eckberge

Je ziet er onder andere een python, een pijlgifkikker en een kameleon. Ook hier vind je weer veel informatie over de dieren. De grote salamander heet een Skink en de grote brulkikker kan wel 40 jaar worden! Weer iets geleerd :)

Restaurant

Na de receptie kom je eigenlijk direct het restaurant binnen. Het is een grote ruimte maar erg sfeervol ingericht. En daarmee onderscheidt deze locatie zich zeker van andere indoor speeltuinen. Kleurrijke stoelen, kwalitatief hoogstaand meubilair en afwisselend ingericht. 

Hof van Eckberge

Er waren best veel groepen die met de hele familie kwamen en het all-in buffet gereserveerd hadden. Dit is echt een mooie toevoeging voor familiefeesten of een verjaardag van opa of oma. Maar ook als gezin kun je hiervoor kiezen. Wij kozen ervoor om te eten van de menu kaart in het self-service restaurant. We waren eigenlijk allemaal enthousiast. De kinderen gingen voor tosti's, friet en snacks. Wij gingen voor een menu met een heerlijke kip saté. Eet jij liever iets gezonder? Er staan ook heerlijke salades op de kaart. Wat ons betreft past het restaurant van Hof van Eckberge dan ook heel erg goed in de categorie 'kindvriendelijk uit eten'.

Conclusie

Zoek je een dagdeel uit met een goede prijs/ kwaliteit? Waar het sfeervol is en er meer te beleven is dan alleen een speeltuin? Waar je goed kunt eten met gezin maar ook met groepen? Waar vermaak is voor de jongste maar ook voor de oudere kinderen? Stop maar met zoeken! Bij Hof van Eckberge kun je de activiteiten zo combineren dat het er echt voor het hele gezin een feestje is.

Hof van Eckberge

We hebben een superleuke middag gehad, en een volgende keer kiezen we voor een zonnige dag zodat we ook lekker op het terras kunnen zitten, de waterspeeltuin kunnen ontdekken en een balletje adventure golf kunnen slaan. We waren nu ongeveer 4 uur binnen, maar als het goed weer is denk ik dat je jouw bezoek gemakkelijk met een paar uurtjes kunt verlengen. 

>> Naar Hof van Eckberge

Tips:

Wil je zeker zijn dat je even rustig kunt eten. Reserveer dan een tafeltje. 

Trek je kinderen niet te warme kleding aan, de truien gingen al snel uit ;)

Kinderfeestje bij Hof van Eckberge

Wil jij ontzorgt worden en een veilig maar avontuurlijk kinderfeestje vieren? Leuk voor jongens en meisjes? Kies dan voor een van de arrangementen bij Hof van Eckberge!

>> Naar de kinderfeestjes